شنبه , ۲۹ , اردیبهشت , ۱۴۰۳
خانه / آموزش / خواص بی نظیر انار برای سلامتی

خواص بی نظیر انار برای سلامتی

چکیده:
خوردن انار خواص بی نظیری برای سلامت بدن داشته و خاصیت های فراونی برای پوست و مو، درمان کم خونی، ارتقاء سلامت قلب و معالجه بسیاری از بیماری ها دارد.

گوهر‌های یاقوت مانند انار، بسیار خوشمزه ، آبدار، سرشار از انواع ویتامین، مواد معدنی و در صورتی که به همراه هسته آن خورده شوند دارای الیاف گیاهی می باشند. لیکن آیا سایر خواص شکفت انگیز این میوه را میدانیم؟

انار یک میوه کروی شکل با پوست نسبتا سفت و هسته های دارای روغن است که وقتی  پوست آن را می‌کنیم با دانه‌های یاقوت مانند پر آب، خود دلربایی میکند. انار میوه پرطرفداری است. انار را اکثر هموطنانمان در شب یلدا می‌خورند. لیکن انار هم مانند هندوانه تا آن را نشکنی معلوم نیست چه کیفیتی دارد لذا هنگام خرید انار، بهتر است آن انارهایی را خریداری کنیم که اولا پوست آنها سالم و براق بوده و ثانیا وزن آن بیشتر و سنگین‌ تر بوده و در نتیجه آب دارتر هستند.

ترکیبات انار

دانه ها و هسته های انار سرشار از الیاف گیاهی و مواد معدنی مانند کلسیم ، پتاسیم ، آهن و همچنین ویتامین های A ، C و انواع ویتامین‌های B هستند. بیشتر خواص انار به دلیل وجود دو ماده موجود در آن یعنی پونیکالاجین و پونیسیک اسید  است. انار سه برابر شراب قرمز و چای سبز خصوصیت آنتی اکسیدانی دارد.

خاصیت های بی شمار انار برای سلامت پوست و مو

ارتقاء سلامت پوست با انار

  همچنین دانه های انار سرشار از ویتامین ث هستند که یک ماده مغذی بسیار مهم برای سلامتی پوست است. همینطور انار مملو از انواع آنتی اکسیدان مثل پروانتوسیانیدین و فلاونوئید هستند که با به تاخیر انداختن علایم پیری ( مانند چین و چروک پوست ) برای پوست عالی عمل می کنند. برای حذف لکه پوستی دو قاشق سوپ خوری پودر پوست انار را با ۱ قاشق سوپ خوری آب لیمو ترش و عسل به خوبی مخلوط کنید تا خمیر نرمی را شکل دهید. این را به صورت و گردن بمالید و بگذارید ۱۵ دقیقه بماند. با آب ولرم بشویید. این کار می تواند لکه های تیره را پاک کند و رنگ دانه ها را درمان و حتی پوست را روشن کند هم چنین خاصیت ضد پیری دارد.

درمان مشکلات پوستی از خواص انار

آنتی اکسیدان های موجود در دانه و پودر انار، با آسیب های پوستی و آکنه مبارزه می کند . ۲ قاشق سوپ خوری دانه انار له شده و ۱ قاشق سوپ خوری زرد چوبه می تواند شگفتی ساز باشد. فقط باید آن را روی موضع آسیب دیده بزنید و بعد از ۱۵ دقیقه با آب سرد بشویید.
استفاده از روغن دانه انار به درمان اگزما و پسوریازیس مشهور است. مخلوط کردن برگ های انار له شده با آب و نوشیدن آن می تواند به تسکین این وضعیت کمک کند.
انار می تواند توانایی محافظت پوست در برابر خورشید را افزایش دهد و هم چنین می تواند در درمان ملاسما مفید باشد.

فواید انار برای مو

آنتی اکسیدان قوی در انار ، فولیکول های مو را تقویت می کنند و گردش خون را بهبود می بخشند. روغن دانه به عنوان یک درمان موثر برای مو های مجعد، خشک و نامرتب شناخته می شود.

بهبود بهداشت مو از خواص انار

خوردن دانه های انار می تواند به تقویت فولیکول های مو کمک کند. از آنجا که دانه ها و به خصوص روغن دانه، حاوی اسید هستند جز تشکیل دهنده برای تقویت مو بشمار می رود. هم چنین مشهور است که گردش خون را بهبود بخشیده و رشد مو را تحریک می کند.

انار برای جلوگیری از ریزش مو :

عصاره یا همان آب انار ، فولیکول های مو را تقویت می کند و مانع از ریزش مو می شود.

آب انار مقوی قلب

آب انار به حفظ سلامت قلب از طریق افزایش خاصیت ارتجاعی شریانی و کاهش التهاب رگ کمک می کند. هم چنین بیماری را کاهش می دهد . این عصاره همچنین به کاهش خطر انسداد شریانی، کاهش سطح کلسترول بد و افزایش سطح کلسترول خوب کمک می کند.

کنترل قند خون  از خواص انار

با وجود فروکتوز، عصاره انار سطح قند خون را بالا نمی برد. تحقیقات نشان داد افراد مبتلا به دیابت که ۲ هفته آب انار می خورند، افزایش سطح قند خون را تجربه نکرده اند.

 حفظ سطح فشار خون از خواص انار

عصاره انار ، ضایعات و تورم رگ های خونی را کاهش می دهد و فشار خون بالا را کاهش می دهد.انار به عنوان آسپرین طبیعی عمل می کند، خون را رقیق می کند و در نتیجه جریان خون در بدن را بهبود می بخشد.

انار سپری در برابر سرطان

این آنتی اکسیدان ها در این عصاره رادیکال های آزاد را از بین می برد و مانع رشد سلول سرطانی می شود . گفته می شود که عصاره انار، القا کننده آپوپتوز است که در آن سلول های سرطانی خود را از بین می برند. این میوه در پیش گیری از سرطان پروستات و سینه بسیار مفید است.

جلوگیری از سوء هاضمه با مصرف انار

انار تولید آنزیم هایی که به هضم کمک می کنند را افزایش می دهد . یک قاشق چای خوری عسل را به یک لیوان آب انار اضافه کنید تا سو هاضمه درمان شود.

انار تقویت کننده سیستم ایمنی بدن

آنتی اکسیدان های موجود در این عصاره ، سلول های سفید خون را تحریک می کنند و کارایی خود را افزایش می دهند . این عصاره خاصیت ضد میکروبی و ضد باکتریایی دارد و به کاهش باکتری دهان که باعث کرم خوردگی و عفونت ها می شود کمک می کند.

انار کمک کننده به به هضم غذا

انار وقتی به سیستم گوارشی می رسد به شکم و کبد کمک می کند. هم چنین به تسکین عفونت های دستگاه ادراری و آسانی جریان ادرار کمک می کند. غنی از فیبر رژیمی است و به تنظیم حرکات روده کمک می کند.

آب انار جلوگیری کننده از کم خونی

کم خونی زمانی ایجاد می شود که بدن سلول های خونی قرمز کمی دارد میزان بالای آهن در آب انار به تولید گلبول های قرمز خون کمک می کند. هم چنین درمانی بزرگ برای چشم های قرمز و دردناک در نظر گرفته می شود – تنها چند قطره از عصاره را در چشمان بریزید.

کمک انار به اصلاح غضروف

آب انار می تواند ورم مفاصل و التهاب استخوان را تسکین دهد. گفته می شود مصرف عادی آب انار باعث پیش گیری از آلزایمر و دیگر مشکلات عصبی و نیز دفع سنگ های کلیه و حتی به عملکرد نعوظ کمک می کند.

انار برای تغذیه قبل از زایمان و مفید برای دوران بارداری

عصاره انار حاوی ویتامین ها و مواد معدنی زیادی و همچنین اسید فولیک است که همه آن ها در رژیم غذایی قبل از تولد ضروری هستند. خواص ضد التهاب آن به بهبود جریان خون برای مادر و جنین کمک می کند. پتاسیم موجود در آب انار از گرفتگی عضلات ماهیچه در رابطه با بارداری جلوگیری می کند و حتی از زایمان زودرس جلوگیری می کند.

درمان پوست خشک با استفاده از انار :

روغن انار برای درمان پوست خشک مفید است چون حاوی امگا ۵ است و رطوبت پوست را حفظ و به درمان پوست های آسیب دیده کمک می کند.

جلوگیری از سرطان پوست از خواص انار :

انتوسیانین و تانین در انار در مبارزه با تومورهای پوستی مفید هستند. آن را مستقیما به پوست بمالید و بگذارید الاجیک اسید بهتر کار انجام دهد – مانع رشد سلول های سرطانی می شود.

تاثیر انار بر یبوست

هسته های سفید موجود در انار که دارای روغن نیز میباشند، موجب افزایش تحرکات روده می شود بنابراین برای افرادی که دچار یبوست هستند مشکلی ندارد اما مصرف آب انار به تنهایی یبوست را تشدید می کند.

مضرات انار

انار قند و کالری زیادی دارد

اگر چه با دیابت مبارزه می کند، انار میوه ای پیشگیرانه است. اگر مبتلا به دیابت هستید، ازخوردن انار اجتناب کنید
اگر رژیم داشته باشید و کالری مصرفی را چک می کنید از خوردن این میوه و یا عصاره آن خودداری کنید. انار کالری زیادی دارد همچنین می تواند باعث افزایش وزن شود.

زیاد خوردن انار باعث فساد غذا در معده می شود

استفاده زیادتر از حد این انار باعث اختلالات بسیاری می شود. برخی از آن ها حالت تهوع، استفراغ، درد شکم و نفخ شکم هستند. اما این علائم معمولا پس از چند ساعت فرو می نشیند . مصرف بیش از حد انار نیز می تواند دستگاه گوارش را تحریک کند.

حساسیت :

مصرف این میوه نیز باعث بروز بسیاری از علائم می شود که بهآلرژی منجر می شوند. این نشانه ها عبارتند از :
  • بلعیدن دردناک
  • خارش
  • مشکلات پوستی
  • تورم صورت
  • سختی در تنفس
  • درد و تورم در دهان

انار بر آنزیم های کبد اثرگذار است

آنزیم های موجود در انار می توانند مانع عملکرد آنزیم های خاصی در کبد شوند. اگر داروهای خاصی برای اختلالات کبد دارید، قبل از مصرف این میوه و یا عصاره آن با پزشک مشورت کنید.

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
ایمیل
واتساپ
آپارات
اینستاگرام
فیسبوک
SOCIALICON

درباره ی مدیر سایت

همچنین ببینید

خواص سحرانگیز بالنگ (بالنگو، بالنجو)

چکیده: میوه بالنگ درختی از خانواده مرکبات بوده  که از نظر طب سنتی در معالجه …

یک دیدگاه

  1. بازتاب ها: قادری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Share This