جمعه , ۱۶ , آذر , ۱۴۰۳
خانه / سبک زندگی / آشپزی / سلامت سیستم عصبی با مواد غذایی حاوی ویتامین ب۱

سلامت سیستم عصبی با مواد غذایی حاوی ویتامین ب۱

چکیده:
همه ی ویتامین های گروه ب در تبدیل غذا (کربوهیدرات) به سوخت (گلوکز) جهت تولید انرژی، به بدن انسان کمک می کنند. نقش اصلی کربوهیدرات ها تامین انرژی برای بدن به خصوص مغز و سیستم عصبی می باشد.

ماده سرشار از ویتامین B1 ( تیامین)

گاهی به علت تقویت سیستم ایمنی و کمک به مقابله در وضعیت های پر استرس به عنوان ویتامین ضد استرس هم نامیده می شود. همچنین در انقباض عضلانی و هدایت سیگنال های عصبی نقش دارد.

تیامین نقش اساسی در رشد و عملکرد سلولهای بدن دارد. این ویتامین محلول در آب بوده و به مقدار بسیار کم در کبد ذخیره می شود، نیمه عمر پایینی دارد. بنابراین افراد نیاز به تامین مداوم آن از رژیم غذایی دارند؛ البته باکتریهای روده ی بزرگ نیز در تولید آن نقش دارند. جذب این ویتامین در ژژنوم که قسمتی از روده ی باریک است صورت می گیرد.

منابع غذایی:

منابع غذایی حاوی تیامین شامل غلات سبوس دار، گوشت و ماهی می باشد. نان، غلات، حبوبات و خوراک نوزادان در آمریکا و بسیاری از کشورها، غنی شده از تیامین می باشند. محصولات لبنی و اغلب میوه ها حاوی مقادیر کمی از این ویتامین می باشند.

به علت محلول در آب بودن تیامین، مقادیر زیادی از آن هنگام دورریختن آب پخت و پز ( مترجم: مانند برنج آبکش) از دست می رود. همچنین فرآوری کردن غذاها موجب تغییراتی در آن می شود برای مثال تیامین موجود در برنج سفید غنی شده با این ویتامین، یک دهم میزان آن در برنج قهوه ای غیرغنی شده است.

بر اساس راهنمای رژیم غذایی دولت فدرال آمریکا در سال ۲۰۱۰، مواد مغذی باید در درجه ی اول از غذاهای طبیعی تامین گردند. مواد غذایی به خصوص اشکال دست نخورده ی آنها، نه تنها حاوی ویتامین ها و مواد معدنی ضروری موجود در مکمل های غذایی است بلکه حاوی فیبر و مواد طبیعی دیگری نیز می باشد که می تواند بر روی سلامت بدن تاثیرگذار باشد و مکمل های رژیمی ممکن است در شرایط خاصی جهت افزایش دریافت یک ویتامین یا ماده ی معدنی خاص به کار رود.

راهنمای رژیم غذایی سازمان غذا و داروی  آمریکا، یک رژیم سالم را این گونه توصیف می نماید:

  • تاکید بر مصرف انواع میوه ها، سبزیجات، غلات سبوس دار، شیر کم چرب یا بدون چربی و محصولات لبنی؛ غلات سبوس دار و ماست منابع سرشاری از تیامین می باشند.
  • شامل گوشت فاقد چربی، مرغ، لوبیا، تخم مرغ، آجیل و دانه ها باشد؛ ماهی و غذاهای دریایی منابع سرشاری از تیامین بوده و گوشت گاو، لوبیا و دانه ها نیز حاوی این ویتامین می باشند.
  • کاهش مصرف چربی های اشباع، چربی های ترانس، کلسترول، نمک، شکر و غلات تصفیه شده
  • در حد نیاز کالری روزانه باشد.

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
ایمیل
واتساپ
آپارات
اینستاگرام
فیسبوک
SOCIALICON

درباره ی مدیر سایت

همچنین ببینید

کدامیک بشتر بیمار می شوند، خانمها یا آقایان؟

چکیده: ظاهرا اینکه مردها قویتر هستند یا زنها، نبردی است که هرگز پایان ندارد. یک …

یک دیدگاه

  1. بازتاب ها: فریبا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Share This