خانه / آموزش / پسته تازه ، خام ، بوداده و خواص آنها

پسته تازه ، خام ، بوداده و خواص آنها

چکیده:
آیا می دانید در فرهنگ ترکی شنیدن صدای شکستن  پوست پسته خوش شانسی محسوب می شود؟ پسرخاله های دور این مغزدانه خوشمزه ، انبه ، پیچک و بادام هندی هستند . به دلیل وجود کلروفیل ، درخت پسته دارای رنگ سبز عجیب و منحصر بفردی است که در هیچ گونه گیاهی یافت نمی‌شود.
 شنیده ها حاکی از آن است که کشور ترکیه در حال راه‌اندازی شهری مبتنی بر اقتصاد پسته شامل تولید پسته ، فراورده های آن و تجارت پسته است.
نیازی به گفتن نیست که چیزهای زیادی در مورد این مغزدانه عجیب و تاریخ عجیب‌تر آن وجود دارد. در این مقاله ، ما پاسخ برخی از سوالات پرسیده شده در مورد پسته و ویژگی‌های تولید آن برای شما تهیه کرده ایم. ادامه مطلب را بخوانید تا ببینید چرا این همه خاصیت در مورد این مغزدانه شمرده شده است.

منشاُ پسته از کجا است؟

درخت پسته از گیاهان همیشه سبز بوده و بومی کشورهای ایران ، سوریه و یونان است، پسته بیش از ۱۰ هزار سال است که کشت می شود. برخی آن را یکی از قدیمی ترین مغزهای خوراکی روی زمین می دانند و در کتب عهد عتیق همراه با بادام به آن اشاره شده است. پسته از همان خانواده بادام هندی است. میوه پسته به دلیل رنگ سبز و نیمه باز بودن پوسته با سایر مغزها متفاوت است. در ایران آن را “پسته خندان” و در چین “مغز مبارک” می نامند. به دلیل این ویژگی فیزیکی ، این تنها مفزدانه‌ای است که برای بو دادن و نمک زدن به پوسته کنده شدن نیاز ندارد. در گذشته رنگ کردن پسته به رنگ قرمز برای پوشاندن لکه های پوسته معمول بود ، اما اکنون بیشتر مصرف کنندگان رنگ طبیعی را ترجیح می دهند.

 در دهه ۱۹۳۰ میلادی بود که دستگاه های فرآوری اتوماتیک پسته رواج یافت ، پسته های وارداتی از ایتالیا به عنوان یک غذای میان وعده محبوب در ایالات متحده تبدیل شدند. پس از جنگ جهانی دوم ، درختان همیشه سبز که پسته دارند به کالیفرنیا وارد شدند. نام پسته نسخه ایتالیایی کلمه فارسی pistah است که به معنی “مهره” است.

چه زمانی پسته برداشت می‌شود؟

در حالی که خرید پسته خشک در هر زمان از سال امکان پزیر است ، این آجیل در اواخر تابستان و اوایل پاییز برداشت شده و پسته تازه (که به همراه پوسته نرم و همچنین پوست استخوانی آن است) در این زمان قابل تهیه است. طبق اعلام سازمان تولیدکنندگان پسته آمریکا ، پسته می تواند در اواخر ماه اوت تا اوایل ماه اکتبر برداشت شود. در ایران تولید پسته بیشتر در شهرستان رفسنجان، شهرستان سیرجان، شهرستان دامغان، شهرستان نی ریز، مروست، شهرستان انار، شهربابک، شهرستان راور، شهرستان زرند کرمان و شهرستان نائین صورت می‌گیرد. در آمریکا نیز بیشتر پسته ها در ایالت های غربی مانند کالیفرنیا ، آریزونا و نیومکزیکو برداشت می شوند.

چگونگی چیدن پسته از درخت

پسته پس از رشد در خوشه های شبیه به انگور ، به طور طبیعی از درخت می افتد ، این میوه با دست ، تور یا روش های ابتکاری جمع می شود. همچنین ، اکثر دروگرها نیز شاخه ها را با دستگاه تکان می دهند تا به ریزش پسته‌ها را کمک کنند.

پسته‌های خوب و با کیفیت در حالی که هنوز روی درخت هستند در داخل پوست شکسته می شوند ، اگرچه بعضی از آنها این کار را نمی کنند. به طور معمول ، تنها پسته‌هایی که برای فروش عرضه می شوند که به طور طبیعی باز شده  و روی درخت شکسته و خندان شده‌اند.

ترکیب شیمیایی پسته:

ترکیب شیمیایی پسته: مغز پسته ماده ای نیروزا و سرشار از مواد پروتئینی ، چربی ها، ویتامین ها و املاح است.

  • ۲۲ـ۱۸ درصد پروتئین
  • ۱۶ـ۱۵ درصد قند
  • ۶۰ـ۵۰ درصد چربی
  • ۲/۲ درصد سلولز
  • ۳ درصد خاکستر
  • ۶ـ۵ درصد رطوبت

جدول میزان مواد و عناصر موجود در ۱۰۰ گرم مغز پسته

آب ۶/۵ گرم پتاسیم ۱۰۲۰ میلی گرم سلنیوم ۴۵/۰ میلی گرم
پروتئین ۸/۲۰ گرم فسفر ۵۰۰ میلی گرم نیکل ۰۸/۰ میلی گرم
چربی ۶/۵۱ گرم منیزیم ۱۵۸ میلی گرم ویتامین c 7 میلی گرم
کربوهیدراتها ۴/۱۶ گرم کلسیم ۱۵۸ میلی گرم ویتامین E 2/5 میلی گرم
فیبر ۱/۲ گرم آهن ۳/۷ میلی گرم ویتامین B1 69/0 میلی گرم
ویتامین B2 2/0 گرم کراتین ۱۵/۰ میلی گرم فولیک اسید ۰۵/۰ میلی گرم

همچنین پسته در بین انواع مغزها از ارزش تغذیه ای بالایی برخوردار می باشد. جدول زیر مقایسه بین عناصر موجود در پسته (ترکیبات پسته )با سایر ارقام خشکبار را نشان می دهد.ترکیب شیمیایی پسته

جدول مقایسه بین عناصر موجود در ۱۰۰ گرم پسته با سایر ارقام خشکبار:

عناصر غذایی پسته بادام زمینی فندق بادام تخم هندوانه گردو تخم کدو
کالری ۶۳۰ ۵۷۳ ۵۸۲ ۵۶۹ ۵۷۸ ۶۹۴ ۵۹۰
آب (گرم) ۱/۶ ۶ ۲/۵ ۷/۴ ۱/۶ ۲/۳ ۵/۴
پروتئین(گرم) ۲۰ ۵/۲۵ ۵/۲۳ ۶/۱۸ ۳/۳۲ ۱۵ ۲/۳۰
چربی (گرم) ۸/۵۳ ۴۴ ۵/۵۱ ۱/۵۴ ۷/۴۵ ۴/۶۴ ۴۷
مواد قندی (گرم) ۵/۱۵ ۸/۱۸ ۱/۶۱ ۹/۱۶ ۴/۹ ۵/۱۳ ۴/۱۱
سلولز (گرم) ۹/۱ ۴/۳ ۶/۵ ۵/۲ ۷/۲ ۱/۲ ۲/۲
کلسیم (میلی گرم) ۱۵۰ ۶۶ ۰ ۲۵۴ ۵۰ ۸۳ ۴۰
آهن (میلی گرم) ۸ ۳ ۰ ۴/۴ ۸۵ ۱/۲ ۲/۹
ویتامین B1(میلی گرم) ۷/۰ ۹۱/۰ ۰ ۲۵/۰ ۲۲۱ ۴/۰ ۲۳/۰
ویتامین B2(میلی گرم) ۲۴/۰ ۲۱/۰ ۰ ۶۷/۰ ۱۶ ۲/۰ ۱۶/۰
ویتامین A(میلی گرم) ۲۰۰ ۳۰ ۰ ۰ ۰ ۰ ۰

خواص بی‌نظیر پسته

آره! در واقع ، طبق اطلاعات ارگانیک ، شما می توانید تحقیقات پیرامون این مغز تغذیه ای را به حداقل شش فواید عمده برای سلامتی تقسیم کنید:

سلامت قلب

طبق شواهد ، بنظر می رسد مصرف روزانه پسته به کاهش سطح کلسترول “بد” (LDL) در بدن کمک می کند ، که بخش عمده آن به دلیل منبع غنی آنتی اکسیدان ها ، اسیدهای چرب اشباع نشده و فیتواسترول های این مغز است.

کاهش وزن و تناسب اندام

در مقایسه با میوه های خشک و سایر مغزها (بادام ، بادام هندی ، اسپند ، و غیره) ، پسته دارای کالری کم ، پروتئین غنی و کم چربی است – و این مغز را به عنوان یک میان وعده برای مدیریت وزن تبدیل کرده است. به عبارت دیگر ، این مغز باعث می شود که احساس سیری بدون کالری اضافی / چربی بیشتر دوام بیاورد.

از بیماری ماکولا جلوگیری می کند

محققان همچنین دریافتند که پسته دارای مقدار زیادی لوتئین است – ماده مغذی موجود در بیشتر سبزیجات برگ سبز تیره. این آنتی اکسیدان از اهمیت ویژه ای در بینایی سالم برخوردار است ، زیرا به کاهش خطر دژنراسیون ماکولای وابسته به سن کمک می کند.

فیبر گیاهی

مانند اکثر مغزها ، پسته به دلیل داشتن فیبر غذایی برای سلامت روده بسیار مفید است. یک اونس (۳۰ گرم) پسته می تواند حدود ۳ گرم فیبر داشته باشد که برای تقویت هضم روزانه بیش از حد کافی است.

مقوی قوای جنسی

مطالعه ای در سال ۲۰۱۱ (Aldemir و همکاران) نشان می دهد که پسته پس از سه هفته مصرف ۱۰۰ گرم روزانه (تقریباً ۳.۵ اونس) می تواند قوای جنسی در مردان را حداقل ۵۰٪ بهبود بخشد.

خواص آنتی اکسیدانی

به گفته محققان دانشگاه تربیت مدرس ، پسته چنان منبع غنی از آنتی اکسیدان است که حتی پوسته آن حاوی مقادیر زیادی از این ماده مغذی است. آنتی اکسیدان ها مهم هستند زیرا می توانند به کاهش خطر سرطان کمک کنند.

پسته برای مراقبت در برابر دیابت

یکی دیگر از مزایای پسته برای سلامتی، عملکرد آن در کنترل دیابت است. در افرادی که از دیابت رنج می‌برند، قند پیوند نامناسبی با پروتئین برقرار می‌کند و آن را غیر قابل استفاده می‌سازد.انتی اکسیدان‌هایی که در پسته وجود دارد به کاهش این فرآیند کمک می‌کند. به همین خاطر مصرف آن در کنترل دیابت مفید است.

جذب آهن بیشتر با مصرف پسته

پسته سطح مس بالایی دارد و همین امر به جذب آهن از مواد غذایی کمک می‌کند. به همین خاطر است که مصرف پسته در مبارزه با شرایطی همچون کم خونی مفید خواهد بود.

چه مقدار باید در روز بخورید؟

اکثر منابع روزانه ۱-۲ مشت پسته (تقریباً ۴۰ الی ۹۰ گرم یا ۲۰۰-۴۰۰ کالری) را توصیه می کنند ، اگرچه باید در نحوه سرو پسته دقت کنید. خوردن پسته خام یا بو داده ، غذایی ترین گزینه است ، اما پسته شیرین یا شور می تواند درمان خوبی باشد به شرطی که مراقب میزان مصرف آن باشید.

پسته تازه ، خام یا بو داده

معمولاً گرمای پخت و پز باعث از بین رفتن مواد مغذی می شود ، با این وجود پسته داستان دیگری است. طبق Healthline و منابع دیگر ، این آجیل ها از نظر فواید سلامتی ، چه بو داده و چه خام تغییر نمی کنند. هر سه رقم حاوی مقادیر مشابه کالری ، پروتئین ، کربوهیدرات و فیبر هستند.

نحوه مصرف  مغز پسته

نکته قابل توجه در مورد پسته این است که روش های ساده‌ بسیاری برای ترکیب این آجیل مفید با برخی  غذاها که در رژیم غذایی روزانه وجود دارد. پسته به تنهایی می تواند یک میان وعده عالی در محل کار ، بعد از مدرسه یا هنگام تماشای فوتبال جمعه شب با دوستان باشد. فراتر از آن ، پسته در بسیاری از دستور العمل های مختلف تهیه انواع شیرینی ، گز ، باقلوا ، سوهان و بسیار چاشنی های خوشمزه و حتی غذاها وجود دارد.

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

 

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
ایمیل
تلگرام
اینستاگرام
فیسبوک
گوگل پلاس
تویتر
آپارات

درباره ی مدیر سایت

همچنین ببینید

قوی ترین داروی های گیاهی سم زدای بدن

چکیده: اصولا وقتی بدن شما نیاز به سم زدایی دارد که ذخایر سم در بدن پر …

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Share This