چکیده: |
لوبیا سبز دارای مقدار قابل توجهی آنتی اکسیدان است و حتی دارای مزایای قلبی عروقی می باشد. لوبیا سبز ،منبع غنی از چربی های امگا ۳ است. کاروتنوئید و فلاونوئید موجود در لوبیا سبز ،دارای مزایای ضد التهابی هستند. |
از لوبیا سبز در غذاهای مختلفی میتوان استفاده کرد. به هر روشی که از لوبیا سبز استفاده کنید، بازهم خواص زیادی خواهد داشت. لوبیا سبز منبع خوبی از انواع ویتامین ها و فیبر است. لوبیا سبز زمانی برداشت میشود که هنوز در غلاف قرار دارد و به بلوغ نرسیده است. در این مطلب، با خواص لوبیا سبز بیشتر آشنا میشویم.
ترکیبات شیمیایی لوبیا سبز
یک فنجان لوبیا سبز (حدود ۱۰۰ گرم) شامل ۳۱ کالری، ۷ گرم کربوهیدرات، ۳ گرم فیبر، ۳ گرم قند، ۲ گرم پروتئین و بدون چربی می باشد. لوبیا سبز منبع غنی ویتامین A ، C و K می باشد. لوبیا سبز همچنین شامل فولات تیامین، ریبوفلاوین، ۱۰ درصد اسیدفولیک و ۶ درصد آهن می باشد.
مزایای سلامتی لوبیا سبز:
مطالعات مختلف نشان دادهاند که افزایش مصرف غذاهای گیاهی، مانند لوبیا سبز، در رژیم غذایی خطر چاقی، دیابت، بیماری های قلبی و درنتیجه مرگ را کاهش میدهند. همچنین مصرف این مواد غذایی به بهبود گوارش، افزایش انرژی و کنترل وزن کمک میکند.
لوبیا سبز برای پیشگیری از سرطان:
لوبیا سبز، حاوی مقدار زیادی کلروفیل است ؛ ممکن است اثرات سرطان زایی آمین های هتروسیلیکلی را که هنگام کباب کردن گوشت در دمای بالا ایجاد می شود، را بتواند متوقف کند.افرادی که غذاهای کبابی را ترجیح می دهند، باید آنها را با سبزیجات سبز ترکیب کنند، تا این خطر کاهش یابد.
لوبیاسبز در بارداری و دوران قاعدگی
لوبیا سبز منبعی غنی از آهن است و مصرف آن به خانم های باردار بسیار توصیه می شود. مقدار آهن موجود در لوبیا سبز با گوشت قرمز برابری می کند. به همین علت کسانی که نمی توانند از گوشت استفاده کنند می توانند آهن مورد احتیاج بدن خود را با خوردن لوبیا سبز جبران کنند.
حتما بخوانید:
خواص غیر قابل باور پیاز برای سلامتی
در خانم های سنین باروری مصرف سبزیجات حاوی آهن مانند اسفناج، لوبیا سبز و … منجر به افزایش باروری آن ها می شود. خانم های باردار هم باید مقادیر کافی اسیدفولیک استفاده کنند تا نوزاد آن ها به نقایص مختلف سیستم عصبی دچار نشود زیرا کمبود اسید فولیک می تواند منجر به اختلال در تکامل سیستم عصبی جنین شود.لوبیا سبز در مقایسه با گوشت قرمز که یکی از منابع مهم برای تامین آهن است.
ویتامین های موجود در لوبیا سبز:
ویتامین :K
ویتامین K نقش مهمی در لخته شدن خون دارد و زخم را بهبود می بخشد. همچنین استخوان ها را در سالمندان محکم و قوی حفظ می کند.
ویتامین C:
ویتامین C یک منبع عالی از آنتی اکسیدان ها است ،که به کاهش واکنش های رادیکال آزاد کمک می کنند. این واکنش های رادیکال های آزاد، منجر به فرآورده های جانبی و فرآیندهای می شوند که ممکن است سرطان زا باشند.آنتی اکسیدان های موجود در لوبیا سبز ،برای بدن بسیار مفید هستند.
حتما بخوانید:
خواص باور نکردنی سیر برای بدن
ویتامین A:
ویتامین A موجود در سبزیجات سبز در تهیه آنتی اکسیدان ها و همچنین در تولید ترکیباتی که مانع از پیری می شوند، موثر هستند.
منگنز:
موجودی منگنز در لوبیا سبز به عنوان عاملی برای آنتی اکسیدان ها در عمل آزاد سازی رادیکال کمک می کنند. لوبیا سبز تمایل دارد که شما را متناسب و سالم نگه دارد.
ارزش غذایی لوبیا سبز:
ارزش تغذیهای یک فنجان لوبیا سبز کنسروی (۱۵۰گرم) بدین شرح است:
- کالری: ۲۸؛
- چربی: ۰٫۵۵ گرم؛
- کربوهیدرات: ۵٫۶۶ گرم؛
- فیبر: ۲٫۶ گرم؛
- قند: ۱٫۹۴ گرم؛
- پروتئین: ۱٫۴۲ گرم؛
- کلسیم: ۱۷ میلیگرم؛
- آهن: ۱٫۲ میلیگرم؛
- منیزیم: ۱۸ میلیگرم؛
- فسفر: ۳۰ میلیگرم؛
- پتاسیم: ۱۳۰ میلیگرم؛
- ویتامین A: مقدار ۲۴ میکروگرم؛
- ویتامین K: مقدار ۵۲٫۵ میکروگرم؛
- تیامین: ۰٫۱ میلیگرم؛
- نیاسین: ۰٫۷ میلیگرم؛
- ویتامین B۶: مقدار ۰٫۱۴ میلیگرم؛
- ویتامین E: مقدار ۰٫۴۱ میلیگرم؛
- فولات: ۳۲ میکروگرم.
البته لوبیا سبز کنسروی محتوی مقدار نسبتا بالایی سدیم است و بهتر است، قبل از مصرف، آن را آبکش کنید. برای کاهش میزان سدیم در لوبیا سبز و برخورداری حداکثری از فواید آن بهتر است از لوبیا سبز تازه یا منجمد استفاده کنید.
طبع لوبیا سبز
طبع لوبیا سبز سرد است و لوبیا سبز یک غذای عالی برای مدیریت سطح گلوکز در افرادی است که در معرض خطر چاقی قرار دارند، زیرا شاخص گلیسمی بسیار پایینی دارد.
مضرات احتمالی مصرف لوبیا سبز ؛
افرادی که داروهای خونی ،مانند:کومادین یا وارفارین مصرف می کنند، نباید به طور ناگهانی مقدار مصرفی ویتامین K خود را تغییر دهند، زیرا این ویتامین نقش مهمی در لخته شدن خون دارد. لکتین ها، نوعی پروتئینی هستند که کربوهیدرات را به هم متصل می کنند. آنها در لوبیاها، از جمله لوبیا سبز وجود دارند و می توانند عامل مشکلات سیستم گوارشی باشند ؛ پختن لوبیا می تواند سطوح لکتین را کاهش دهد.
لوبیا سبز حاوی اسید فیتیک است که می تواند با مواد معدنی ارتباط برقرار کند و مانع جذب آن توسط بدن شود. افرادی که کمبود مواد معدنی دارند، قبل از مصرف لوبیا سبز زیاد، باید با یک پزشک مشورت کنند. این یک رژیم غذایی یا الگوی غذایی است که در پیشگیری از بیماری ها و دستیابی به سلامت بسیار مهم می باشد بهتر است یک رژیم غذایی با انواع مختلفی از ترکیبات داشته باشید، تا اینکه تمرکز بر غذاهایی خاص برای سلامت خود داشته باشید.