چکیده: |
تخمین زده شده که حدود ۷۰ میلیون آمریکایی دچار آرتروز هستند و این بیماری، دلیل اصلی ناتوانی در بزرگسالان است. پیشگیری و درمان و تسکین علائم آرتروز می تواند کیفیت زندگی میلیون ها نفر را که از این بیماری رنج می برند بالا ببرد. |
البته عوامل زیادی وجود دارد که می تواند بر احتمال آرتروز و شدت علائم آن اثر بگذارد، اما رژیم غذایی عاملی است که می تواند در درمان و احتمالا پیشگیری از این بیماری نقش داشته باشد. تحقیقات زیادی توصیه کرده اند که تغییرات در رژیم غذایی می توانند به مدیریت آرتروز کمک کنند. ایجاد تغییرات غذایی ممکن است این بیماری را کاملا درمان نکند اما می تواند نشانه های التهابی در بدن بیمار را کاهش داده و آنها را تسکین دهد.
افزایش مصرف منابع طبیعی آنتی اکسیدان ها و امگا ۳ می تواند به کاهش التهاب در بدن کمک کند. برخی از شواهد نشان داده که کاهش مصرف گوشت هم می تواند برای آرتروز مفید باشد. قند و شکر هم غذایی التهاب زاست، بنابراین محدود کردن مصرف شیرینی ها، نوشابه های قندی و اسنک های فرآوری شده هم توصیه می شود.
غذاهای مفید برای بیماران آرتروزی:
- رعایت یک رژیم غذایی که حاوی فیبر بیشتری باشد ( فاقد مواد شیمیایی آلوده که باعث ایجاد استرس در بدن می شود، باشد)، مصرف بیشتر میوه ها و سبزی جات تازه، ماهی ، دانه ها و غلات سبوس دار توصیه می شود.
- مصرف میوه، سبزی، غلات کامل ( تصفیه نشده وسبوس دار)، آجیل ، دانه های خوراکی و ماهی باعث کاهش التهاب مفاصل یا آرتروز می شوند.
- توصیه می شود که حداقل ۶ تا ۸ لیوان آب در طول روز جهت دفع سموم از بدن مصرف شود.
- سبزیجات برگ سبز مانند جعفری، شاهی، کرفس ، کلم پیچ ، هویج ،جودوسر
- محصولات تهیه شده از گندم
- محصولات تهیه شده از سویا
- غلات کامل مانند برنج قهوه ای، ارزن، جو، گندم، جوی دو سر
- ماهی های آب های سرد مانند ماهی آزاد ساردین، شاه ماهی
- مصرف پای مرغ: طبق تحقیقات انجام شده”پای مرغ” حاوی بسیاری ازپروتئین ها، ویتامین ها، مواد معدنی و حیاتی است که بدن انسان قادر به تولید آنها نیست. از همین جهت به افرادی که دچار مشکلاتی مانند :خمیدگی که ناشی از کمبود کلسیم است، پوکی استخوان، آرتروز،نرمی استخوان(راشیتیسم) در کودکان و بزرگسالان،روماتیسم،شکستگی استخوان و به طور کلی تغییرات ساختمانی در استخوانها و نیز اختلال عملکرد عضلانی ناشی از کمبود کلسیم و ویتامین D را می توان با ااستفاده از این ماده غذایی درمان کرد.
حتما بخوانید:
رایجترین صدماتی که در حال دویدن پیش میآید
غذاهای مضر برای بیماران آرتروزی:
تحقیقات نشان داده که علائم آرتروز ، حتی در کسانی که آرتریت روماتوئید دارند ، کاهش خواهد یافت ، به شرط آن که این افراد با یک رژیم گیاهخواری سازش یابند.
این رژیم فاقد غذاهای با منشاء حیوانی به خصوص محصولات لبنی است.
مواد غذایی که نباید در این بیماری مصرف شوند ، شامل گروه های زیر است:
- مهار کننده های جذب کلسیم : گوشت قرمز، لبنیات ، تخم مرغ، جوجه، الکل، قهوه ، شکر تصفیه شده، اکثر شیرینی جات، نمک اضافی
- غذاهای دارای اگزالات بالا : ریواس ، زغال اخته، آلوها ، کنگر ، اسفناج
- غذاهای خانواده ی گیاهان تاج ریزی ها : گوجه فرنگی، بادمجان، سیب زمینی، فلفل ها، تنباکو
- غذاهایی که موجب تورم و آب آوردگی می شوند : گندم سیاه، لبنیات، کلیه ی چربی های حیوانی.
- مصرف چربی های اشباع ، روغن های هیدروژنه یا جامد ، غذاهای پرچرب و سرخ کرده و شکر توصیه نمی گردد، چرا که این مواد غذایی باعث ایجاد اسیدیته ی بالای محیط داخلی مفاصل شده و این حالت موجب درد بیشتری در مفاصل و در نتیجه التهابات آنها می شود.
- گوشت های پرچرب، تخم مرغ ، مارگارین، کره، کافئین، الکل، شکر سفید، تنباکو و محصولات لبنی باید از رژیم غذایی حذف شوند.
- در حدود یک سوم از افرادی که از بیماری آرتریت روماتوئید رنج می برند به سولانین ها و یا بعضی گیاهان حساس اند که از آن جمله می توان سیب زمینی ، فلفل ها، بادمجان، گوجه فرنگی و تنباکو را نام برد که باید از رژیم غذایی این گروه از افراد حذف گردد.
۲ نظرات
بازتاب ها: پورزارعی
بازتاب ها: سلیمان