خانه / آموزش / گونه های مختلف انگور، طبع و خواص آنها از نظر طب سنتی

گونه های مختلف انگور، طبع و خواص آنها از نظر طب سنتی

چکیده:
درخت انگور از درختان خانواده انگورسانان Vitaceae است. در این خانواده حدود ۱۱ جنس و بیش از ۶۰۰ گونه وجود دارد. مهم‌ترین گونه این خانواده انگور است. این گیاه حالت بوته‌ای و رونده دارد و دارای پیچک در مقابل بعضی از برگ‌ها می‌باشد.

انگور، میوه نرم‌ پوست و شیره‌داری است که از درخت انگور به عمل می‌آید. درخت انگور،  مُؤ نامیده می‌شود. مو یکی از قدیمی‌ترین گیاهانی است که انسان کاشتن آن را آموخت. از انگور، آب انگور، ژله، مربا، کشمش و شراب می‌سازند. از پوست و دانه آن هم محصولات مختلف چون روغن هسته انگور که یک روغن مقاوم در برابر حرات بوده و ضد سرطان قوی میباشد تهیه می‌شود. محلی که مو یا درخت انگور بسیار در آن کاشته شود موستان یا تاکستان نامیده می‌شود.

خواص انواع انگور:

انگور رسیده طبیعتی گرم و تر دارد . انگور میوه ای است بهشتی که شامل ویتامین های A , B ، C می باشد هم چنین دارای مقداری منیزیم ، کلسیم ، آهن ، فسفر ، پتاسیم و آلبومین است.

 انگور قبل از آنکه رسیده و شیرین شود ترش مزه بوده و طبیعت آن سرد و تر است بعلاوه طبیعت غوره آن سرد و خشک بوده ، همچنین  عصاره آن یا همان آبغوره سرد و خشکتر از غوره است. غوره سبب کاهش حرارت خون و صفرا شده همچنین میتواند سبب از بین بردن صفرا شود.
خوردن روزانه انگور ضد عفونی کننده بدن است . امروزه در طب درمان های طبیعی ( نتروپت ) ، از رژیم های مختلف انگور استفاده می کنند . هم چنین این میوه را برای درمان بیماری های یبوست ، عوارض رماتیسم ، کم خونی و حتی پیش گیری از سرطان سودمند می دانند .

بهترین نوع انگور سفید، رسیده شیرین و بزرگ دانه آن است که پوست آن نازک و تخم آن کوچک باشد. . مصرف انگور تازه مضر بوده و باید یک تا دو روز بعد از چیده شدن مصرف گردد.

خواص درمانی :

۱- انگور موجب تقویت قلب شده ، ادرار آور است ، ترشح کبد را زیاد می کند ، مواد سوداوی و سوخته را دفع می کند ، اعتدال دهنده اخلاط است ، از مسمومیت بدن در مقابل خستگی یا سوء تغذیه جلوگیری می کند ، برای سینه و ریه مفید است ، انسداد مجاری طحال ، ورم امعاء ، تبهای مزمن و سرد ، درد مفاصل و رماتیسم را درمان می کند ، به مزاج لینت می دهد ، ایجاد تشنگی می کند.

۲- مادران باردار هر روز به جای صبحانه انگور فراوان بخورند شیر را زیاد و مقوی می سازد .
۳- چهل روز به جای صبحانه انگور سبز فراوان بخورید و تا ظهر هیچ چیز دیگری نخورید . بدن را لاغر می کند . اسید اوریک را کم می کند و سمومات را بر طرف می سازد ، خون را صاف و کم خونی را درمان می کند و فشار خون را پائین می آورد ، استسقاء و بواسیر و تشنجات عصبی و امراض روانی را درمان می کند ، از خونریزی ریه جلوگیری می نماید ، درد معده ، ضعف معده و سوء هاضمه که از اثر پرخوری باشد را بر طرف می نماید ، نفخ شکم و یبوست معده را بر طرف می سازد .
۴- تا می توانید هر روز از خوردن همه چیز پرهیز کنید و به جای خوراک های دیگر تا می توانید ، انگور زیاد یا آب انگور بخورید . چرک سوزاک را از مجرا خارج می نماید و سوزارک را درمان می کند .
۵- کودک را کم کم به خوردن آب انگور عادت دهید و رژیم انگور را در آنها اجرا کنید . از راشیتیسم یا نرمی استخوان بچه ها جلوگیری می نماید .
۶- هر روز دو لیوان بزرگ آب انگور بنوشید ، یک لیوان بین صبحانه و ناهار ، یک لیوان بین ناهار و شام . ورم و درد شصت پا یا نقرس ، رماتیسم و هموفیلی یا دیر بند آمدن خونریزی را درمان می کند .
۷- در حمام خود را بشویید ، بعد مدتی در وان آب گرم بنشینید و یعد از بیرون آمدن از وان تفاله انگور را به بدن بمالید و مدتی صبر کنید بعد آنها را بشویید . درد کمر تا زانو یا سیاتیک یا عرق النساء را درمان می کند .
۸ – آب آن را در دهان قرقره کنید از خوریزی لثه جلوگیری می کند .
۹-انگور هم لاغر کننده است و هم چاق کننده . بدین گونه که اگر انگور را از صبح تا ظهر ، خالی میل کنید لاغر کننده است و اگر آن را همراه با غذا میل کنید چاق کننده است .

انواع انگور در کشورمان

در اینجا برای آشنائی شما مجموعه ای از  انواع انگور های موجود در ایران همراه با تصور آنها را به شما معرفی خواهیم نمود.

انگور بی دانه

انگور لعل حسینی

انگور گوهر

انگور دم خروسی

انگور رازقی شیرازی

انگور عسگری

انگور شاهرودی

انگور ریش بابا

انگور شصت عروسان

انگور سیاه سردشت

پیکامی درشت

انگور چیرکنک بستک

انگور شاهانی

انگور کشمشی

انگورصاحبی

انگورفخری

انگور بیدانه

انگوریاقوتی

انگورنباتی

انگورمسکه

انگورخلیلی

انگور گزنه ای

انگورملائی

انگورمهدی خانی

انگورمثقالی

انگور روچه

انگور ابی

انگور دلفی سیاه

انگور لوغن

انگور شانی

انگور شاماما

انگور یزدانی

انگور مراغه ای

انگورکندری

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
ایمیل
واتساپ
آپارات
اینستاگرام
فیسبوک
SOCIALICON

درباره ی مدیر سایت

همچنین ببینید

خواص و تفاوتهای طالبی ، گرمک دستنبو و ملون

چکیده: به گروهی از میوه‌ها مانند خربزه، طالبی، هندوانه، گرمک و دستنبو در زبان انگلیسی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Share This