دوشنبه , ۳۱ , اردیبهشت , ۱۴۰۳
خانه / آموزش / چگونه معده درد را با گیاهان داروئی درمان کنیم

چگونه معده درد را با گیاهان داروئی درمان کنیم

چکیده:
درمان درد معده باداروهای گیاهی و توصیه های طب سنتی در بیشتر کشورهای پیشرفته دنیا همچون ژاپن و چین نسبت به مصرف قرص و داروهای شیمیایی بسیار بیشتر است چراکه آنها بر این باورند که داروهای شیمیایی مغز را ضعیف می کند.

راههای درمان درد معده با داروهای گیاهی

درمان درد معده را بهتر است با استفاده از روش های طب سنتی و راهای درمان درد معده با خوراکی ها و دمنوش های گیاهی پیش ببرید تا دچار اثرات تلخ و عوارض استفاده از داروهای شیمیایی نشوید در همین راستا از روش های درمان درد معده گیاهی که در ادامه ممی خوانید می توانید بهره ببرید.

تاثیر فوق العاده نعناع بر درمان درد معده

نعناع:

حتما شما هم  شنیده اید که نعناع درمانی است برای معده درد و دل پیچه، بعد از مطالعه پژوهش های بسیاری، اثر کلیدی نعناع بر درمان معده درد تایید شده است. نعناع با داشتن اثر ضد اسپاسم در دستگاه گوارشی، می تواند تاثیر سریع و محسوسی داشته باشد.

روغن نعناع که عصاره ای از نعناع است، نیز برای درمان دردهای معده استفاده می شود، اما برای استفاده خانگی به کسانی که از معده درد رنج می برند، نوشیدن چای نعناع می تواند بهترین پیشنهاد باشد. باید توجه داشته باشید که تمام گیاهان دارویی برای معده درد خوب نیست و ممکن است باعث سوزش معده و تشدید درد شود.

گشنیز:

گشنیز از خانواده جعفری و دارای رایحه خوشی است که بیشتر آثار گیاه عمدتاً به آن ارتباط دارد. آثار این گیاه عبارتند از:مقوی معده، ضداسپاسم، ضددرد (دل درد)، ضدمیکروب، ضدقارچ، تقویت کننده قوای جنسی، هضم کننده غذا، صفراآور، آرام بخش، کاهش دهنده قندخون، کاهش دهنده چربی خون و کاهش دهنده فشارخون.

چای بابونه:

چای بابونه که همیشه بعنوان رایج ترین چای آرامبخش شناخته شده است، می تواند به سهولت دستگاه گوارشی را تحت فشار قرار دهد. از آنجایی که بابونه ضد اسپاسم و ضد التهاب می باشد به حالت تهوع و سوزش های سرِ دل کمک کند. بابونه به ناراحتی های معده ای کسانی که، معده درد های عصبی دارند، کمک کند.

زیره سبز:

زیره سبز گیاهی بوته ای و علفی به ارتفاع ۰،۵ متر است که خاصیت های زیادی دارد. از خواص زیره سبز می توان به بادشکن، مقوی معده، ضد اسپاسم، افزایش دهنده شیر مادران شیرده اشاره کرد و همچنین خاصیت آنتی اکسیدانی قوی ای دارد.زیره سبز ضد تشنج، ضد صرع، مقوی معده، و عرق آور، ضد سم، ضد صفرا، تقویت کننده قوای جنسی، قابض، ضد نفخ، ضد احتقان، هضم کننده غذا و ادرار آور نیز می باشد.

تاثیر مثبت هل در گوارش بهتر غذا

هل:

هل از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است. جویدن دانه های هل پس از صرف غذا به هضم و گوارش بهتر غذا کمک می کند و می تواند بوی نامطبوع دهان را از بین ببرد.

مصرف هل تب را پایین می آورد، برای تسکین درد رماتیسم مفید است و ترشی معده را برطرف می کند. هل خواص گرمابخشی دارد و معده و روده ها را تقویت می کنند. همچنین عمل هضم غذا را بهبود می بخشد و تقویت کننده قلب است همچنین هل بادشکن است و گاز معده و روده را از بدن خارج می کند و تقویت کننده بدن است.

 دارچین:

دارچین یکی دیگر از دارو های پرطرفدار معده درد است. ادویه ای گرم و خوش طعم که معده درد و حالت تهوع را با ترکیبات فلاونوئیدهایش کاهش می دهد. دکتر جیمز ای در کتاب “داروخانه سبز”، بهترین حالت خوردن دارچین را عنوان کرده است ، باید یک قاشق مرباخوری دارچین را به مدت ۱۰ دقیقه در آب به حجم یک لیوان جوشاند و بعد نوشید.

 زنجبیل:

خیلی از ما شنیده ایم که زنجبیل راه حل مطمئنی برای حالت تهوع است، اما بهترین حالت زنجبیل، استفاده از زنجبیل طبیعی است. بسیاری از محققان آناستازیا در مقالات خود اعلام کرده اند که زنجبیل می تواند مشکلات صبحگاهی را با سرعت درمان کند. زنجبیل را می توان به نوشیدنی خود اضافه کرده و آن را با چای نوشید.

 درمان درد معده با عسل

امام صادق (ع) فرموده است” خوردن عسل با آب گرم درد معده را برطرف میکند.”

عسل:

با آرد گندم و عسل و زعفران حلوا درست نموده و میل نمایید. ریشه و برگ تازه کرفس را کوبیده و با مقدار کافی عسل مخلوط نموده و روزی سه بار هر وعده یک قاشق مربا خوری بعد از غذا میل نمایید . شیر و عسل برای معده بسیار نافع است و روده ها را نرم میکند. به سالمندان توصیه میشود اگر میخواهند شیر در معده آنها سریع تر هضم شود با عسل میل نمایند.

پیشگیری از مشکلات معده با مصرف موز

 موز:

موز در مواقعی می توانند تسکین دهنده درد های معده باشد، بر طبق مقاله منتشر شده در مجله لانست، پودر موز می تواند ۷۵ درصد درد های معده را آرام کند. در طب سنتی، برای کسانی که رژیم های غذایی خاص تجویز می شود، از موز هم استفاده می شود تا بتوانند از مشکلات احتمالی معده، پیشگیری نمایند.

 بادرنجبویه:

بادرنجبویه گیاهی است از خانواده نعناع که از نظر شکل ظاهری شباهت زیادی به نعناع دارد ولی بوی آن متفاوت است. این گیاه که از گیاهان خوراکی- دارویی پرمصرف دنیاست به نام ملیسا هم مشهور است و از زمان های قدیم در بسیاری از نقاط دنیا به عنوان ضدنفخ، ضدتب و معرق مورد استفاده قرار می گیرد. مهم ترین آثار بادرنجبویه که از نظر علمی به اثبات رسیده، آثار ضددرد، ضدباکتری، ضدویروس تبخال، ضدهیستامین، ضدتب، ضدنفخ، آرام بخش، خواب آور، مقوی قلب، مقوی معده و ضداسپاسم است.

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
ایمیل
واتساپ
آپارات
اینستاگرام
فیسبوک
SOCIALICON

درباره ی مدیر سایت

همچنین ببینید

چند ترفند برای نابود کردن شپشک برنج

چکیده: حشرات از جمله شپشک برنج همواره مزاحمت‌های زیادی برای انسان درست می‌کنند. آن‌ها وارد …

۲ نظرات

  1. بازتاب ها: سیمین

  2. بازتاب ها: یاسمن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Share This