چکیده: |
گیاهان رنگی از جمله سیب زمینی بنفش، حاوی ترکیبات بیواکتیو نظیر آنتوسیانین ها و اسیدهای فنولیک، هستند که با پیشگیری از سرطان مرتبط هستند. به گفته محققان، فهم نحوه عملکرد این ترکیبات در سطح مولکولی می تواند گام اول به سوی یافتن درمان های برای سرطان باشد. |
گیاهان رنگی از جمله سیب زمینی بنفش، حاوی ترکیبات بیواکتیو نظیر آنتوسیانینها و اسیدهای فنولیک، هستند که با پیشگیری از سرطان مرتبط هستند. به گفته محققان، فهم نحوه عملکرد این ترکیبات در سطح مولکولی میتواند گام اول به سوی یافتن درمانهایی برای سرطان باشد.
در این مطالعه، در خوکهای دارای یک رژیم غذایی پرکالری حاوی سیب زمینی بنفش در مقایسه با گروه کنترل، اینترلوکین ۶ (IL-۶) در قسمت مخاطی رودهشان کمتر بود. اینترلوکین ۶، پروتئینی است که در بروز التهاب مهم است و افزایش میزان IL-۶ با پروتئینهای نظیر Ki-۶۷ که با گسترش و رشد سلولهای سرطانی مرتبط هستند همراه است.
حتما بخوانید:
بکن نکن های افراد دیابتی
سرطان روده، قاتل پیشرو در بسیاری از کشورهای غربی است که ناشی از مصرف زیاد گوشت و مصرف کمتر میوه و سبزیجات است. این سیب زمینی نه تنها موادِ آنتی اکسیدان دارد، بلکه حاوی اسید فولیک، پتاسیم، آهن، روی و فنل های مختلف است. میزانِ مواد ضد اکسیده شدن که در این سیب زمینی وجود دارد، با میزانی از آن که در انار و توت وجود دارند، برابری می کند.
این سیب زمینی هنگام سرخ شدن، به مواد سرطان زا تبدیل نمی شود، به همین سبب می توان آن را سیب زمینیِ مفید و سالم معرفی کرد. این سیب زمینی همچنین حاوی موادی است که جلوی بیماری آب مرواریدِ چشم را می گیرد و با بیماری دیابت مقابله می کند.
درحالی که محققان در این مطالعه از سیب زمینی بنفش استفاده کردند، اما جیرام وانامالا، عضو تیم تحقیق از دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا، تاکید دارد که سایر میوهها و سبزیجات رنگین هم میتوانند چنین تاثیرات مشابهی داشته باشند.
وانامالا در ادامه میافزاید: «سیب زمینی سفید ممکن است ترکیبات مفیدی داشته باشد، اما سیب زمینی بنفش دارای تراکم بسیار بیشتری از این ترکیبات ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی است.
تو اینترنت سرچ کن پیدا میکنی. هم بزرش هست هم خودش