پنج شنبه , ۱ , آذر , ۱۴۰۳
خانه / آموزش / ریشه یابی مشکل خارش سر و درمان خانگی آن

ریشه یابی مشکل خارش سر و درمان خانگی آن

چکیده:
بسیاری از عوامل هستند که باعث خارش پوست سر می شوند بویژه در فصول سرد و خشک که پوست سر فاقد رطوبت است ، قریب ۵ درصد از مردم مبتلا به اگزمای سبوره هستند بنابراین بیمای شایعی بوده که با درمان قابل کنترل است و افراد مبتلا با استحمام مکرر و استفاده از شامپوهایی که حاوی املاحی مثل زینک، سلنیوم، سولفور می توانند درمان شوند.

خارش سر اغلب یک علامت از اگزمای چربی سر یا سبوره است که معمولا در سنین ۱۸ تا ۴۰ سالگی در میان افرادی که دارای کف سر چربی هستند شایع است به طوری که به دنبال دیر استحمام کردن و یا استفاده از شامپوهای نامناسب دچار خارش سر، شوره، چرب شدن بیش از حد موها، درد ریشه موها و حتی گاهی جوش هایی در روی سر می شوند.»

بیماری های داخلی:

برخی بیماری های داخلی نیز سبب خارش های پوستی می شود. از آن جمله می توان به کم خونی، فقر آهن، کم کاری یا پرکاری غدد تیروئید، انگل های روده ای، اختلالات کبدی و کلیوی اشاره کرد که سبب افزایش مواد زائد دفعی در خون و رسوب آن ها در پوست و در نتیجه خارش پوست می شود.علاوه بر موارد یادشده بیماران دیابتی در ناحیه سر خارش احساس می کنند و در افراد مبتلا به بیماری های روانی مثل افسردگی، اضطراب و اسکیزوفرنی خارش های عمومی در پوست دیده می شود.

شپش سر:

خارش سر در کودکان می تواند ناشی از ابتلا به شپش سر باشد که اتفاقا در مهد کودک ها بیماری شایعی است و این کودکان بخصوص دختران در مهد کودک و یا اوایل دبستان به علت عدم رعایت بهداشت یا سابقه مسافرت و اقامت در مسافرخانه ها دچار خارش سر بخصوص در ناحیه پشت گردن می شوند و گاهی به علت شدت خارش، زرد زخم در کف سر ایجاد می شود.

شپش و بیشتر از آن تخم شپش به صورت دانه های سفید رنگ بر روی موی کودک ایجاد می شود که این تخم ها برخلاف شوره سر جا به جا نمی شوند و محکم به موها چسبیده اند و بایستی برای درمان آن اقدام کرد.»

رنگ کردن مو:

رنگ کردن مو ، ژل زدن به مو و فر کردن موها که حاوی مواد شیمیایی هستند می تواند خارش سر ایجاد کند. پیش از مصرف، ابتدا آن ها را آزمایش کنید.

شستن کم یا بیش از حد مو:

شستن کم موها می تواند باعث افزایش چربی و سلول مرده کف سر و درنتیجه به وجود آمدن برفک های شوره ای شود. از طرف دیگر شستن زیاد می تواند خارش سر را به وجود بیاورد چون تمام چربی های محافظت کننده پوست کف سر شسته می شود.همچنین زیاد سشتن مو موجب خشک و حساس شدن پوست سر شده و باعث ایجاد خارش پوست سر خواهد شد.

استرس و اضطراب:

استرس و اضطراب نیز می تواند روی شوره تاثیر بگذارد. درواقع استرس باعث به وجود آمدن حالت هایی چون التهابات به صورت سبوره می شود و در نتیجه آن برفک هایی سفید یا قهوه ای زرد روی پوست کف سر ایجاد می شود و در نهایت خارش سر اتفاق می افتد.

دیابت:

بیماری های داخلی بخصوص بیماری دیابت از دیگر علل خارش کف سر افراد است همچنین می توان به بیماری های مثل کم کاری یا پرکاری تیروئید، نارسایی کلیوی، کبدی و بعضی از سرطان های داخلی بخصوص سرطان خون و یا لنفوم می توانند با خارش تمام بدن من جمله خارش سر تظاهر پیدا کنند.

اگزما و حساسیت:

اگزمای سبوره به عنوان یکی از علل خارش سر تاکید کرد: « حدود ۳ تا ۵ درصد از افراد جامعه مبتلا به اگزمای سبوره هستند بنابراین بیمای شایعی بوده که با درمان قابل کنترل است و افراد مبتلا با استحمام مکرر و استفاده از شامپوهایی که حاوی املاحی مثل زینک، سلنیوم، سولفور می توانند درمان شوند.»

«خارش سر اغلب یک علامت از حساسیت چربی سر یا سبوره است که معمولا در سنین ۱۸ تا ۴۰ سالگی در میان افرادی که دارای کف سر چربی هستند شایع است به طوری که به دنبال دیر استحمام کردن و یا استفاده از شامپوهای نامناسب دچار خارش سر، شوره، چرب شدن بیش از حد موها، درد ریشه موها و حتی گاهی جوش هایی در روی سر می شوند.»

نظر یک متخصص:

وی ادامه داد:«حدود ۳ تا ۵ درصد از افراد جامعه مبتلا به اگزمای سبوره هستند بنابراین بیمای شایعی بوده که با درمان قابل کنترل است و افراد مبتلا با استحمام مکرر و استفاده از شامپوهایی که حاوی املاحی مثل زینک، سلنیوم، سولفور هستند درمان شوند. در مواردی که شوره شدید باشد استفاده از شامپوهای ضد قارچ می توانند موثر باشد.»

این استادیار دانشکده پزشکی اصفهان افزود: «بیماری های داخلی بخصوص بیماری دیابت از دیگر علل خارش کف سر افراد است همچنین می توان به بیماری های مثل کم کاری یا پرکاری تیروئید، نارسایی کلیوی، کبدی و بعضی از سرطان های داخلی بخصوص سرطان خون و یا لنفوم می توانند با خارش تمام بدن من جمله خارش سر تظاهر پیدا کنند.

بدیهی است در مواردی که خارش منتشر در بدن وجود دارد بخصوص در افراد بالای ۵۰ سال علاوه بر معاینه فیزیکی توسط پزشک متخصص، در صورت لزوم آزمایشات تکمیلی انجام می گیرد.»

وی ادامه داد: «خارش سر در کودکان می تواند ناشی از ابتلا به شپش سر باشد که اتفاقا در مهد کودک ها بیماری شایعی است و این کودکان بخصوص دختران در مهد کودک و یا اوایل دبستان به علت عدم رعایت بهداشت یا سابقه مسافرت و اقامت در مسافرخانه ها دچار خارش سر بخصوص در ناحیه پشت گردن می شوند و گاهی به علت شدت خارش، زرد زخم در کف سر ایجاد می شود.

شپش و بیشتر از آن تخم شپش به صورت دانه های سفید رنگ بر روی موی کودک ایجاد می شود که این تخم ها برخلاف شوره سر جا به جا نمی شوند و محکم به موها چسبیده اند و بایستی برای درمان آن اقدام کرد.»

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
ایمیل
واتساپ
آپارات
اینستاگرام
فیسبوک
SOCIALICON

درباره ی مدیر سایت

همچنین ببینید

از آمپول نوروبیون (B-complex B12)، خواص و عوارض آن چه میدانیم

چکیده: آمپول نوروبیون (Neurobion) ترکیبی از ویتامین‌های ب۱، ب۶ و ب۱۲ است. از آمپول نوروبیون …

یک دیدگاه

  1. بازتاب ها: مهران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Share This