چکیده: |
باورتان میشود که آلوئه ورا خواص شگفت انگیزی دارد. آلوئه ورا گیاهی باور نکردنی و شگفت انگیزی است . این گیاه بخشی از خانواده زنبق است، که متعلق به سیر و پیاز است .بخش های مختلف این گیاه اثرات مختلف در بدن دارند.
|
جالب است بدانید حدود ۵۰ سال قبل، بیمارانی که روی پوستشان اثر سوختگی دیده میشد با استفاده از ژل آلوورا درمان میشدند و دیگر اثری از سوختگی و جای زخم روی پوستشان دیده نمیشد. خب، طبیعی است برای رفع سوختگی، استفاده از ویتامین A و E بینظیر است. ژل آلوورا معجون طبیعی و ماسک پاککنندهاست .

میخواهیم یک راز سر بهمهر را برایتان بازگو کنیم؛ «کلئو پاترا» (ملکه سابق مصر) تمام زیباییاش را مدیون گیاه آلوورا است.
آلوئه ورا بیش از ۲۰۰ ترکیبات فعال از جمله ویتامین ها، مواد معدنی، اسیدهای آمینه، آنزیم ها، پلی ساکارید، و اسیدهای چرب دارد. بیشتر خاصیت آن در برگ آلوئه ورا با یک ماده ژل مانند روشن، که در حدود ۹۹٪ از آب پر شده است. بیشترین اثر آلوئه ورا در آبرسانی به پوست است و باعث رطوبت رسانی به پوست و مو می شود و مانع از خشکی و ترک خوردگی پوست می شود.
آلوئه ورا گیاهی باور نکردنی و شگفت انگیزی دارد . این گیاه بخشی از خانواده زنبق است، که متعلق به سیر و پیاز است .بخش های مختلف این گیاه اثرات مختلف در بدن دارند. آلوئه ورا بیش از ۲۰۰ ترکیبات فعال از جمله ویتامین ها، مواد معدنی، اسیدهای آمینه، آنزیم ها، پلی ساکارید، و اسیدهای چرب دارد. بیشتر خاصیت آن در برگ آلوئه ورا با یک ماده ژل مانند روشن، که در حدود ۹۹٪ از آب پر شده است.
آلوئه ورا در درمان دیابت :
پژوهشها نشان دادند که آلوئه ورا
قند خون را در انسان کاهش میدهد. دانشمندان دریافتند از آنجا که آلوئه ورا قادر است آنزیمهای موجود در پانکراس را فعال نماید میتواند در افرادی که دچار دیابت و هیپوگلیسمی هستند به تعادل و تنظیم قند خون کمک نماید.
آلوئهورا در درمان زخم معده :
آلوئه ورا ترشح اسیدهای معده را تنظیم و کنترل مینماید. همچنین خواص بیحس کننده، منعقد کننده خون، ضد باکتری و درمان کننده دارد.
خوردن ژل آلوئهورا سبب مبشود که این ژل به جداره لولههای گوارشی بچسبد و سرعت بهبود زخمها را افزایش دهد. ژل معجزهگر آلوئهورا قادر به کاهش اسیدهای معده (عامل اصلی تشدید زخمهای معده) میباشد. از این رو این ژل برای درمان زخمهای معده بسیار مؤثر شناخته شده است. مصرف و خوردن آلوئهورا پیش از هر وعده غذایی برای کسانی که از نظر هضم غذای مصرفی با مشکل روبرو هستند نیز مفید میباشد، زیرا آلوئهورا سبب تحریک شیره گوارشی و ایجاد جریان طبیعی آن و در نتیجه کمک به شکستن مواد غذایی جهت جذب توسط سلولها میشود.
آلوئهورا در تنظیم کلسترول، چربی خون :
ژل آلوئهورا دارای آنزیمهایی نظیر آمیلاز، اکسیداز، کاتالاز و لیپاز، فولیک اسید، نیاسین که برای کاهش چربی و قند خون مفیدند هست.
آلوئهورا در درمان فشار خون :
تحقیقات اخیر ثابت کرده است که مصرف مداوم آلوئهورا میتواند با الیاف سلولزی همراه و مخلوط شود و باعث پالایش و تصفیه خون شود و
فشار خون را تنظیم و متعادل نماید.
آلوئهورا در درمان بیماری کلیه و دفع سنگ کلیه:
خوردن آلوئهورا میتواند
سنگ کلیه را دفع نماید یا اندازه سنگ را کوچکتر نماید. مصرف مداوم آلوئهورا از تشکیل سنگ کلیهپیشگیری مینماید و از بافتهای آن مراقبت نماید.
آلوئهورا در درمان بیماریهای باکتریایی و سرطانی:
مصرف خوراکی مداوم آلوئهورا از آنجا که دارای خواص ضد میکروبی میباشد برای درمان عفونتهای میکروبی، مجاری معده و روده مؤثر خواهد بود. همچنین به علت وجود درصد بالای قند در این ژل خاصیت اسمزی بالا نیرود و از رشد باکتریها جلوگیری میشود. برخی از تحقیقات حاکی از آن است که ماده آنتروکینون موجود در ژل آلوئهورا خواص ضد باکتری و ضد سرطانی دارد همچنین اشخاص مبتلا به
سرطان که مشغول
شیمی درمانی هستند میتوانند با مصرف این گیاه تهوع و سایر مشکلات مربوط به این درمان را بکاهند.
آلوئهورا در درمان بیماری ایدز:
تحقیقات اخیر نشان داده است که مانوز استیله به عنوان یک ترکیب ضد ویروسی، دارای خواص درمانی ضد ویروس ایدز میباشد. مانوز استیله خود ویروس را مورد حمله قرار میدهد اما نکته مهمتر این است که میزان تأثیر AZT را (یک داروی مؤثر در درمان عفونت
ویروس HIV ) نا حد زیادی افزایش میدهد. حال چنانچه این ترکیب دارویی یا آلوئهورا مصرف شود میتواند میزان AZT مورد استفاده برای HIV را تا ۹۰ درصد تقلیل دهد که این امر از هزینهها و عوارض جانبی AZT تا حد زیادی میکاهد. برای درمان HIV به مصرف روزانه ۸۰۰ الی ۱۶۰۰ میلیگرم مانوزاستیله نیاز میباشد، این میزان از ماده مزبور برابر با نیم تا یک لیتر عصاره آلوئهورا میباشد. هر چند میزان مانوراستیله میتواند در فرآوردههای مختلف متفاوت باشد.
آلوئهورا در درمان سینوزیت و آسم:
بخور گیاه آلوئهورا تسکین دهنده در د سینوزیت میباشد و همچنین استنشاق بخار آبی که برگ آلوئهورا در آن ریخته شده باشد برای شخص مبتلا به آسم مفید خواهد بود.
درمان بیماریهای روده:
گیاه آلوئهورا حداقل دارای ۳ اسید چرب با خاصیت ضد التهابی میباشد که برای معده، روده کوچک و روده بزرگ مفید هستند مصرف آلوئهورا به صورت مرتب اثرات شفابخش طولانی مدت و مثبتی به
همراه داشته و
سیستم گوارشی را پالایش نموده و بهبود بیماریهای روده را تسریع مینماید. آنترالوئین موجود در ژله آلوئهورا به عنوان مسهل مؤثر عمل میکند.
آلوئهورا در درمان استرس:
اظهار نظر دانشمند روسی برگمن آلوئهورا قادر است سلولها را احیاء و حیات بخشد آلوئهورا میتواند خواص تنظیم کننده و کنترل کننده روی بدن داشته باشد و به سیستم بدن کمک کند تا در لحظات و موقعیتهای بحرانی و
استرسزا تعادل خود را حفظ نماید و در همین هنگام که تنظیم و کنترل سیستم ایمنی بدن را به عهده دارد به درمان بخشی دیگر از بدن که بیمار است بپردازد. این عمل گیاه یا دارو Adaptojenic در زمان نیاز در آن بخش از بدن که فعالیتش کارساز و مورد نیاز باشد انجام خواهد پذیرفت و اگر مورد نیاز نباشد ظاهراً بدون فعالیت باقی میماند، اگر چه در این هنگام نیز به آهستگی و به تدریج سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند.
آلوئهورا در بهداشت دهان و دندان:
اخیراً دانشمندان بدین نتیجه دست یافتهاند که ژل آلوئهورا برای مقابله با انواع پوسیدگیهای دندانی بسیار مفید میباشد و در بهبود مشکلات دهان و لثه قدرت شفابخش دارد. از اینرو میتوان از آلوئهورا به عنوان یک ماده فعال برای
پیشگیری از پوسیدگیهای دندانی در خمیر دندانها و ژلهای تمیز کننده دندان استفاده نمود. ژل دندان آلوئهورا همانند
خمیر دندان عمل می کند و قادر به نابودی باکتریها و میکروبهای بیماریزای موجود در
دهان میباشد به طوری که در پژوهشهای کنونی اثبات شده است که اسید سالیسیلیک، فنل، سولفور، اسید سینامونیک، نیتروژن، اوره، لوپئ.ل صد باکتری و میکروب میباشد.
آلوئهورا در درمان پوکی استخوان:
آلوئهورا حاوی برخی مواد معدنی از جمله برن میباشد. این عنصر میتواند کمبود کلسیم را در بدن به حداقل برساند. جذب آن را تسریع نماید و همچنین آن را در تمام بدن پخش کند. از این رو مصرف آلوئهورا در
پیشگیری و درمان
پوکی استخوان میتوان مفید باشد.
آلوئهورا در درمان بیماریهای مری:
مصرف ژل آلوئهورا از برگشت اسید معده به مری جلوگیری می:ند. در این بیماری برگشت محتویات اسیدی معده به مری سبب آسیب زدن به مخاط مری و ایجاد علائمی همچون سوزش سردل، سرفههای خشک، خونریزی و زخم مری میشود.
آلوئهورا در درمان بواسیر:
آنتراکوئین موجود در ژل آلوئهورا به عنوان تسهیل کننده دفع مدفوع شناخته شده است که در افراد مبتلا به بواسیر بسیار مفید میباشد. (از زمانهای قدیم نیز برای درمان این بیماری طبیبان از آلوئهورا استفاده میکردند.
آلوئهورا در درمان پسوزیاریس:
تحقیقات ثابت نموده که ژل آلوئهورا این بیماری را درمان مینماید.
آلوئهورا در درمان درد گوش و چشم:
چکانیدن سه قطره از شیرابه گیاه آلوئهورا موجب تسکین فوری درد گوش میشود و برای تسکین درد چشم شیرابه آلوئهورا را با کمی آب مخلوط کرده و در چشم بریزید. اینکار ضمن تسکین درد چشم میتواند موجب
تقویت چشم گردد.
آلوئهورا در درمان و جلوگیری از درد و تورم:
در واقع اسید سالیسیلیک که در آلوئهورا وجود دارد با مهار تولید پروستاگلاندین به عنوان یک مسکن عمل میکند و اثرات ضد التهابی، ضد کوفتگی، ضد کشیدگی ماهیچهها، رباطها، تاندونها، واریس و آرتریت، نیز کاملاً اثر بخش است. ژل آلوئهورا حاوی مقدار زیادی گلیکوپروتئین است که از تورم و درد جلوگیری میکند. همچنین آنزیم کربوکسی پپتیدازی که در آلوئهورا وجود دارد عامل ایجاد کننده درد التهاب حاد موسوم به برادی کینین را غیرفعال میکند و ناحیخ درد به خصوص درد مفاصل را التیام میدهد.
آلوئهورا در درمان کبد:
مصرف آلوئهورا گرفتگی کبدی را برطرف و عملکرد آن را بهبود میبخشد و محرک ترشح صفرا و کوچک کردن
سنگ صفرا است.
آلوئهورا در جلوگیری سکته قلبی:
آلوئهورا مقدار ترومبوکسان ۲ و پروستاگلاندین۲ را که موجب انقباض عروقی و تجمع پلاکتی میشوند کاهش میدهد و موجب کاهش بروز سکته قلبی میشود.
آلوئهورا در افزایش قوای جنسی:
خوردن ژل آلوئهورا قوای جنسی را تقویت میکند و اسپرمسازی را افزایش میدهد. همچنین در درمان بیماری سوزاک مؤثر است.
آلوئهورا در تنظیم عادت ماهانه خانمها:
مصرف خوراکی آلوئهورا باعث هدایت خون به قسمت انتهائی بدن و لگن میشود. لذا باعث
تنظیم قاعدگی شده و مدت طولانی متوقف مانده اثرات بسیار مفیدی دارد.
آلوئهورا در درمان زخمها و جراحتها و سوختگی:
ژل این گیاه دارای آنزیمهای گلوکوماناز، آرابینانز، گالاکتاز است که در درمان سوختگی و جراحات بسیار مناسب است. این ماده روند درمان بسیاری از جراحات پوستی از جمله زخمها، بریدگیها، پارگی، خراش ها و سوختگیهای معمولی و سوختگی با اشعههای مضر، سوزشها، گزیدگیهای سمی را تسکین و التیام میبخشد.
آلوئهورا در دفع سموم بدن:
مصرف خوراکی آلوئهورا مواد زائد را از قسمتهای مختلف بدن جذب کرده و باعث
دفع سموم می شود که این عمل باعث پاکسازی خون از اثرات جانبی داروهای شیمیایی، سیگار، سموم باقی مانده کشاورزی بر روی میوهها و آلودگی هوا میشود.
آلوئهورا در بالا بردن قدرت ایمنی بدن:
مصرف ژل آلوئهورا به صورت خوراکی قدرت ایمنی بدن را بالا برده و کمک میکند که سموم در بدن تجمع نکند و همچنین به سلولهای بدن حیات میبخشد و سبب نرمال شدن متابولیسم بدن میشود.
آلوئهورا در درمان سوختگی و زخم پوستی:
در درمان سوختگی اثر معجزهآسایی دارد و درد ناشی از سوختگی را کاهش میدهد همچنین ناحیه سوختگی درجه ۲ و ۳ مانند آفتاب زدگی و یا سوختگی ناشی از اشعه راترمیم میکند شایان ذکر است که گیاه آلوئهورا پوستهایی که در اثر تابش آفتاب سوختگی پیدا کردند را نرم میکند. خاصیت ترمیمی ژل این گیاه به صورتی استکه به دلیل داشتن آب فراوان و روغن موجود در خ.د از خشک شدن پوست جلوگیری میکند، در نتیجه ترمیم ناحیه سوختگی را حاصل میسازد. مطالعات انجام شده در دهه ۱۹۹۰ نشان داده که وقتی از ژل آلوئهورا برای التیام سوختگی استفاده میشود زخم زودتر التیام مییابد در حالی که وقتی از بانداژهای مخصوص سوختگی استفاده میشود سوختگی ۶ روز دیرتر التیام مییابد.آنزیمهای ژل کلوکوماناز، آرابینانز و گالاکتاز است که در درمان سوختگی و جراحات بسیار مناسب است این ماده روند درمان بسیاری از جراحات پوستی از جمله زخمها، بریدگیها، پارگی، خراشها و سوزشهای خفیف پوست که ناشی از گزیدگی حشرات میباشد را تسکین میدهد.
آلوئهورا در افزایش انرژی بدن:
مصرف خوراکی مداوم ژل آلوئهورا سبب تنظیم دستگاه گوارش و هضم هرچه بهتر غذا میشود که از این رو احساس تندرستی و سلامتی میدهد و به علاوه
سطح انرژی بدن افزایش مییابد و ژل آلوئهورا ۴ بار سریعتر از آب در بدن نفوذ میکند و به فیزیولوژی بدن آسیب نمیرساند بلکه آن را متعادل نموده و بهبود میبخشد.
آلوئهورا در درمان پارکینسون:
طبق تحقیقات به عمل آمده دانشمندان و پژوهشگران گیاه آلوئهورا در درمان بیماری پارکینسون یا (باد لقوه) مؤثر است و علاوه بر آن سبب تحریک و افزایش ماهیچهها میشود.
آلوئهورا در ترک اعتیاد:
مصرف خوراکی ژل آلوئهورا به دلیل داشتن مقداری اسید سالیسیلیک وجود دارد. مثل مسکن عمل میکند و همچنین سموم بدن را دفع میکند و خود را پاکسازی میکند و افسردگیهای بعد از ترک اعتیاد را کاهش میدهد.
آلوئهورا در مراقبت و درمان ناراحتیهای پوستی:
PH ژل آلوئهورا به دلیل نزدیک بودن PH انسان میتواند چهار برابر سریعتر از آب در بدن انسان نفوذ کند و به فیزیولوژی بدن آسیب نمیرساند ژل آلوئهورا شامل بیش از ۷۵ نوع ماده مغذی از لحاظ غذایی و ۲۰۰ ترکیب فعال ۲۰ نوع ماده معدنی و ۸ نوع آمینواسید و ۱۲ نوع ویتامین که فعالیتهای متعددی را در بدن انسان انجام میدهند.
روش های مصرف ژل آلوورا
تحقیقات اخیر روی این گیاه سبز نشان میدهد، عصاره و ژل آلوورا در تسریع و افزایش رشد سلولهای پوست کارساز است. برای اینکه از خواص معجزهآسای این گیاه بهخوبی استفاده شود، ۵ سانتیمتر از این گیاه را جدا کرده و از وسط به ۲ قسمت نصف کنید و بخش داخلی آن را روی ناحیه موردنظر پوست بمالید. چند دقیقه طول میکشد ژل آلوورا روی پوست خشک شود. اولین نشانه خشکشدن ژل، کشیدهشدن پوست است.
یکیدیگر از روشهای استفاده از ژل آلوورا این است که پوست آنرا جدا کرده و مغز آن را بهخوبی بکوبید تا بهصورت ژل یکدستی درآید و سپس آنرا روی محل موردنظر بمالید.
نکته: حتما توجه کنید پس از جداکردن بخشی از آلوورا، بقیه آنرا بهخوبی با سلفون بپوشانید تا درمعرض هوا قرار نگیرد، چراکه در مجاورت با هوا، اکسیدشده و زنگ میزند و رنگ آن تغییر میکند و قهوهای میشود. اگر بخش زنگزده آن را استفاده کنید، پوست دچار حساسیت و خارش شده و باعث ایجاد آلرژی میشود.
روش تهیه ماسک پاک کننده پوست در خانه
در نسخههای خانگی، استفاده از ژل آلوورا، باعث تسکین حساسیت پوست و از بینرفتن چینوچروک میشود. بنابراین میتوانید از این گیاه معجزهآسا در بسیاری از کرمها یا ماسکهای خانگی استفاده کنید. میتوانید از ژل آلوورا بهعنوان یک ماسک پاککننده یا محصول حاوی عصاره این گیاه برای پاکسازی پوستتان استفاده کنید.

۳۰ میلیگرم ژل آلوورا ۵۰ میلیلیتر روغن زیتون ۳۰ میلیلیتر گلاب ۴ قطره عصاره روغن گل رز ۲ قطره عصاره هسته گریپفروت تمام ترکیبات را در یک مخلوطکن بهخوبی مخلوط کنید تا کاملا یکدست شود، تاحد امکان آنرا در یخچال یا محیط سرد نگهدارید. قبلاز استفاده، ظرف را بهخوبی تکان دهید. سپس آنرا روی پوستتان بمالید و با پنبهای بهآرامی ماساژ دهید. بعداز آن، با آب ولرم بشویید.
فواید و مضرات آلوئه ورا
امروزه در بسیاری از داروخانه ها و عطاری ها برگ های گیاه آلوئه ورا را میبینیم که تبلیغات زیادی برای استفاده از آن می شود. مثلا میگویند که این گیاه ضد جوش و ضد آکنه است ، برطرف کننده چین و چروک پوست ، شاداب کننده ، برطرف کننده لک و کک و مک ، شفاف کننده ، جوان کننده و آب رسان قوی پوست است و از بروز تورم و خارش پوستی جلوگیری میکند و در بسیاری از سوختگی ها کاربرد دارد.
اما اگرچه گیاه آلوئه ورا یا همان شاخ بزی حاوی مشتقات هیدروکسی آنتراسن و ویتامین های گروه A ، B و C است اما استفاده از ساقه و شیره آنها به صورت کرم ممکن است با عوارض ناخواسته ای مانند تحریکات پوست و حساسیت پوستی و تیره شدن پوست همراه باشد.
بعضی ها این گیاه را تهیه کرده و در منزل شیره اش را روی پوست خود میمالند در حالیکه در شرایط آزمایشگاهی فقط مواد مفید این گیاه استخراج شده و به مواد آرایشی و بهداشتی اضافه میشود و پس از اینکه از سوی وزارت بهداشت به تایید رسید به بازار عرضه میشود. بنابراین استفاده مستقیم از خود گیاه به هیچ وجه توصیه نمیشود.
یک گیاه می تواند ترکیبات متعددی داشته باشد که ممکن است تعدادی از آن ها برای پوست مفید باشد و بقیه به پوست آسیب برسانند . بنابراین همه مخصوصا خانم ها باید از خرید گیاهانی که به این صورت فروخته میشوند خودداری کنند.

در سال های اخیر ژل آلوئه ورا به طور وسیع در ساخت محصولات آرایشی و بهداشتی مورد استفاده قرار گرفته و محصولات مختلف این گیاه به شکل قرص ، کپسول ، صابون ، شامپو ، کرم ، پماد ، ژ ل، نوشابه های خوراکی و کمپوت استفاده میشوند ، از آلوئه ورا در کرم های مرطوب کننده پوست و کرم های التیام دهنده پوستی و بسیاری از کرم های موضعی هم استفاده میشود.
آلوئه ورا به علت داشتن خواص ضد میکروبی در درمان بسیاری از زخم ها ، جراحت ها ، سوختگی ها ، اگزما ، تاول ، گزیدگی زنبور و نیش حشرات ، بریدگی ، کوفتگی ، آفتاب سوختگی و آکنه موثر است. بنابراین استفاده از این گیاه نه تنها در کرم های موضعی بلکه در کنترل بسیاری از بیماری ها و اختلالات پوستی سودمند میباشد.
مزایایی که سبب میشود آلوئه ورا استفاده شود
- در درمان ترک های پوستی و خشکی پوست به خصوص اگزمای دور چشم یا پوست بسیار حساس موثر میباشد.
- روغن یا کرم آلوئه ورا برای پوست های خشک مناسب بوده و سبب نرم و براق شدن پوست می گردد.
- با رساندن اکسیژن بیشتر به سلول های پوست سبب ترمیم بافت پوست میگردد.
- دارای خواص ضد سوختگی است لذا می توان از آن در کرم های ضد آفتاب استفاده کرد.
- سلول های مرده پوست را از بین میبرد و سلول های جوان را جایگزین میکند و پوست را تازه و درخشان میسازد.
- مانع از پیری پوست و چروک آن میگردد.
- سبب کم رنگ شدن لکه های پوستی میشود و می تواند لکه های سر سیاه را نیز از بین ببرد.
- آلوئه ورا سبب افزایش قدرت جذب رطوبت پوست شده و انرا انعطاف پذیر و مرطوب میسازد.
- در پیشگیری از بیماری های پوستی موثر میباشد.
- به علت داشتن کلاژن و ویتامین E نرمی پوست را افزایش میدهد و سبب حفظ رطوبت در پوست میگردد.
- در درمان ترک بین انگشتان پا که یک بیماری قارچی است موثر است.
- لوسیون آلوئه ورا به عنوان پاک کننده برای پوست کاربرد دارد و همچنین اثر خنک کنندگی بر روی پوست دارد.
مضراتی که سبب میشود در مصرف آلوئه ورا احتیاط شود
- ژل آلوئه ورا برای استعمال خارجی ماده بی خطری است اما در موارد نادری ممکن است سبب حساسیت گردد.
- ژل آلوئه ورا در درمان زخم های عمیق موثر نیست و شیره آن میتواند سبب گرفتگی یا اسهال شدید گردد.
- زنان شیرده یا باردار نباید از این ماده استفاده کنند زیرا ممکن است سبب انقباض رحم و سقط جنین شود.
- این ماده ممکن است سبب تشدید بواسیر ، التهاب دیورتیکول ، کولیت یا سندرم روده تحریک پذیر گردد.
- مصرف طولانی مدت ان سبب وابستگی به آن میشود ، کودکان زیر ۱۲ سال نبایستی از گیاه مصرف کنند.
- مصرف طولانی مدت شیره آلوئه ورا میتواند سبب کمبود پتاسیم گردد.

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
یک دیدگاه
بازتاب ها: زینب