خانه / آموزش / آثار سودمند ورزش ایروبیک بر سلامتی جسمی و روحی

آثار سودمند ورزش ایروبیک بر سلامتی جسمی و روحی

چکیده:
  ایروبیک به فعالیتی گفته می شود که به حداقل مدت ۱۲ تا ۱۵ دقیقه عضلات بزرگ را با حالت ریتمیک و موزون به کار می‌گیرد . این فعالیت زمانی صورت می گیرد که سرعت و شدت تمرین قابل تحمل است و نیاز بدن به استفاده از اکسیژن برای مدتی افزایش می‌یابد . «ایروبیک» جزو فعالیت هوازی با شدت تمرین بالا و در زمان پایین است.

تحقیقات انجام شده در مورد ایروبیک نشان میدهد، این ورزش سیستم قلب، عروق، تنفس را تعلیم می‌دهد و با سرعت و بازدهی بالا اکسیژن را می‌گیرد و به قسمتهای مختلف بدن می‌رساند، تنفس یکنواخت از دهان و بینی توأم انجام می‌شود و باعث تبادل اکسیژن و دی اکسید کربن، کنترل قند خون، کنترل فشار خون و کم کردن وزن اضافی بدن خواهد شد.

ایروبیک وسیله‌ای مؤثر برای جلوگیری از افسردگی، بی‌حوصلگی، بی‌تابی است، چون هورمون اندروفین در بدن تولید می‌شود و باعث ایجاد نشاط، تمرکز ذهن و بالا رفتن خلاقیت فکری می‌شود.

تاثیر فوق العاده ورزش ایروبیک بر سلامتی افراد:

حرکات ایروبیک به واقع مادر همه ورزشهاست. «تمام مردم چه در ایران و چه در جهان معتقدند که ورزش از هر نوع که باشد برای شادابی و سلامتی مؤثر و مفید است و کمتر کسی است که ذاتا از ورزش متنفر باشد. اکثر مردم ورزش کردن را دوست دارند ولی به دلایل مختلف اعم از کمبود وقت، مشغله زیاد، تنبلی و . . . از آن گریزانند. باید همه مردم را آگاه کرد که «ورزش» انجام حرکات سنگین و تمرینات سخت نیست و حتما نیاز به محل مناسب، وقت زیاد و انرژی فراوان ندارد، بلکه می‌توان در خیابان، منزل و محل کار نیز شروع اولیه را انجام داد.
حرکات ایروبیک (بدون وزنه) و حرکات بدنسازی (با هالتر، دمبل، وزنه، سیم‌کش و . . .) که پایه تمام ورزشهاست را می‌توان نه تنها در باشگاه ورزشی بلکه در منزل و محل کار هم، به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه انجام داد.
یک کشتی‌گیر، یا یک فوتبالیست و ورزشکاران دیگر رشته‌ها باید این دو نوع را، البته به صورت نیمه حرفه‌ای در خلال تمریناتشان انجام دهد. حتی خلبانان جت، بایستی روزانه یک ساعت حرکات بدنسازی با وزنه انجام دهند و عضلات گردن، شانه، سینه و پایشان را تقویت کنند تا هنگام سرعتهای بالا و پروازهای مانوری، به دلیل عدم رسیدن خون به مغز و سر که دچار نابینایی موقت می‌شوند، این عضلات به کمک آنها بیاید و باعث پمپاژ بهتر خون گردیده و در نتیجه دچار مشکل نشوند.

ایروبیک در زنان

خانمها تصور می‌کنند اگر با دستگاه، تمرین بدنسازی کنند، بدن آنها عضلانی می‌شود، در این رابطه باید گفت که میزان عضلانی شدن و جذابیت به این رشته، بین خانمها و آقایان و افراد مختلف، تفاوت دارد. زیرا بدن خانمها به علت اختلاف هورمونی با آقایان واکنش متفاوت به این تمرینات نشان می‌دهد. چون هورمون تستترون نقش تعیین‌کننده در بهبود حجم و تقویت عضلانی دارد و در زنان مقدار این هورمون کم است، در نتیجه تمرینات با وزنه موجب عضلانی شدن آنها نمی‌شود، بلکه خانمها می‌توانند با برنامه خاص و تمرین با وزنه، عضلات خود را سفت‌تر کنند.

قبل از رسیدن به سن سالمندی و عوارض پیری بهترین ورزش برای بانوان، تمرین بدنسازی (کار با دستگاه) است. زیرا با توجه به محسناتی که گفته شد، تمرینات قدرتی بهترین راه برای جلوگیری از پوکی استخوان و . . . می‌باشد.
همچنین توصیه می‌شود انجام تمرینات ورزشی با برنامه‌ی تغذیه‌ای مناسب همراه باشد.»

عنصر موسیقی در ورزش ایربیک:

موسیقی یکی از اجزاع اصلی ورزش ایروبیک بوده و وسیله سحرآمیزی است که به واسطه ی آن میتوانید در حین انجام حرکات ایروبیک قدرت و نیروی خود را چند برابر نمود. اگر به موسیقی علاقه داشته باشید،با تلفیق موزیک به حرکات هوازی میتوانید تمرینات مفید و ثمر بخشی را داشته باشید. البته کارشناسان امور ورزشی معتقدند که به هر حرکت فیزیکی که پیوسته و متوالی انجام پذیرد، میتوان نام تمرین ایروبیک را نسبت داد. افزودن موسیقی به حرکات روتین ورزشی میتواند شما را تشویق کرده و بر شدت حرکات شما بیفزاید، اما این تمام ماجرا نیست. افزودن موسیقی چه بسا مزایای بیشتری را نیز در بر دارد. نرمش های روتین ایروبیک به همراه موسیقی میتوانند شامل حرکات سریع، پرش و جهش برای مدت زمان مبسوطی باشد.

برخی از مزایای افزودن موسیقی به حرکات ایروبیک به شرح زیر میباشند:

ایجاد تمرکز:

افزودن موسیقی به حرکات ورزشی میتواند به شما کمک کند که ذهنتان بر روی چیزی به غیر از حرکات ورزشی متمرکز کنید. این نوع تمرکز بر روی کار های روزمره شما نیز تاثیر میگذارد و شما را قادر میکند تا در گرما گرم لحظات حاظر باشید.

افزایش انگیزه:

اگر شخصی فعالیتی انجام دهد که لذت بخش و مفید باشد، تمایل پیدا میکند که آن فعالیت را ادامه دهد. عکس این قضیه نیز صحیح است. اگر عملی با تجربه ای تلخ یا احساسی ناخوشایند همراه باشد، فرد هیچ گونه تمایلی به ادامه دادن آن پیدا نمیکند. در نتیجه اگر فردی علاقه ای به انجام ورزش نداشته باشد اما لذت موسیقی را با نرمش کردن بیامیزد احتمال اینکه این کار را دنبال کند، افزایش پیدا میکند.

تمرینات موثر و کارا:

یکی از عمده مزایایی که افزودن موسیقی به همراه حرکات ایروبیک میتواند به تمرین های ورزشی شما بدهد فواید قلبی عروقی است که با خود به همراه دارد. یکی از تمرین های همراه با موسیقی مناسب میتواند ماهیچه های قلب را به حرکت وا داشته، سبب بهبود گردش خون خواهد شد، و تنفس را افزایش دهد. از دیگر مزایای آن میتوان به کاهش وزن و ثابت نگه داشتن وزن بدن اشاره کرد.

باید خاطر نشان کرد که همه افراد با هم تفات هایی دارند. از جمله اهم این تفاوت هایی دارند. از جمله اهم این تفاوت ها میتوان به مواردی نظیر سن، شرایط طبیعی بدن،جنسیت و ….اشاره کرد.به همین دلیل باید توجه داشت رنج ضربان قلبی که در حین اجرا ی حرکات هوازی به وجود می آید در هم افراد یکسان نخواهد بود.

ضرورت تنوع در موسیقی:

هیچ چیز به این اندازه جالب نیست که تن موسیقی را با تن حرکات ایروبیکی که انجام میدهید به هم بیامیزد. میتوانید ۴۰ نمونه از آهنگ های مورد علاقه ی خود را انتخاب کنید و در زمان نرمش به آنها گوش دهید. برخی cd های انتخابی هستند که گلچینی از بهترین موزیک ها را در خود جای میدهند و برای هر سلیقه و هر سنی مناسب میباشند. لازم به ذکر است که تن موسیقی که برای حرکات ایروبیک انتخاب میشود باید بین ۱۱۸ تا ۱۲۲ ضرب آهنگ در دقیقه باشد.

در این میان ژانری که برای موسیقی انتخاب میشود، تاثیر زیادی بر روی ورزشکاران دارد. باید آهنگ ها را طوری انتخاب کنید که برای کل دوره ی انجام حرکات مناسب باشند. به این ترتیب که ابتدا با آهنگ های آرام شروع کرده تا باعث آرامش ذهن شده و بدن در این زمان گرم شود. سپس ریتم موسیقی تند شود تا حرکات به تدریج شدت پیدا کنند. مرحله آخر نیز قسمت خنک کردن بدن است که ریتم آهنگ باید مجددا آرام شود.

نوع دیگری از حرکات ایروبیک وجود دارد که با نام جازر سایز معروف است. مربی به کار آموزان اینطور آموزش میدهد حرکات ورزشی را با حالتی از حرکات موزون و ریتمیکی که بیشتر حالت رقص دارند بیامیزذ. این امر هم میتواند تناسب اندام زیاد و هم شادابی دو چندانی را به شما بدهد.

ترکیب آهنگ های رقص و باله به حرکات ایروبیک:

در تمرین های ایروبیک جای مانور دادن خیلی باز است. و این تنوع در افراد متفاوت و در شرایط مختلف میتواند کاربرد داشته باشد. مانورهای روی زمین، استفاده از استپ، استفاده از چوب های مخصوص ایروبیک و آمیختن همه این حرکات با هم از جمله ی آن میباشد. حرکات روی استپ را میتوانید برای مدت زمانی در حدود ۱۲۰ دقیقه ادامه دهید.

گاهی اوقات حرکات ایروبیک همراه با موسیقی آنقدر اشتیاق و انگیزه در فرد ایجاد میکند و موجب ترشح هورمون دوپامین می شود که هیچ چیز نمیتواند جلوی وارد شدن فرد به باشگاه را بگیرد. با اجرای این تمرینات حالت فرد به طور کلی تغییر پیدا میکند. انجام حرکات ایروبیک بدون در نظر گرفتن ریتم موسیقی خاص شاید کمی دشوار باشد.

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
ایمیل
واتساپ
آپارات
اینستاگرام
فیسبوک
SOCIALICON

درباره ی مدیر سایت

همچنین ببینید

درمان ضعف اعصاب با داروهای گیاهی

چکیده: از علائم ضعف اعصاب می توان به ضعف عضلات و لرزش اشاره کرد برای …

۲ نظرات

  1. بازتاب ها: رضاپور

  2. بازتاب ها: مهسا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Share This