چکیده: |
نتایج بدست آمده از تحقیقی که اخیرا توسط محققان کلینیک کلیولند آمریکا انجام گردیده نشان داده است که با کاهش و نهایتا حذف آنزیمی خاص به نام «BASE1» در مغز می توان بیماری آلزایمر را کاملا درمان کرد. |
مطالعاتی که به تازگی روی گروهی از موشها انجام شده حاکی از آن است که میتوان بیماری موذی «آلزایمر» را با کاستن میزان یک آنزیم در مغز حیوان، به کلی درمان کرد.
این تحقیقات ثابت کرد که پلاکهای پروتیینی آملوئید زمینه بروز این بیماری را فراهم میکنند و همچنین به کمک خود این پلاکها میتوان درمانی برای این بیماری رنجآور پیدا کرد.
این مطالعه را محققان کلینیک کلیولند آمریکا انجام دادهاند و نتایج آن در مجله «Experimental Medicine» به چاپ رسید. در این مقاله نشان داده شده است که با کاهش تدریجی سطح آنزیم «BASE1» در مغز موشها طی یک دوره زمانی، هم میتوان جلوی تشکیل پلاکهای آملوئیدی را گرفت و هم پلاکهای تشکیلشده را از بین برد. تشکیل این پلاک مشخصه بارز این بیماری است.
حتما بخوانید:
خبرهای خوب از کشف عامل ایجاد آلزایمر
در این مطالعه محققان با حذف یک ژن حیاتی مرتبط با تولید آنزیم BACE1 در گروهی از موشهایی که اختصاصا برای این مطالعه پرورش یافته بودند، دریافتند همراه با افزایش سن آنها با کاهش تدریجی سطح این آنزیم در مغز موشها، آنها به آلزایمر مبتلا نشدند و تا آخر عمر خود سالم باقی ماندند. محققان متوجه شدند کاهش سطح این آنزیم نهتنها مانع بروز بیماری در موشها شد، بلکه بیماری را در موشهایی که کمکم علایم بیماری آلزایمر را از خود بروز میدادند هم کاملا درمان کرد. فرزندان موشهای نسل اول که سطح آنزیم آنها بهتدریج کم شده بود، مانند والدین خود دچار کاهش سطح آنزیم بودند اما در مقابل ابتلا به بیماری ایمن نبودند و پلاکهای آملوئیدی شروع به شکل گرفتن در مغز آنها کرد، اما در نسل دوم موشها همزمان با افزایش سن فعالیت آنزیم BACE1 متوقف شد. پلاکهای آملوییدی شروع به از بین رفتن در مغز آنها کردند. در انتهای مطالعه مغز فرزندان نسل سوم این موشها فاقد هر گونه پلاک آملوئیدی بود.