جمعه , ۱۹ , اردیبهشت , ۱۴۰۴
خانه / آموزش / خواص متعدد موسیر در طب سنتی

خواص متعدد موسیر در طب سنتی

چکیده:
خواص موسیر مانند سیر و پیاز بی نظیر است و اغلب پزشکان توصیه می کنند آن را در وعده های غذایی خود جای دهید. این خوراکی دارای خاصیت آنتی اکسیدانی بالای است که باعث می شود بدن در برابر بسیار از بیماری های ایمن باشد و از طرفی باعث بالا رفتن سیستم ایمنی می شود.

موسیر یا به انگلیسی Persian Shallot به دلیل مواد معدنی خاصی که دارد باعث می شود یک خوراکی مناسب برای دوران بارداری باشد و همچنین به دلیل فراوانی فیبر یک ماده مغذی است که افراد دارای رژیم لاغری می توانند آن را به غذای خود اضافه کنند و چربی سوزی را افزایش دهند.

موسیر همچنین به علت دارا بودن ترکیبات معدنی و ویتامین های حیاتی یک گزینه مناسب برای درمان بیمار های پوستی و زیبایی بخشیدن به مو ها محسوب می شود.

موسیر را بشناسیم 

موسیر یکی از سبزیجات خودرو است که آن را با نام سیر وحشی یا سیر ایرانی نیز می شناسند. این گیاه از ترکیب دو سبزی پیاز و سیر شکل گرفته است. جالب است بدانید خواص موسیر هم مشابه با سیر و هم مشابه سبزی است. در نتیجه خاصیت آن به طور جداگانه چند برابر هر کدام از سبزی های نام برده است.

موسیر ایرانی از گیاهان اندمیک کشور است که به لحاظ خواص و مصارف خوراکی نزدیکترین گونه به سیر محسوب می شود. در ایران از دیرباز موسیر دارای مصارف خوراکی متعددی بوده و به عنوان چاشنی در تهیه چاشنی، ترشی و یا معطر و ضدعفونی کردن دوغ و ماست استفاده می شود. موسیر حاوی مقادیر بالایی آنتی اکسیدان، فلاونوئید هایی مانند کورستین، ویتامین A، ویتامین C و مواد معدنی مهم از جمله گوگرد، پتاسیم و منگنز می باشد.

حتما بخوانید:
خواص غیر قابل باور پیاز برای سلامتی

خواص موسیر در طب سنتی

۱- ضد سرطان

یکی از خواص موسیر که مانند سیر و پیاز است آن می باشد که دارای ترکیبات ضد سرطانی است. موسیر دارای آنتی اکسیدان های مختلف و قوی می باشد. این ماده کمک می کند سلول ها در برابر رادیکال های آزاد مقاوم باشند و به سلول های سرطانی تبدیل نشوند.

۲- پیشگیری از سرماخوردگی و آنفولانزا

در فصل زمستان و پاییز میزان سرماخوردگی و آنفولانزا بالا می رود در نتیجه لازم است قبل از آن که به آن مبتلا شویم خوراکی هایی را مصرف کنیم که از آن پیشگیری کند. از خواص موسیر آن است که می تواند با وجود آنتی اکسیدان های قوی که دارد از سرماخوردگی و بسیاری از بیماری ها در فصل سرما جلوگیر کند.

این ماده باعث می شود گلبول های سفید بدن تا حد متعادل بیشتر ترشح شوند. در نتیجه اگر ویروسی وارد بدن شود سریع آن را از بین می برند. نکته: با مصرف موسیر آنتی اکسیدان ها در بدن بالا می رود و اگر به سرماخوردگی مبتلا شوید طول بهبود آن بسیار کوتاه خواهد بود.

۳- متعادل سازی قند خون

افرادی که دارای دیابت نوع ۲ هستند می توانند از خواص موسیر برای درمان بیماری های خود کمک بگیرند. در این نوع دیابت بدن به اندازه کافی انسولین تولید می کند اما انسولین برای جذب گلوکز مقاومت نشان می دهد و این عامل باعث می شود سطح قند خون از حالت عادی در فرد بیمار بالا برود.

موسیر دارای ترکیباتی است که باعث می شود حدود ۹۰ درصد از انسولین های ترشح شده در بدن مقاومت خود را از دست بدهد و شروع به جذب گلوکز کنند؛ در نتیجه باعث می شود سطح قند خون تا میزان زیادی به حالت متعادل باز گردد.

۴- خواص موسیر برای افراد دارای دیابت نوع یک

از طرفی افرادی که دارای دیابت نوع ۱ هستند نیز می توانند از خواص موسیر بهره مند شوند. موسیر دارای ترکیباتی است که بدن را وادار می کند انسولین بیشتری ترشح کند. در نتیجه کمبود انسولین در بدن آن ها جبران می شود و سطح قند در بدن افراد دیابتی به تعادل خواهد رسید.

۵- کاهش کلسترول خون با موسیر

یکی از خواص موسیر که آن را بسیار خاص می کند آن است که می تواند کلسترول خون را پس از مدتی کامل از بین ببرد و بدن را از کلسترول بد پاکسازی کند. موسیر دارای آلیسین و دیگر آنتی اکسیدان های قوی است. این مواد با کلسترول های بد بدن مبارزه می کنند و آن ها را از بین می برند و در نتیجه ی آن میزان کلسترول خوب بدن بالا می رود. تمامی این عوامل باعث بهبود عملکرد قلب نیز خواهد شد.

۶- متعادل سازی فشار خون بالا

افرادی که دارای فشار خون بالا دارند اغلب رژیم غذایی سختی دارند که به دلیل سبک نوین زندگی رعایت آن برای اغلب افراد سخت است و مجبور هستند از داروهای شیمیایی استفاده کنند. جالب است بدانید یکی دیگر از خواص موسیر آن است با وجود ماده ی معدنی به نام پتاسیم فشار خون بالا را تا میزان چشمگیری کاهش می دهد و اگر در کنار مصرف موسیر رعایت رژیم غذایی داشته باشند فشار خون متعادل باقی خواهد ماند.

۷- پاکسازی کبد با کمک موسیر

در چند دهه اخیر سم زدایی و پاکسازی کبد از مسائلی است بسیار از افراد به آن توجه ویژه ای دارند. با توجه به نوع غذا و داروهایی که مصرف می شود کبد عضوی از بدن است که مستعد بیماری قرار گرفته است.

حتما بخوانید:
خواص باور نکردنی سیر برای بدن

از خواص موسیر و مصرف آن این می باشد که کبد را کاملا پاکسازی می کند. موسیر در ترکیبات خود دارای ماده ای به نام گوگرد است. گوگرد از طریق جریان خون وارد کبد می شود و تمامی امراض و آلودگی های کبد را از بین می برد و اصطلاحا آن را پاکسازی می کند.

۸- بهبود عملکرد دستگاه گوارش

خواص موسیر تمام دستگاه گوارش را در بر می گیرد. موسیر دارای ترکیباتی است که عمل هضم را در معده بسیار آسان می کند و اگر دچار زخم معده هستید قادر است آن را درمان کند. از طرفی موسیر در ترکیبات خود دارای فیبر فراوان است که باعث می شود روده ها حرکت منظم تری داشته باشند و فیبر ها باکتری های مضر را از بین می برند و باعث افزایش باکتری های مفید می شوند.

نکته: مصرف موسیر باعث می شود یبوست درمان شود.

آیا مصرف موسیر در لاغری موثر است؟

یکی دیگر از خواص موسیر آن است اگر شما رژیم لاغری را دنبال می کنید می توانید بدون نگرانی آن را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. موسیر دارای ترکیبات ویژه ای است که باعث می شود سوخت و ساز در بدن شما بالا برود و این گونه زودتر شاهد کاهش وزن و سایز خواهید بود.

خاصیت موسیر برای تقویت مو

از خواص موسیر برای درمان مو نیز می توانید بهره مند شوید. این خوراکی حاوی آنتی اکسیدان های قوی و مواد معدنی طبیعی فوق العاده ای است که می تواند برای مو مانند یک معجزه عمل کند.

کلام پایانی:

خواص موسیربسیار بالا است و جزو خوراکی هایی به حساب می آید که ارزش غذایی بسیار بالایی نیز دارد. در طب سنتی از موسیر برای درمان بسیاری از بیماری ها کمک می گیرند. از طرفی این گیاه طبع گرم و خشک دارد در نتیجه افرادی که دارای مزاج گرم هستند از آن با احتیاط باید مصرف کنند.

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
ایمیل
واتساپ
آپارات
اینستاگرام
فیسبوک
SOCIALICON

درباره ی مدیر سایت

همچنین ببینید

رنگ و روی شما در مورد کمبود مواد مغذی چه میگوید

چکیده: در صورتی که رنگ لب های شما پریده است، دلیل آن می تواند  کمبود …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Share This