یکشنبه , ۲۲ , تیر , ۱۴۰۴
خانه / بهداشت و سلامت / تصاویر / علائم غلظت خون و درمان آن با طب سنتی

علائم غلظت خون و درمان آن با طب سنتی

چکیده:
در علم پزشکی از غلظت خون با عنوان پلی سیتمی یاد می شود. افزایش گلبول های قرمز خون و غلظت خون می تواند سبب بروز علائمی شود که در این مقاله به بررسی آن ها و راه حل طب سنتی مناسب در افرادی که به این مشکل مبتلا هستند می پردازیم

کاهش غلظت خون

درمان غلظت خون ، چیست؟ کاهش غلظت خون چگونه امکان پذیر است؟ غلظت خون که نام علمی آن پلی سیتمی و اریتروسیتوز است، نوعی بیماری می باشد که در آن تعداد گلبول های قرمز خون زیاد می شود. افزایش تعداد گلبول های قرمز در خون، برای بافت ها و ارگان های بدن مناسب نیست و منجر به بروز علائم و عوارض خطرناکی در فرد می شود. بسیاری به اشتباه غلظت خون را به روشن بودن و یا تیره بودن رنگ خون نسبت می دهند که این تصور اشتباه است؛ چراکه منظور از غلظت خون، بالا بودن میزان هموگلوبین خون می باشد.

بهترین دارو برای درمان غلظت خون

درمان غلظت خون یا پیشگیری از پلی‌سیتمی ورا بستگی به سطح غلظت خون و مشکل اصلی شما دارد. اگر مشکل شما افزایش فشار خون است، داروهایی که به عنوان ضدفشار خون شناخته می‌شوند، می‌توانند مفید باشند. مثل  ACE inhibitors، بتابلاکرها، دیورتیک‌ها و آنتاگونیست‌های رسپتور آنژیوتانسین. اگر مشکل شما در ارتباط با افزایش کلسترول یا چربی خون است، داروهای ضدلیپیدی مانند استاتین‌ها (مثل آتوروواستاتین)، فیبرات‌ها، رزوواستاتین و نیاسین ممکن است مفید باشند. در صورت داشتن دیابت و مشکلات مرتبط با کنترل قند خون، داروهای ضددیابتی مانند متفورمین، سولفونیل‌یورها و تیازولیدین‌ می‌تواند مناسب باشد. همچنین سایر داروهای مناسب برای غلظت خون شامل موارد زیر است:

  • دی پیریدامول (پرزانتین)
  • تیکلوپدین (تیکلید)

مهم: توصیه اکید اینکه این داروها باید با دستور پزشک مصرف گردد.

استفاده از دمنوش های گیاهی برای کاهش غلظت خون

بر اساس تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده است، بالا رفتن غلظت خون منجر به لخته شدن خون می شود. این موضوع خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی و یا حتی سکته های مغری را افزایش می دهد. هیدراته نگه داشتن بدن با دمنوس های رقیق کننده خون، راهکاری بسیار عالی برای کنترل این وضعیت به شمار می رود. در ادامه به بهترین دمنوش های موثر در درمان غلظت خون و کاهش غلظت خون اشاره کرده ایم.

دمنوش جو برای درمان غلظت خون

برای تهیه دمنوش جو کافی است که یک قاشق غذاخوری از جو نیم کوب شده را در دو لیوان آب جوش حل  کنید و اجازه دهید این دمنوش برای ۲۰ الی ۳۰ دقیقه دم بکشد. پس از دم کشیدن می توانید دو لیوان از این دمنوش را به صورت گرم و یا سرد به صورت روزانه مصرف کنید.

دمنوش جو برای افراد سیگاری، مبتلایان به بیماری های قلبی و عروقی و حتی افراد مسن بسیار مناسب می باشد و نتیجه آن بهبود جریان خون است.

چای سبز و چای ترش برای کاهش غلظت خون

استفاده از چای سبز و چای ترش، دارای فواید بسیاری برای قلب و عروق می باشد. هر دو نوع چای دارای خواص آنتی اکسیدانی بالایی هستند و از آسیب رسیدن به سلول ها جلوگیری می کنند.

همینطور چای سبز و چای ترش تاثیراتی بر روی کاهش فشار خون و کاهش غلظت خون دارند و از بروز مشکلات قلبی نیز جلوگیری می کنند. توصیه می شود برای کاهش غلظت خون، روزانه دو فنجان از این دو چای مصرف شود.

دمنوش عناب و آویشن برای کاهش غلظت خون

برای تهیه دمنوش آویشن با عناب، دو قاشق چایخوری برگ آویشن را همراه با شش عدد عناب تازه داخل قوری بریزید. سپس یک لیوان آب جوش داخل قوری ریخته و قوری را روی حرارت کم قرار دهید. به مدت ۳۰ دقیقه صبر کنید تا دمنوش آویشن و عناب دم بکشد. حالا می‌توانید دمنوش را در فنجان ریخته، با یک قاشق چایخوری عسل طبیعی میل کنید.

دمنوش گیلاس:

دمنوش یا چای گیلاس نه تنها طعم بی نظیری دارد بلکه فواید بسیار زیادی هم برای سلامتی دارد. درمان سنگ کلیه و سنگ های مجاری ادراری، درمان روماتیسم، آرتروز، نقرس، سم زدایی خون، لاغری و کاهش وزن و … از جمله این مزیت هاست. برای تهیه چای گیلاس ابتدا باید گیلاس ها را بشویید اما به هیچ وجه برگ و ساقه های چوبی آن را جدا نکنید؛ چراکه عمده خواص آن در همین ها است. به اندازه دو فنجان، آب جوش در یک قوری چینی بریزید و سپس گیلاس هایی که با چاقو از وسط تکه کرده اید را با برگ و هسته و ساقه آنها درون قوری بریزید.

حتما بخوانید:
مزایای بسیار دمنوش های با طبع گرم

برای چند ثانیه قوری را روی شعله مستقیم ( با کمک شعله پخش کن ) بگذارید تا قل بزند ( به این عمل سنجاق زدن می گویند ). سپس آن را روی حرارت کتری قرار دهید تا به مدت ۵ دقیقه دم بکشد. چای گیلاس شما آماده است. نوش جان.

دمنوش توت:

برای این دمنوش مقداری توت خشک یا توت تازه را همراه با برگش داخل قوری بریزید و یک و نیم لیوان آب به آن اضافه کنید. سپس بگذارید تا ۲۰ دقیقه دم بکشد و بعد آن را از صافی رد کنید. برای درمان غلظت خون می توانید روزی دو فنجان از آن را بنوشید.

مصرف منابع حاوی ویتامین E برای کاهش غلظت خون 

از دیگر راهکارهای کاهش غلظت خون ، مصرف منابع حاوی ویتامین E می باشد؛ اما لازم است این موضوع را در نظر بگیرید که اگر از داروهای رقیق کننده خون مصرف می کنید، نباید در مصرف ویتامین E زیاده روی کنید.

افراد روزانه باید ۴۰۰ واحد از ویتامین E را دریافت کنند؛ ضمن اینکه دریافت روزانه بیش از ۱۵۰۰ واحد ویتامین E توصیه نمی شود چراکه دارای عوارض جبران ناپذیری می باشد.

برخی ترجیح می دهند که ویتامین E را از طریق مکمل ها دریافت کنند، اما بهترین راه برای دریافت این ویتامین منابع طبیعی می باشد. از جمله منابع طبیعی ویتامین E دانه ها و روغن آفتابگردان، بادام درختی، آووکادو و حبوبات می باشد.

عرقیات مناسب برای کاهش غلظت خون

برای کاهش غلظت خون گزینه های زیادی در طب سنتی وجود دارد. از جمله عرقیات موثر در کاهش غلظت خون، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عرق بابا آدم
  • عرق گزنه
  • عرق قاصدک
  • عرق آلوئه ‌ورا
  • عرق آقطی
  • عرق سیر
  • عرق دارچین

تاثیر غلظت خون در بارداری

مادران باردار یکی از سخت ترین و پر چالش ترین لحظات زندگی خود را تجربه می کنند؛ چراکه فقط زندگی خودشان مهم نیست بلکه باید به فکر یک جنین هم باشند. درنتیجه سلامتی مادر می تواند تاثیر مستقیمی با سلامت فرزند داشته باشد. به همین دلیل بیماری های مختلف و شایعی که در این دوره وجود دارد را باید کنترل کرد تا مشکلی برای کودک و خود مادر به وجود نیاید. از آنجایی که تغذیه و اکسیژن رسانی به بافت های بدن کودک از طریق بند ناف مادر انجام می شود، حتما باید برای درمان غلظت خون ، اقدام کنید ، درنتیجه خون سالم باید در بدن زن باردار در جریان باشد.

درواقع اگر غلظت خون مادر بالا برود، تغذیه و جریان خون در بدن فرزند به مشکل بر می خورد و در موارد حاد ممکن است منجر به سقط جنین و مرگ جنین گردد. درنتیجه لازم است زیر نظر پزشک زنان و زایمان، برای درمان بیماری غلظت خون ، اقدامات ضروری انجام شود. در عین حال پیشنهاد می شود که از مصرف غذاهای چرب و فست فودی در این دوران جلوگیری شود تا بیماری غلظت خون پیشرفت نکند. درنتیجه داشتن رژیم غذایی مناسب دوران بارداری می تواند بهترین گزینه برای درمان و کنترل این بیماری باشد.

درمان غلظت خون با حجامت

در طب سنتی، حجامت به عنوان روشی برای تعدیل اخلاط و ایجاد تعادل در بدن شناخته می‌شود. اخلاط به چهار نوع خون، بلغم، صفرا و سودا تقسیم می‌شوند که هر کدام دارای ویژگی‌ها و وظایف خاص خود هستند. طبق نظرات طب سنتی، غلظت خون به دلیل غلبه خون و یا غلبه سودا در بدن ایجاد می‌شود. حجامت با خارج کردن خون فاسد و سودا از بدن، به کاهش غلظت خون و ایجاد تعادل در اخلاط کمک می‌کند.

سخن پایانی

برای غلظت خون چه بخوریم

داشتن تغذیه سالم، پرهیز از مصرف دخانیات و ورزش کردن و آشامیدن آب کافی به پیشگیری و درمان غلظت خون، کمک شایانی می‌کنند. در ادامه به برخی از مواد غذایی که قادرند تا حد زیادی در بهبود این معضل مفید باشند را معرفی کرده‌ایم:

آب انار

آب انار طبیعی، کمک شایانی به جریان و گردش خون و کنترل غلظت خون می‌کند.

سیر

سیر دارای خاصیت رقیق‌کنندگی و تصفیه خون است. این گیاه، با تولید موادی به نام اکسید نیتریک، رگ‌های خونی را باز کرده و خطر لخته‌شدن خون را نیز کاهش می‌دهد.

دارچین

دارچین هم ادویه‌ای است که رقیق‌کنندهٔ خون محسوب می‌شود و قادر است به بهبود گردش خون کمک کند.

چای سبز

چای سبز یکی از گیاهان دارای خواص شفابخش است. ترکیب EGCG موجود در این چای، می‌تواند غلظت خون را رقیق کرده و منجر به منظم‌شدن جریان گردش خون شود.

پیاز خام سفید

پیاز خام سفید برای بهبود غلظت خون مؤثر است؛ ولی نباید در مصرف آن افراط کرد.

آویشن

آویشن نیز از جمله گیاهان دارویی است که خواص بی‌نظیری دارد. در منابع طب سنتی آمده است که این گیاه، سبب کاهش غلظت خون و تقویت و تحریک سیستم گردش خون می‌شود.

فلفل قرمز

فلفل قرمز، یکی دیگر از ادویه‌های مؤثر برای مدیریت غلظت خون است که ترکیبات موجود آن، باعث منظم‌کردن گردش خون و تحریک جریان خون می‌شوند.

انوع میوه:

موز، انگور، آناناس، آووکادو، هویج، آلبالو، خیار، هندوانه، هلو، سیب، شلیل و انواع مرکبات میتوانند به کاهش غلظت خون کمک کنند.

انواع سبزیجات:

همچنین برگ درخت جینکو بیلو، آلوئه ورا، کرفس، کاهو، کلم سبزیجاتی هستند که برای کاهش غلظت خون کمک کننده هستند.

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
ایمیل
واتساپ
آپارات
اینستاگرام
فیسبوک
SOCIALICON

درباره ی مدیر سایت

همچنین ببینید

علت ایجاد غبغب و رفع آن با شیوه های خانگی

چکیده: اصطلاح غبغب یا “jowls” غالباً برای توصیف پوست های افتاده در زیر چانه یا …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Share This