چکیده: |
بی گمان تغذیه غذاها و میوه جات مختلف می تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن انسان کمک کند. اگر به دنبال راه هایی برای جلوگیری از انواع حساسیت، سرماخوردگی، ویروس کرونا و آنفولانزا هستید، اولین قدم شما می بایست انتخاب تغذیه مناسب برای افزایش مقاومت بدن باشد.
|
شما برای این کار، باید وعده های غذایی خود را طوری برنامه ریزی کنید که شامل این ۱۵ نوع مواد غذای زیر برای تقویت کننده سیستم ایمنی بدن باشد.
۱- انواع مرکبات
بیشتر افراد بعد از سرما خوردن به ویتامین C متوسل می شوند. دلیل این امر نیز این است که مرکبات به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند. تصور می شود ویتامین C باعث افزایش تولید گلبولهای سفید می شود که برای مبارزه با عفونت ها مهم است.
مرکبات محبوب:
- گریپ فروت
- انواع پرتقال
- نارنگی
- لیمو شیرین
- لیمو ترش سبز
- کلمنتین (نوعی نارنگی)
از آنجا که بدن شما ویتامین «ث» را ذخیره نمی کند ، برای ادامه سلامتی به ویتامین C روزانه نیاز دارید. تقریباً تمام مرکبات دارای ویتامین C زیادی هستند و با انتخاب چنین تنوعی ، می توان به راحتی به هر وعده غذایی این ویتامین را اضافه کرد.
۲- فلفل قرمز زنگ
اگر فکر می کنید مرکبات دارای بیشترین ویتامین C نسبت به سایر میوه جات یا سبزی جات هستند، دوباره فکر کنید. در یک مقدار وزن مساوی، فلفل قرمز حاوی دو برابر ویتامین C نسبت به مرکبات است. فلفل قرمز همچنین منبع غنی از بتا کاروتن است. این نوع سبزی علاوه بر تقویت سیستم ایمنی بدن ، به حفظ سلامت پوست نیز کمک می کند. بتا کاروتن به سلامتی چشم و پوست بدن کمک می کند.
۳- کلم بروکلی
کلم بروکلی دارای ویتامین ها و مواد معدنی فوق العاده ای است. کلم بروکلی با داشتن ویتامین های A ، C و E و همچنین بسیاری آنتی اکسیدان ها و فیبر دیگر ، یکی از سالم ترین سبزیجاتی است که می توانید روی میز خود بگذارید. نکته اصلی در حفظ خواص آن، شستن درست و بخارپز کردن آن است،
۴- سیر
سیر تقریباً در همه غذاهای دنیا یافت می شود. این ماده مزه را به غذا اضافه می کند و برای سلامتی شما یک ضرورت است. تمدنهای اولیه ارزش آن را در مبارزه با عفونت ها تشخیص داده بودند. طبق گفته مرکز ملی منبع تغذیه معتبر تکمیل و یکپارچه ، سیر ممکن است به کاهش فشار خون و به ارتجاعی شدن دیواره شریان ها نیز کمک کند. به نظر می رسد خواص تقویت کننده سیستم ایمنی سیر از غلظت زیاد ترکیبات حاوی گوگرد مانند آلیسین ناشی می شود.
۵- زنجبیل
زنجبیل ماده دیگری است که بسیاری از افراد بعد از بیمار شدن به آن روی می آورند. زنجبیل به کاهش التهاب کمک می کند، که می تواند به کاهش گلودرد و سایر بیماریهای التهابی کمک کند. زنجبیل همچنین موجب کاهش حالت تهوع نیز می گردد.
در حالی که از آن در بسیاری از دسرهای شیرین استفاده می شود ، زنجبیل دارای طبیعت گرو بوده و تب را پایین می آورد. طبق تحقیقات اخیر روی موش ، به نقل از منبع علمی ، زنجبیل به کاهش درد مزمن کمک کرده و دارای خواص کاهش دهنده کلسترول می باشد.
۶- اسفناج
اسفناج نه تنها سرشار از ویتامین C است ، بلکه دارای آنتی اکسیدان ها و بتا کاروتن های زیادی نیز هست ، که ممکن است توانایی ضد عفونی سیستم ایمنی بدن را افزایش دهد. اسفناج مانند کلم بروکلی وقتی در حد امکان طبخ می شود ، سالم تر مانده و مواد مغذی خود را حفظ می کند. با این حال ، پخته شدن ویتامین A را در اسفناج تقویت کرده و باعث می شود مواد مغذی دیگر از اسید اگزالیک آزاد شوند.
۷- ماست
ماست هایی مانند ماست یونانی و کفیر سیستم ایمنی بدن شما را برای مبارزه با بیماری ها تقویت می کنند. سعی کنید به جای انواع ماست فراوری شده با شکر مصرف نکنید، ماست های ساده تهیه کنید. می توانید ماست ساده را با میوه های سالم و به جای شکر از یک مقدار عسل شیرین استفاده کنید.
ماست همچنین می تواند منبع خوبی برای ویتامین D باشد ، بنابراین سعی کنید مارک های تقویت شده با ویتامین D را انتخاب کنید. ویتامین D به تنظیم سیستم ایمنی بدن کمک می کند و به نظر می رسد دفاع طبیعی بدن ما در برابر بیماری ها را تقویت می کند.
۸- بادام
ویتامین E وقتی پیشگیری و مقابله با سرماخوردگی را به همراه دارد ، تمایل به برداشت ویتامین C به همراه داشتن ویتامین C می باشد. اما ویتامین E برای سیستم ایمنی سالم مهم است. این یک ویتامین محلول در چربی است ، به این معنی که نیاز به چربی دارد که به درستی جذب شود. آجیل ها مانند بادام سرشار از ویتامین هستند و همچنین چربی های سالم دارند. یک وعده نیمی از فنجان ، که تقریباً ۴۶ مغز بادام با پوسته پوسته شده است ، تقریباً ۱۰۰ درصد از مقدار توصیه شده روزانه ویتامین E را تأمین می کند.
۹- زردچوبه
شما ممکن است زردچوبه را به عنوان یک ماده اصلی در بسیاری از غذاها بدانید. اما این ادویه روشن و تلخ زرد رنگ، سالهاست که به عنوان یک ضد التهاب قوی در معالجه هر دو آرتروز و آرتریت روماتوئید مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین ، ResearchTrusted Source نشان می دهد که غلظت بالای کورکومین ، که رنگ خاص آن را به زردچوبه می بخشد ، می تواند به کاهش آسیب های عضلانی ناشی از ورزش کمک کند.
۱۰- چای سبز
هر دو چای سبز و سیاه مملو از فلاونوئیدها هستند که نوعی آنتی اکسیدان است. در جایی که چای سبز واقعاً عالی است ، چای سبز دارای سطح بالای گالوکاتچین گالات یا EGCG یکی دیگر از آنتی اکسیدان های قدرتمند است. نشان داده شده است که EGCG عملکرد سیستم ایمنی را تقویت می کند. فرایند تخمیر چای سیاه باعث از بین رفتن بسیاری از EGCG می شود. از طرف دیگر چای سبز بخارپز شده و تخمیر نمی شود ، بنابراین EGCG حفظ می شود.
چای سبز همچنین منبع خوبی از اسید آمینه L-theanine است. L-theanine ممکن است در تولید ترکیبات ضد میکروب در سلولهای T شما کمک کند.
۱۱- پاپایا
پاپایا میوه دیگری است که دارای ویتامین C است. شما می توانید ۲۲۴ درصد از مقدار ویتامین C که روزانه توصیه می شود را در یک پاپایا پیدا کنید. پاپایا همچنین یک آنزیم هضم کننده به نام پاپائین دارد که دارای اثرات ضد التهابی است.
پاپایا مقادیر مناسبی از پتاسیم ، ویتامین های گروه B و فولات دارند که همگی برای سلامت کلی شما مفید هستند.
۱۲- کیوی
مانند پاپایاها ، کیوی هم به طور طبیعی مملو از مواد مغذی ضروری از جمله فولات ، پتاسیم ، ویتامین K و ویتامین C است. ویتامین C سلول های سفید خون را برای مقابله با عفونت تقویت می کند ، در حالی که سایر مواد مغذی کیوی بقیه بدن شما را به درستی کار می کند.
۱۳- گوشت انواع ماکیان و خصوصا بوقلمون
وقتی بیمار هستید ، سوپ مرغ چیزی بیش از یک غذای خوب و دارای اثر دارونما نیست. این به بهبود علائم سرماخوردگی کمک می کند و همچنین در وهله اول از ابتلا به بیماری در شما محافظت می کند. طیور مانند مرغ و بوقلمون از نظر ویتامین B-6 سرشار است. حدود ۳ اونس گوشت بوقلمون یا گوشت مرغ حاوی ۴۰ تا ۵۰ درصد از مقدار توصیه شده روزانه B-6 شماست.
ویتامین B-6 در بسیاری از واکنشهای شیمیایی که در بدن اتفاق می افتد ، نقش مهمی دارد. همچنین برای تشکیل گلبول های قرمز جدید و سالم بسیار مهم است. سهام یا مایع ساخته شده توسط جوشاندن استخوان های مرغ حاوی ژلاتین ، کندرویتین و سایر مواد مغذی برای بهبود روده و ایمنی بدن است.
۱۴- تخمه آفتابگردان
دانههای آفتابگردان پر از مواد مغذی از جمله فسفر ، منیزیم و ویتامین B-6 هستند. آنها همچنین از نظر ویتامین E ، یک آنتی اکسیدان قدرتمند فوق العاده بسیار غنی هستند.
ویتامین E در تنظیم و حفظ عملکرد سیستم ایمنی از اهمیت زیادی برخوردار است. غذاهای دیگر با مقادیر زیادی ویتامین E. شامل آووکادو و سبزیجات با برگهای سبز میشوند.
۱۵-غذاهای دریایی
ماهی سالمون، خرچنگ، میگو و صدف خوراکی، به دلیل دارا بودن مقادیر فراوان روی برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفید هستند.
متاسفانه مصرف روی به اندازه سایر ویتامین ها و مواد معدنی دیگر مورد توجه قرار نمی گیرد ، اما بدن ما به آن احتیاج دارد تا سلول های ایمنی بدن بتوانند کار دفاع از بدن را بخوبی انجام دهند..
به خاطر داشته باشید که شما نباید بیشتر از مقدار توصیه شده روزانه، روی را در رژیم غذایی خود داشته باشید. مقدار مجاز مصرف روی برای آقایان بالغ ، ۱۱ میلی گرم و برای خانمها ۸ میلی گرم در روز است. خیلی زیاد در خوردن غذاهای حاوی روی می تواند عملکرد سیستم ایمنی بدن را مختل نماید.
راه های بیشتر برای جلوگیری از کرونا ویروس و آنفولانزا
رعایت تنوع در تغذیه، کلید اصلی و مناسب برای سلامتی است. خوردن فقط یکی از این غذاها به اندازه کافی برای مقابله با آنفولانزا کافی نخواهد بود. توجه داشته باشید که به اندازه توصیه شده روزانه تمصرف کنید ، تا از انواع ویتامین لازم برای ایجاد مقاومت سیستم ایمنی بدن شما برخوردار شوید.
تغذیه درست شروع بسیار خوبی است و کارهای دیگری نیز وجود دارد که می توانید برای محافظت از خود و خانواده خود در برابر آنفولانزا ، سرماخوردگی و سایر بیماری ها انجام دهید، که شامل واکیسانسون به موقع و رعایت بهداشت و نظافت هستند.
Greetings! Very helpful advice in this particular article!
It is the little changes which will make the most important changes.
Thanks a lot for sharing!