چکیده: |
برای اغلب افراد ، اصطلاح “ارگانیک” به روشی گفته می شود که در آن محصولات کشاورزی ، دامی و طیور به شکل کاملا طبیعی آن ، رشد و نمو میکنند. استانداردهای ارگانیک تولید مواد غذایی به گونه ای طراحی شدهاند که میزان مواد شیمیایی و سموم دفع آفات مورد استفاده در ترکیبات آنها را به صفر می رساند. |
ارگانیک چیست؟
به عنوان مثال ، حیواناتی که به منظور تولید مواد غذایی یا لبنیات پرورش داده می شوند ، هیچ هورمون رشدی یا آنتی بیوتیکی برای آنها فراهم نمی شود. همچنین محصولات کشاورزی بدون کود و سموم آفتکش شیمیایی تولید میشوند. نمونه دیگر نحوه رشد محصولات زراعی خواهد بود. محصولات زراعی که به طور ارگانیک تولید می شوند از انواع کود شیمیایی یا سموم دفع آفات مصنوعی استفاده نمیکنند. محصولات ارگانیک همچنین از نظر ژنتیکی مهندسی نشده و از مواد نگهدارنده مصنوعی در آنها بهره گرفته نمیشود.
بعلاوه انواع دام و طیوری که برای تولید مواد غذایی ارگانیک مانند گوشت، تخم مرغ و لبنیات پروررش داده می شوند نیز از تغذیه ارگانیک برخوردار بوده و تحت هیچ شرایطی آنتی بیوتیک، هورمون رشد، موادضد غفونی کننده شیمیایی و … استفاده نمیگردد. در دامپروری و تولید طیور ارگانیک حیوانات باید توانایی بروز رفتارهای غریزی خود را داشته و از محیط طبیعی برخوردار باشند.
چرا باید از محصولات ارگانیک استفاده کنیم؟
- عاری از مواد شیمیایی می باشند که خطر ابتلا به سرطان را کاهش می هند
- از لحاظ ژنتیکی دستکاری نمی شوند
- تولید محصولات ارگانیک سلامت خاک و محیط زیست را به دنبال دارد
- عدم استفاده از هورمون ها و مواد شیمیایی در پرورش طیور و دامپروری ارگانیک
- عدم استفاده از آنتی بیوتیک در پرورش حیوانات ارگانیک
- باعث افزایش تنوع زیستی می شوند
محصولات تراریخته چیست؟
محصولات تراریخته Transgenic یا مواد غذایی که ژنتیک یا DNA آنها در آزمایشگاه برای ایجاد ویژگیهای خاصی اصلاح شدهاند که به اختصار “GMO“ گفته می شوند. در اغلب موارد هدف از این تغییرات ژنتیک وارد کردن خصلت جدیدی به گیاه است که به طور طبیعی در گونه ها وجود ندارد.
حتما بخوانید:
بهترین منابع گیاهی تامین ویتامین «ث»
گیاهان و تراریخته دارای مولکول های خاصی هستند که از DNA گونه اولیه حذف یا به آن اضافه می گردند تا به نوعی آن را تقویت کنند. نمونه های این کار در محصولات غذایی شامل ایجاد مقاومت به آفت ها، بیماری ها یا شرایط محیطی مشخص یا کاهش ضایعات مقاومت به مواد شیمیایی (مقاومت به علف کش ها) یا بهبود خصوصیات تغذیه ای آن محصول است
.
دستکاری ژنتیکی بیشتر در محصولات کشاورزی مانند سویا، پنبه و ذرت اتفاق می افتد تا از این طریق ارزش غذایی بیشتری به این مواد غذایی داده شود همچنین از محصولات زراعی در برابر آفات محافظت شود. این دستکاری ژنتیکی در مواد غذایی به دو صورت می تواند اتفاق بیفتد، حالت اول افزودن یک یا چند ژن جدید با عملکرد شناخته شده است، روش دیگر افزودن ژن های جدید از یک گونه بی ربط است. به طور مثال ممکن است ژنی که برای جلوگیری از یخ زدگی به اسفناج افزوده می شود، ژن یک ماهی آب سرد باشد.
تغییر در ساختار ژنتیکی مواد غذایی برای بسیاری از افراد مسئله ترسناکی است زیرا محصولات تراریخته معمولا با محصولات رایج تفاوت دارند به طور مثال یک سیب تراریخته که به آن ژن ضد تیرگی اضافه شده است زمانی که در تماس با اکسیژن هوا قرار می گیرد تغییر رنگ نمی دهد که این یک اتفاق غیر طبیعی است و فرد را در مورد سالم بودن آن میوه نگران می کند. مثال دیگر یک آناناس صورتی رنگ که برای غنی سازی آنتی اکسیدان دستکاری ژنتیکی شده است برای بسیاری از افراد قابل قبول نیست.
ترس از محصولات تراریخته بیشتر به این دلیل است که افراد احتمال می دهند تغییر در یک یا چند ژن ماده غذایی ممکن است تاثیر منفی بر سایر ژن های طبیعی آن داشته باشد یا اینکه ممکن است در مواد مغذی موجود در آن محصول تغییر ناخواسته ای ایجاد شده باشد. ایجاد حساسیت و بروز اثرات سمی بر روی اندام های بدن از دیگر احتمالاتی هستند که افراد را از مصرف محصولات تراریخته می ترسانند.
آیا می توان محصولات ارگانیک را دستکاری ژنتیکی کرد؟
استفاده از مهندسی ژنتیک یا ارگانیسم های اصلاح شده ژنتیکی (GMO) در محصولات ارگانیک ممنوع است و این تمامی ابعاد تولید محصول ارگانیک را شامل می شود. به طور مثال یک کشاورز ارگانیک اجازه ندارد بذر تراریخته را بکارد یا تغذیه یک گاو ارگانیک نباید یونجه یا ذرت تراریخته باشد، حتی در آشپزی ارگانیک نیز از هیچ ماده تراریخته ای نباید استفاده شود زیرا در غیر این صورت دیگر واژه ارگانیک برای محصول تولید شده معنا ندارد.
چگونه محصولات تراریخته بشناسیم
بهترین روش برای تشخیص محصولات تراریخته از ارگانیک ظاهر مواد غذایی است، به طور مثال میوه هایی که از اندازه طبیعی خیلی بزرگتر هستند یا رنگ آنها به شکل محسوس تغییر کرده است به احتمال زیاد از لحاظ ژنتیکی دستکاری شده هستند. تمامی تولید کنندگان مواد غذایی تراریخته موظفند از برچسب مخصوص محصولات تراریخته استفاده کنند تا برای مردم قابل تفکیک و تشخیص باشند اما به این دلیل که هنوز در بسیاری از کشورها مسئله اصلاح ژنتیکی پذیرفته شده نیست معمولا این برچسب بسیار کوچک است یا در برخی موارد اصلا استفاده نمی شود.
آیا هر محصولی که تراریخته نباشد ارگانیک است؟
شاید در نگاه اول اینطور به نظر برسد که اگر محصولی تراریخته نباشد پس ارگانیک است اما پاسخ این سوال منفی است. برای افرادی که می خواهند یک محصول کاملا طبیعی بدون هیچ ماده شیمیایی یا سموم دفع آفت مصرف کنند و مشکلی برای پرداخت هزینه های بالای مواد غذایی ارگانیک ندارند، بهترین گزینه خرید مواد غذایی ارگانیک است.
حتما بخوانید:
خواص فوق العاده روغن هسته انار برای سلامتی
اما اگر نتوانستید ماده غذایی ارگانیک تهیه کنید تنها گزینه باقی مانده شما محصولات تراریخته نیستند زیرا محصولات دیگری تحت عنوان غیر تراریخته تولید می شوند که با روش های معمولی تولید می شوند و در کشت و تولید آنها از سموم و مواد شیمایی استفاده می شود اما دستکاری ژنتیکی نشده اند. بنابر این می توان نتیجه گرفت تراریخته نبودن یک محصول به معنای ارگانیک بودن آن نیست.
آیا غذای ارگانیک ذاتی بهتر یا سالمترند؟
یکی از بزرگترین موضوعات داغ زمان ما این است که آیا غذای ارگانیک ذاتی بهتر یا سالم تر از غذاهای اصلاح شده ژنتیکی است (GMO). با توجه به اینکه افراد بیشتری به دنبال تغذیه سالم تری هستند ، داشتن یک رژیم غذایی سالم یکی از اصلی ترین عناصر حفظ چنین شیوه زندگی است. با این حال ، تعداد کمی از مردم از آنچه در واقع به عنوان یک غذای ارگانیک و اصلاح شده ژنتیکی تشکیل می شود آگاهی دارند.
در Rai Chiropractic می خواهیم اطمینان حاصل کنیم که شما و خانواده تان در مورد چگونگی زندگی سالم و خوشبختی آگاه هستید. بنابراین ، بیایید چندین سؤال اساسی را بپذیریم ، از جمله: مواد غذایی ارگانیک چیست و آیا مزایای خاصی برای شما و خانواده شما به همراه دارد؟ و آیا مواد غذایی اصلاح شده ژنتیکی چیزی است که باید نگران آن باشید؟
به دلیل کمبود مواد مصنوعی و مصنوعی ، بسیاری گزارش می دهند که می توانند به طور کامل “طعم دار شوند” و از خوردن بیشتر غذاها لذت ببرند. مواد غذایی ارگانیک شیوه مد قدیمی به وجود می آید و هدف آن این است که تا حد امکان تازه و طبیعی باشد. از طرف دیگر ، ارگانیسم های اصلاح شده ژنتیکی یا GMO بسیار متفاوت از همتایان ارگانیک خود هستند.
آیا غذاهای تراریخته برای سلامتی زیانآور هستند
تراریختهها نتیجه یک فرآیند آزمایشگاهی هستند که در آن ژن ها از باکتری ها ، ویروس ها ، حشرات ، گیاهان ، حیوانات و حتی انسان ها استخراج می شوند و به طور مصنوعی با ژن های یک گیاه یا حیوان غیر مرتبط ترکیب می شوند. این فرآیند “مهندسی ژنتیک” یا “اصلاح ژنتیکی” نامیده می شود. “موجودات تراریخته” حاصل در اکثر غذاهای فرآوری شده در آمریکای شمالی یافت می شود. این یکی از دلایلی است که چرا اکثر اتحادیه اروپا و بسیاری از کشورهای آمریکای جنوبی استفاده از GMO را ممنوع کرده اند – آیا این تعجب آور نیست که چرا آمریکای شمالی همین کار را نکرده است؟
اگرچه تلاش های زیادی در جهت بهبود فواید تغذیه ای مهندسی ژنتیک صورت گرفته است ، اما هیچ گونه اثبات مشخصی در مورد مزایای سلامتی وجود ندارد. در عوض ، GMO با واکنشهای آلرژیک و همچنین دامهای بیمار ، استریل و مرده در ارتباط بوده است. آزمایشات حیوانات آزمایشگاهی همچنین نشان داده است که GMO ها به ارگان ها و سلامت کلی آسیب می رسانند.
مزیت فراوردههای تراریخته چیست؟
در هر صورت ، غذاهای تراریخته فقط یک “فایده” اقتصادی محسوب می شوند. تولید انبوه آنها آسان تر و مقرون به صرفه تر است. به عنوان مثال ، گیاهان اصلاح شده ژنتیکی قادر به تحمل علف کش ها و توانایی تولید یک آفت کش ذاتی هستند. این به نظر می رسد که برای شرکت ها صرفه جویی در وقت و صرفه جویی در وقت برای کشاورزان باشد ، اما این در نهایت به معنای سمی بودن گیاه است. FDA همچنین نیازی به برچسب زدن GMO در لیست مواد غذایی ندارد ، بنابراین شما باید تحقیق کنید تا بدانید غذای شما از کجا تهیه می شود.
متأسفانه ، تبلیغات رسانهای و شرکت های بزرگ تأثیر قابل توجهی در چگونگی مشاهده جامعه از تولید مواد غذایی دارند. آنها تمایل ندارند که سلامتی مخاطبان خود را در اولویت قرار دهند ، بنابراین تحقیق شما نیز بر عهده شماست. ما یک قطعه سریع از غذاهای ارگانیک و GMO ارائه داده ایم ، اما چیزهای بیشتری برای آموختن وجود دارد. برای خود ، شریک زندگی و به ویژه فرزندانتان تحقیق کنید. مواد غذایی نباید مهندسی ژنتیکی شود. بدن شما به بهترین کار نیاز دارد.