یکشنبه , ۳۰ , اردیبهشت , ۱۴۰۳
خانه / آموزش / از آمپول نوروبیون (B-complex B12)، خواص و عوارض آن چه میدانیم

از آمپول نوروبیون (B-complex B12)، خواص و عوارض آن چه میدانیم

چکیده:
آمپول نوروبیون (Neurobion) ترکیبی از ویتامین‌های ب۱، ب۶ و ب۱۲ است. از آمپول نوروبیون در کمبود گروه ویتامین ب، ضعف عمومی، بدنسازی و ورزش های سنگین برای افزایش انرژی، و یا برای رفع دردهای عصبی استفاده می‌شود.

هر کدام از مواد معدنی و ویتامین های مورد نیاز بدن انسان، وظیفه خاصی بر عهده دارند. یکی از ویتامین‌های ضروری برای بدن، ویتامین ب است. کمبود این ویتامین باعث تورم بدن، ریزش موها، شوره سر و خونریزی می‌شود. اگر این کمبود ادامه پیدا کند، باعث کم‌خونی و از بین رفتن بافت‌های بدن، ضعف اعصاب، دشواری در راه رفتن و درد شکم می‌شود. ویتامین ب را می‌توان از طریق مصرف موادغذایی سالم دریافت کرد. به طور مثال بعضی از خوراکی‌ها مثل بادام‌زمینی هستند که حاوی ویتامین ب۶ بوده و مصرف آن‌ها در افراد، به خصوص زنان باردار توصیه می‌شود.

به احتمال زیاد شما هم نام قرص ب کمپلکس را شنیده‌اید. این مکمل، ترکیبی از ویتامین‌های گروه ب است که کمبود آن را در بدن جبران می‌کند. به طور کلی مصرف ویتامین‌های ب به شکل مکمل غذایی (خوراکی) بهتر از شکل تزریقی آن است اما گاهی در مواردی، پزشک مصرف نوع تزریقی آن را پیشنهاد می‌دهد. از آمپول نوروبیون در بدنسازی و سایر ورزش‌ها به عنوان مکملی که حاوی برخی از ویتامین‌های گروه ب است استفاده‌ می‌گردد. در ادامه با این مکمل بیشتر آشنا می‌شویم.

آمپول نوروبیون چیست؟

نوروبیون (Neurobion) ترکیبی از سه ویتامین گروه ب، شامل ویتامین ب۱، ویتامین ب۶ و ب ۱۲ است که بیشتر برای رفع دردهای عصبی (مخصوصا کمر درد) مورد استفاده قرار می‌گیرد. ویتامین ب موجود در این دارو نقش بسیار مهمی در ترمیم و بازسازی اعصاب دارد. این دارو برای اولین بار توسط یک شرکت آلمانی تولید شد اما در حال حاضر ایران هم قادر به تولید آن هست.
نوروبیون برای افرادی که با کمبود ویتامین B در بدن مواجه هستند و همچنین افراد میانسال (به دلیل عدم توانایی در جذب ویتامین ب) نیز، تجویز می‌شود. در مواردی پزشکان این دارو را برای افرادی که دچار کم خونی، دیابت و یا اعتیاد به الکل شده‌اند، نیز مفید می‌دانند.

نوروبیون به صورت قرص و آمپول در دسترس است.

تاثیر استفاده از آمپول نوروبیون در بدنسازی

همانطور که ذکر شد داروی نوروبیون حاوی ویتامین‌های گروه B است و این ویتامین باعث می‌شود ورزشکاران انرژی کافی را برای تمرین داشته باشند. به همین منظور ورزشکاران و بدنسازان به منظور تقویت بدن، هفته‌ای یک مرتبه از این آمپول استفاده می‌کنند. اگرچه مصرف نوروبیون برای این دسته از افراد می‌تواند مزایایی به دنبال داشته باشد؛ اما مصرف بی‌رویه یا خودسرانه آن، قطعا بدون عارضه نخواهد بود. زمانی‌که بدنسازان از این گروه ویتامین استفاده می‌کنند؛ عضلات از طریق عصب‌ها تحریک شده و این مورد برای انقباض، هماهنگی و رشد عضلات لازم و ضروری است.

توجه داشته باشید که اگر از این آمپول استفاده کنید و فعالیت نداشته باشید؛ تأثیر زیادی نداشته و مواد آمپول به‌سرعت دفع خواهد شد.

عوارض مصرف آمپول نوروبیون

این دارو هم همانند سایر داروها دارای عوارضی برای مصرف کننده است که البته رخ دادن آن‌ها در بین تمامی افراد یکسان نیست. خونریزی معده، درد گلو، آلرژی، کهیر، خارش پوستی، ضعف و اضطراب برخی از عوارض مصرف این داروست.

مقدار و نحوه مصرف آمپول نوروبیون

مقدار مصرف این دارو باید توسط پزشک تعیین گردد. مدت زمان و طول درمان برای مصرف دارو نیز کاملاً بستگی به میزان کمبود ویتامین در بدن دارد.
به طور معمول، این آمپول در بزرگسالان یک الی دو بار در هفنه به صورت عضلانی و عمیق تزریق می‌شود. این مقدار مصرف می‌تواند برای افراد گیاهخوار، افراد میانسال یا ورزشکاران، متفاوت باشد.

در صورت کمبود ویتامین B

باید یک روز در یک میان ۱ عدد تزریق شود و پس از تزریق ۳ تا ۶ عدد آمپول بعد از گذشت شش ماه می‌توانید ماهی ۱ عدد آمپول را تزریق کنید.

نکاتی که در رابطه با مصرف آمپول نوروبیون باید بدانید

  • در صورت وجود هر نوع حساسیت دارویی یا آلرژی نسبت به غذاها، رنگ‌ها، نگهدارنده‌ها یا حیوانات، به پزشک اطلاع دهید.
  • تزریق نوروبیون باید به صورت داخل عضلانی عمیق، انجام شود.
  • چنانچه با مصرف این دارو دچار علائم حساسیت مثل تنفس سخت، تورم چهره، لب‌ها، زبان یا گلو شدید، مصرف را ادامه نداده و به اورژانس رجوع کنید.
  • در صورت فراموش شدن یک نوبت مصرف دارو به محض به یاد آوردن، آن نوبت باید مصرف شود مگر این که تقریباً زمان مصرف نوبت بعدی فرا رسیده باشد در این صورت مقدار مصرف نوبت بعدی نباید دو برابر گردد.
  • مصرف آمپول نوروبیون با داروی لودوپا تداخل دارد و اثر آن را معکوس می‌کند.
  • ممکن است بعد از تزریق آمپول نوروبیون رنگ ادرار برای مدتی به زرد فسفری تغییر کند که نشان از دفع مقدار اضافی آن است.
  • افراد مبتلا به فشار خون، مشکلات کبدی و کلیوی حتما باید با نظر پزشک اقدام به مصرف این دارو کنند.
  • در صورتیکه پس از تزریق دچار حالاتی نظیر تهوع، استفراغ، اسهال و یا دردهای شکمی شدید، سریعا به پزشک مراجعه کنید.
  • آمپول نوروبیون در افرادی که به بیماری لبر مبتلا هستند، نباید استفاده شود. بیماری لِبِر (Leber)، یک اختلال مادرزادی با ضعف بینایی چشم‌ها و فقدان دید مرکزی است.
  • قرص یا آمپول نوروبیون در افراد با بیماری هایی مثل آرتروز، کلسترول بالا، آلزایمر، اختلالات ذهنی، بیماری قلبی-عروقی نیز با نظر پزشک، قابل مصرف است.
  • نوروبیون به صورت قرص نیز موجود است و افرادی‌ که مشکلات معده دارند، حتماً باید قرص نوروبیون را همراه با غذا بخورند. (قرص نوروبیون جویدنی نیست)
  • هیچ‌گاه میزان دارو را خودسرانه و بدون مشورت با پزشک، افزایش ندهید.
  • چنانچه به بیماری‌هایی نظیر زخم معده، سابقه سکته قلبی، آریتمی قلبی و یا ورم معده مبتلا هستید، نباید از نوروبیون استفاده کنید.
  • نوروبیون با داروهای آباکاویر، فوروزماید، ایزونیازید، کاربامازپین، هیدرالازین و الکل تداخل دارد و نباید به صورت همزمان با آن‌ها مصرف شود.
  • دمای مناسب برای آمپول نوروبیون ۲۵ درجه سانتی‌گراد است و به همین جهت بهتر است آن‌ها را در یخچال، نگهداری کنید.
  • از این آمپول نباید بصورت روتین برای مدت زمان طولانی، استفاده کنید.

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
ایمیل
واتساپ
آپارات
اینستاگرام
فیسبوک
SOCIALICON

درباره ی مدیر سایت

همچنین ببینید

خواص سحرانگیز بالنگ (بالنگو، بالنجو)

چکیده: میوه بالنگ درختی از خانواده مرکبات بوده  که از نظر طب سنتی در معالجه …

یک دیدگاه

  1. بازتاب ها: دانیال

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Share This