خانه / آموزش / در اولین قرار عاشقانه‌ چه بگوییم چه نگوییم!

در اولین قرار عاشقانه‌ چه بگوییم چه نگوییم!

چکیده:
پس از اینکه زن و مرد تصمیم می‌گیرند تا بیشتر با هم آشنا شوند، اولین قرار عاشقانه‌شان ممکن است با استرس و هیجان زیادی همراه باشد. هر دو طرف دوست دارند بهترین لباس‌های خود را بپوشند، گران‌ترین عطرشان را بزنند و سعی می‌کنند برای یک گفت‌وگوی شاد و هیجان‌انگیز روحیه بسیار خوبی داشته باشند.

اما برخی بایدها و نبایدها هست که باید برای اولین قرار عاشقانه بدانید و آنها را را رعایت کنید. برای آشنایی با این موارد در ادامه همراهمان باشید.

خودتان باشید

به هیچ عنوان خوب نیست خودتان را کسی نشان دهید که نیستید! هیچ دلیلی ندارد که خود واقعی‌تان را پنهان کرده و در قالب فردی دیگر خودنمایی کنید.

بهترین و صحیح‌ترین کاری که می‌توانید در اولین قرار عاشقانه انجام دهید این است که «خودتان باشید». اجازه دهید طرف مقابل آن چیزی را ببیند که واقعا هستید، فیلم بازی نکنید، خود را فرهیخته‌تر، شادتر، مهربان‌تر، با ادب‌تر، توانمندتر و … از آنچه هستید نشان دهید زیرا عواقب ناخوشایندی برای خودتان بدنبال خواهد داشت.

وقتی فیلم بازی کنید، پس از مدتی دستتان رو می‌شود و طرف مقابلتان بدون معطلی شما را ترک خواهد کرد.

این را به یاد داشته باشید که همه دروغ‌ها و تظاهرها خیلی زودتر از تصور شما خودشان را نشان خواهند داد.

برای این منظور فقط کافیست «خودِ واقعی‌تان» را دوست داشته باشید، به شخصیت خود احترام بگذارید و به یاد داشته باشید که هیچ انسانی روی کره زمین کامل نیست و شما هم از این قاعده مستثنا نیستید. به نکات مثبت وجود خود بیندیشید و کار و زندگی و ظاهر خود را دوست داشته باشید.

دیر سر قرار حاضر نشوید

در اولین قرار سعی کنید دیر نرسید زیرا خاطره آن تا انتهای رابطه باقی خواهد ماند. دیر سر قرار حاضر شدن تبعات منفی زیادی دارد، ممکن است طرف مقابل تصور کند شما برای وقت دیگران احترام و ارزش قایل نیستید. یا شاید به غلط تصور کند انسان از خودراضی‌ای هستید و راحتی خود را به قول‌هایتان ترجیح می‌دهید.

این را به خاطر داشته باشید که دیر کردن، سوبرداشت‌های متعددی بدنبال خواهد داشت. بنابراین، سعی کنید برنامه خود را طوری تنظیم کنید که ۱۰ دقیقه پیش از ساعت قرار در محل موردنظر حاضر باشید.

هم‌صحبت خوبی باشید

وقتی برای اولین بار با فرد مورد علاقه‌تان قرار گذاشته‌اید نباید موبایلتان دم دست باشد. تلفن‌ها و پیام‌ها را بعد از قرارتان پاسخ دهید.

اگر تصور می‌کنید هم‌صحبت چندان خوبی نیستید و نمی‌توانید مثلا شروع کننده یک مکالمه عالی باشید، توصیه می‌کنیم از قبل به این موضوع فکر کنید و لیستی از موضوعات مختلف تهیه کنید. مثلا در مورد علاقه‌مندی‌های خود در زندگی، خانواده، شغل یا مکان‌هایی که دوست دارید از آنها بازدید کنید.

هنگام معاشرت با فرد موردعلاقه‌تان یادتان باشد در خلال حرف‌هایش از او سوالاتی را بپرسید تا متوجه شود مشتاق حرف زدن هستید.

همچنین وقتی خودتان حرف می‌زنید هم او را با سوال پرسیدن درگیر ماجرا کنید و بخواهید نظراتش را بیان کند. قدرت بیان خوب و ارتباط اجتماعی معقول از جمله ملزومات یک رابطه عاطفی موفق بشمار می‌روند.

موبایل خود را در جیب یا کیفتان بگذارید

وقتی برای اولین بار با فرد مورد علاقه‌تان قرار گذاشته‌اید نباید موبایلتان دم دست باشد. تلفن‌ها و پیام‌ها را بعد از قرارتان پاسخ دهید. موبایل را سایلنت کنید. حواستان باشد که باید در لحظه زندگی کنید و از حضور افرادی که کنارتان هستند باید استفاده ببرید نه افراد غایب.

اطلاعات زیادی در مورد خود بیان نکنید

حتی اگر هدف از این آشنایی‌ها، ازدواج است هم نباید در همان قرار اول اطلاعات زیادی در مورد خودتان به زبان بیاورید. اگر از همسرتان جدا شده‌اید و بچه دارید، باید این مساله را در همان ابتدا مطرح کنید اما به‌گونه‌ای بگویید که تصور نکند می‌خواهید بلافاصله خانواده تشکیل دهید و دنبال فرد مناسب می‌گردید.

هیچ لزومی ندارد در مورد جزئیات جدایی یا اتمام دوستی قبلی خود توضیح دهید. در اولین ملاقات صحبت‌های ساده و سطحی انجام دهید و موضوعات مهم و اساسی که جای بحث زیادی دارند را برای قرارهای بعدی بگذارید.

ارتباط چشمی  مهم است. اگر دست به سینه بنشینید و رویتان سمت دیگری باشد به این معنی است که از آشنایی فرد راضی نیستید.

ارتباط چشمی برقرار کنید

زبان بدن در کنار حرف‌هایی که به زبان می‌آورید بسیار مهم است زیرا به واسطه آنها فرد متوجه می‌شود که آیا مشتاق ادامه رابطه هستید یا خیر. سعی کنید هنگام صحبت کردن با طرف مقابل ارتباط چشمی داشته باشید. این کار باعث می‌شود تا مکالمه خیلی بهتر پیش برود.

اگر پاهای خود را به سمت در خروجی بگیرید، دست به سینه بایستید یا مدام این طرف و آن طرف را نگاه کنید یعنی به هیچ عنوان راضی و خوشحال نیستید و دوست دارید سریعا این قرار آشنایی به پایان برسد.

آداب پشت میز نشستن در کافه و رستوران را رعایت کنید

حجم بزرگی از غذا را در دهان خود نگذارید، سوپ را هرت نکشید، با آرنج خود به کنار دستی نزنید تا وجهه بدی از خود نسازید و اولین قرار عاشقانه را خراب نکنید.

از سفارش دادن غذاهایی که خوردن آنها چندان آسان نیست پرهیز کنید؛ همچون اسپاگتی یا ساندویچ‌های بزرگ.

انتظار داشته باشید که دنگ صورت‌حساب خود را خودتان پرداخت کنید

با اینکه بیشتر مردها در اولین قرار صورت حساب رستوران را پرداخت می‌کنند، اما چندان هم بعید نیست که طرف مقابل از شما بخواهد تا هزینه غذایتان را خودتان پرداخت کنید.

آدابی که بهتر است در اولین قرار عاشقانه به آنها توجه داشته باشید

در اولین قرار علاوه بر موارد بالا بهتر است مسایل زیر را نیز مدنظر داشته باشید تا اوضاع به دلخواهتان پیش برود:

توصیه به خانم‌ها:

  • آرایش غلیظ نکنید و لباس‌هایی نپوشید که برای کافه و رستوران مناسب نیست. شیک اما ساده باشید تا هم خودتان احساس راحتی بیشتری داشته باشید و هم طرف مقابل هم از طرز لباس پوشیدنتان تعجب نکند.
  • اجازه دهید آقایان در را برای شما باز یا بسته کنند و سپس شما از آنها تشکر کنید.
  • بعد از صرف غذا اشکالی ندارد رژلب خود را تمدید کنید، اما از دیگر وسایل آرایشی استفاده نکنید.
  • بعد از غذاخوردن پشت میز آرایش نکنید.

توصیه به آقایان:

  • خانم را تا در خانه برسانید.
  • همیشه در را برای خانم‌ها باز کنید و اجازه دهید که اول او وارد شود.
  • هزینه میز شام یا بلیط سینما را پرداخت کنید. اگر خانم قبول نکرد و می‌خواست سهم خود را بدهد، خیلی اصرار نکنید.
  • پس از پیاده کردن او منتظر بمانید که وارد خانه شود و سپس محل را ترک کنید.

در آخر هم این را به یاد داشته باشید که اولین قرار عاشقانه به این معنی نیست که برای ازدواج یا ارتباط همیشگی با طرف مقابل او را انتخاب کنید. این قرار صرفا جهت آشنایی بیشتر است. یعنی اول باید ببینید می‌توانید چنین فردی را وارد زندگی معمولی خود بکنید یا خیر. سپس در مورد تصمیمات مهم زندگی فکر کنید.

بسیار مهم است بدانیم همیشه اولین برخورد با یک خواستگار تعیین‌ کننده‌ ترین تصویر را در ذهن می‌نشاند. اولین برخورد است که نوع شخصیت طرف مقابل را نشان می‌دهد و حتی می‌تواند تعیین کند که رابطه‌ای ادامه پیدا کند یا نه.

فرض کنید که آقایی از شما به عنوان یک خانم جوان خواستگاری کرده و قرار است با یکدیگر برای یک جلسه صحبت کنید، احتمالا برای این جلسه اضطراب زیادی خواهید داشت و حتی شاید گیج شوید که چه بگویید و چه نگویید؛ به شما نمی‌گوییم آرامش خود را حفظ کنید چون این جلسه اصلا مهم نیست. نمی‌خواهیم گول‌تان بزنیم، ترجیح می‌دهیم به شما بگوییم که چطور رفتار کنید و چه اشتباهاتی را مرتکب نشوید، به هر صورت این دیداری است که نمی‌توان آن را جدی نگرفت، زیرا ممکن است در زندگی شما نقشی تعیین‌کننده داشته ‌باشد . لذا توصیه میکنم نکات زیر را با دقت بخوانید .

گذشته ممنوع

شما قرار است آینده را با خواستگارتان بسازید و به همین دلیل باید بیشتر درباره برنامه‌‌‌های آتی خود صحبت کنید؛ اینکه چه اشتباهاتی کرده‌اید، چه خواستگارانی داشته‌اید، چه بر سر زندگی‌تان آمده‌ و… نباید در جلسه اول گفته شود زیرا جلسه اول آشنایی، وقت تاریخچه گفتن نیست. در جلسات بعدی می‌توانید کمی به گذشته بروید و هم از گذشته خودتان حرف بزنید و هم از گذشته او باخبر شوید ولی فعلا باید بفهمید چقدر با برنامه‌های آینده‌تان به هم می‌خورید.

تنها نباید گوینده باشید

زندگی زناشویی وقتی می‌تواند موفق باشد که دو طرف بتوانند به راحتی با هم حرف بزنند و حرف یکدیگر را بفهمند. وقتی در جلسه اول فقط بخواهید خودتان حرف بزنید این فکر را در طرف مقابل به وجود می‌آورید که شنونده خوبی نیستید؛ در همان جلسه اول اجازه بدهید طرفتان هم فرصت حرف زدن داشته باشد. باید بدانید که لازم نیست همه اطلاعات مربوط به زندگی، شغل، تحصیلات و خانواده‌تان را پشت‌سر هم و یک‌نفس بیان کنید؛ کمی صبور باشید؛ اگر از یکدیگر خوشتان بیاید در جلسات بعدی فرصت این حرف‌ها پیش می‌آید.

  پول را فراموش کنید

درست است که مسائل مالی نقش مهمی در زندگی زناشویی دارد ولی به طور حتم در درجه اول اولویت نیست. چیزهای بااهمیت‌تری وجود دارد که آنها را هنگام انتخاب همسر در اولویت قرار دهید؛ به همین دلیل در جلسه اول دیدار با خواستگارتان هم خیلی سراغ مادیات نروید، لازم نیست در همان جلسه اول شروع به خط و نشان کشیدن و بیان انتظارات مالی‌تان کنید. چون او را به این نتیجه می‌رسانید که خیلی فرد مادی‌ای هستید و اولویت اول زندگی‌تان پول است؛ نگذارید او حس کند در حال چشم‌وهم‌چشمی هستید. درباره مسائل مالی می‌توانید با کمک بزرگ‌ترها به توافق برسید.

  زیاد صمیمی نشوید

در جلسه اول آشنایی دو طرف فقط یکدیگر را ارزیابی می‌کنند تا ببینند آیا به هم می‌‌آیند که بخواهند رابطه را ادامه دهند یا نه؛ به همین دلیل توصیه می‌کنیم حتما حریم‌تان را حفظ کنید و حتی اگر در همان نگاه اول او را پسندیدید و احساس کردید همسر موفقی برای شما خواهد شد، ذوق‌زده رفتار نکنید. بگذارید رابطه‌تان روند طبیعی خود را طی کند و کم‌کم جلو برود تا رسمیت پیدا کند. در نزدیک کردن رابطه عجله نکنید.

 خود را بی‌خیال نشان ندهید

بعضی‌ها هستند که گمان می‌کنند باید در جلسه اول خود را بی‌خیال جلوه دهند تا عزت نفس‌شان را حفظ کنند. همه آدم‌ها به طریقی از رد شدن می‌ترسند. وقتی تظاهر می‌کنید اصلا درگیر نیستید، باعث می‌شود احساس امنیت کنید اما ممکن است از نظر طرف مقابل کناره‌‌گیر و بی‌خیال باشید و همین او را دلسرد ‌کند. اشکالی ندارد که بهترین شکل و شخصیت خودتان را به طرف مقابل نشان دهید و کمی محتاط باشید اما باید جرات داشته و خود واقعی‌تان را به طرف مقابل نشان دهید.

 اول سؤال بعد جواب

وقتی یک نفر از شما خواستگاری می‌کند احتمالا از قبل درباره خانواده‌تان کمی تحقیق کرده است. در واقع خواستگار شما و خانواده‌اش، موقعیت‌تان را می‌دانند. اگر هم از قبل چیزی درباره شما ندانند، با ورود به خانه‌تان می‌توانند نقاط قوت خانواده شما را درک کنند؛ بنابراین روی دارایی‌هایتان، اصل و نسب و جایگاه‌تان بیش از حد تاکید نکنید. فقط در حد معرفی بگویید و بقیه موارد را به سؤال پرسیدن او واگذار کنید.

 شکسته‌نفسی نکنید

جلسه اول، فرصتی برای بیشتر آشنا شدن است؛ بنابراین از خودتان و چارچوب‌های زندگی‌تان بگویید. نمی‌گوییم فخرفروشی کنید ولی تواضع بیش از اندازه هم به خرج ندهید زیرا او شما را نمی‌شناسد و نمی‌فهمد که این گفته‌ها ناشی از فروتنی شماست نه عدم موفقیت‌تان در زندگی. به اندازه کافی از موفقیت‌ها و برنامه‌های آینده‌تان بگویید اما مختصر و کلی. وقت برای صحبت درباره جزئیات زیاد است؛ آن را به جلسات بعد موکول کنید.

  عروس نشوید

همین‌طور که هستید باشید؛ یعنی به هیچ وجه بیش از اندازه آرایش نکنید و دنبال لباس‌های خاص و عجیب هم نباشید. درست است که دوست دارید زیبایی و برازندگی خود را نشان دهید اما قرار نیست مثل یک عروس آرایش کنید و لباس بپوشید! سادگی این حسن را دارد که واقعیت شما را نشان می‌دهد و علاوه بر اینها با سلیقه هیچ‌کس هم ناسازگار نیست و خواستگارتان هر سلیقه‌ای داشته‌ باشد، به نظرش شما نامتناسب جلوه نخواهید کرد.

 محل ملاقات را خانواده تعیین کند

اگر در جلسه خواستگاری قرار شد یکدیگر را خارج از خانه هم ملاقات کنید، ترجیحا تعیین محل ملاقات را به خانواده‌ها بسپارید. در غیر این صورت سعی کنید شما تعیین‌کننده باشید و تا حد ممکن محل این قرار در اطراف خانه شما، محل کار یا دانشگاه‌تان نباشد تا در صورت به هم خوردن نامزدی و آشنایی، نگران قضاوت اطرافیان نباشید.

   کودک درونتان را مهار کنید

بعضی از دخترها هستند که با دوستانشان با لحنی کودکانه صحبت می‌کنند و در واقع این طرز حرف زدن برایشان نوعی شوخی است؛ توصیه می‌کنیم در اولین جلسه با خواستگارتان همانند یک خانم جوان کاملا باوقار صحبت کنید و واژه‌ای کودکانه را به کار نبرید. لازم نیست در همان جلسه اول آنقدر با خواستگارتان خودمانی شوید که همانند جمع‌های دوستانه‌تان رفتار کنید. البته این بدان معنا هم نیست که آنقدر رسمی صحبت کنید که طرف مقابل را بترسانید؛ به طوری که دیگر نتواند حرف‌هایش را به راحتی با شما مطرح کند.

 مدام سؤال نپرسید

اشتباه دیگری که بسیاری از خانم‌ها مرتکب می‌شوند، پرسیدن سؤال شخصی و البته بسیار زیاد است؛ سؤالاتی چون «شما تا به حال چند بار خواستگاری رفته‌اید؟» یا «آیا تا به حال شکست عشقی خورده‌اید؟» یا… درست است که شما می‌‌خواهید او را بیشتر بشناسید ولی قرار نیست در همان جلسه اول درباره تمام جزئیات زندگی او بدانید؛ خودتان را جای او بگذارید؛ اگر فرد ناآشنا ناگهان چنین سؤال‌هایی را از شما بپرسد، چه جوابی می‌دهید؟ پس اجازه دهید در جلسه اول او هم راحت باشد.

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
ایمیل
واتساپ
آپارات
اینستاگرام
فیسبوک
SOCIALICON

درباره ی مدیر سایت

همچنین ببینید

خواص و تفاوتهای طالبی ، گرمک دستنبو و ملون

چکیده: به گروهی از میوه‌ها مانند خربزه، طالبی، هندوانه، گرمک و دستنبو در زبان انگلیسی …

یک دیدگاه

  1. بازتاب ها: مهسا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Share This