چکیده: |
تنوع رنگی میوهها و سبزیها فقط برای لذت بردن از تماشای آنها نیست.به گفته محققان این رنگها به ما میگویند کدام رنگ از میوهها و سبزیجات با کدام بیماری مقابله میکند و مصرف آنها احتمال ابتلا به کدام بیماریها را در بدن به حداقل می رساند. |
نکته مهم این است که تنها یک نوع میوه یا سبزی نمیتواند تمام مواد مغذی مورد نیاز بدن را تامین کند به همین دلیل متخصصان تغذیه معتقدند مصرف انواع میوهها و سبزیها در رنگهای مختلف و گنجاندن آنها در سبد غذایی روزانه میتواند در حفظ سلامت و تندرستی جسم موثر باشد.آنها بر این باورند این خوراکیها میتوانند در حفظ سلامت و تندرستی جسم و کنترل و پیشگیری از ابتلا به برخی بیماریها موثر می باشد. برای آنکه از رسیدن همه مواد به بدن خود مطمئن شوید میوهها و سبزیهای طبیعی و رنگی را در نظر بگیرید و تا میتوانید از رنگهای متنوع مصرف کنید که نتیجه کار بدنی سالم و شاداب میشود.مواد غذایی سبزرنگ سرشار از لوتئین، ایزوفلاونوئین، فلاونوئید و ایزوتیوسیانات، ویتامین C، کلسیم و فیبر است.
چطور آنها را در رژیم غذایی قرار دهید؟
- چای سبز بخورید.
- به اسموتیهایتان کلمپیچ، برگ چغندر یا اسفناج اضافه کنید.
- انواع سالادهای سبز را بخورید.
- لوبیا سبزهای فریز شده را در مایکروویو استفاده کنید.
- بروکلی بخارپز درست کنید.
- به ساندویچهایتان جعفری اضافه کنید.
طرز تهیه اسموتی: اسموتی مخلوطی از سبزیجات و میوههای فصل است که به صورت یخزده همراه با پوره یخ سرو میشود.
حتما بخوانید:
انواع خوراکی هایی که موجب تقویت سیستم ایمنی می شوند
چطور آنها را در رژیم غذایی قرار دهید؟
- از سس گوجهفرنگی طبیعی برای لازانیا، پاستا و ماکارونی استفاده کنید.
- نان توت فرنگی درست کنید.
- از انواع توت برای پودر کاکائو و اسموتی استفاده کنید.
- از سوپ گوجهفرنگی خانگی استفاده کنید.
- این مواد در کاهش سرطان پروستات، فشار خون و کلسترول بد موثر بوده و دشمن آرتریت است.
میوهها و سبزیهای بنفش سرشار از آنتوسیانین، رسوراتول و اسیدهای هیدروکسیسینامیک هستند.
چطور آنها را در رژیم غذایی قرار دهید؟
- اسموتی توت سیاه درست کنید.
- برانی بادمجان درست کنید.
- سالاد چغندر سرخ شده تهیه کنید.
این مواد در افزایش سیستم ایمنی بدن موثر هستند و در گوارش بهتر به بدن کمک میکنند. همچنین از رشد تومور جلوگیری کرده و با عفونت مبارزه و به عنوان یک ضد سرطان عمل میکنند.
حتما بخوانید:
معرفی ده سوپر میوه و خواص درمانی بسیار آنها
میوهها و سبزیهای زرد و نارنجی غنی از آلفا کاروتن، بتاکاروتن، بتاکریپتوزانتین، فلاونول، ترفنوئید و ویتامین C است.
چطور آنها را در رژیم غذایی قرار دهید؟
- افشره کدو تنبل بخورید.
- سوپ هویج و گوجهفرنگی را امتحان کنید.
- در سوپها و سسها از زردچوبه استفاده کنید.
- اسموتی هلو درست کنید.
- سالاد انبه تهیه کنید.
- از زنجبیل در سسها و سوپها به عنوان چاشنی استفاده کنید.
این مواد خطر ابتلا به سرطان را کاهش میدهد و فشارخون و کلسترول LDL بدن را کم و با رادیکالهای آزاد مبارزه میکند.
میوههای سفید و سبزیها سرشار از فلاونول، آلیسین و سولفید هستند.
چطور آنها را در رژیم غذایی قرار دهید؟ سیر و پیاز را به سوپتان اضافه کنید.
- چای سبز یا سیاه مصرف کنید.
- اسموتی نارگیل تهیه کنید.
- به جای سیبزمینی از گلکلم خرد شده استفاده کنید.
این مواد همگی در افزایش مقاومت سیستم ایمنی بدن همچنین در کاهش خطر ابتلا به سرطانهای کلون، سینه و پروستات موثر است. این مواد هورمونهای بدن را هم متعادل میکند.
یک دیدگاه
بازتاب ها: گلاره