چکیده: |
روغن زیتون طبیعی و مرغوب , روغنی طلایی رنگ ، شفاف و درخشان و متمایل به سبز است که دارای خواص فوقالعادهای برای سلامتی قلب است. روغن زیتون اصل دارای بویی تند بوده و به راحتی با مزه کردن آن میتوان نامرغوب بودن آنرا تشخیص داد. |
- تحقیقات جدید نشان می دهد که اضافه کردن روغن زیتون به رژیم غذایی منجر به بهبود نتایج مفید برای قلب عروق می شود.
- در حالی که فواید سلامتی روغن زیتون به خوبی شناخته شده است ، محققان نتایج مشابهی با سایر روغنهای گیاهی سالم یافتند.
- در جریان یک تحقیق جامع ، اثبات شد که روغنهای گیاهی نسبت به روغنهای مبتنی بر چربی حیوانی ، برتری قابل توحهی برای سالم قلب دارند.
- روغن زیتون یکی از مؤلفه های اصلی رژیم غذایی مدیترانه ای است که یکی از سالم ترین رژیم های غذایی در جهان است.
مدتهاست که مشخص گردیده است که رژیم غذایی مدیترانه ای یکی از سالم ترین رژیم های غذایی برای همه افراد است . در حال حاضر تحقیقات روشن می کند که یکی از مؤلفه های اصلی رژیم غذایی مدیترانهای “روغن زیتون“ بوده که به تقویت سلامت قلب کمک می کند.
محققان یافته های خود را در نشست های علمی انجمن سلامت قلب آمریکا (AHA) و جلسات علمی بهداشت قلب و عروق در ققنوس ارائه دادند. تجزیه و تحلیل آنها از بررسی های طولانی مدت ، مربوط به سال ۱۹۹۰ ، نشان می دهد که خوردن بیش از ۱/۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون در روز ، خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی ۱۵ درصد و خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب را ۲۱ درصد کاهش می دهد.
حتما بخوانید:
۱۰ روغن طبیعی فوق العاده برای رشد مو
در حالی که سالهاست که مصرف روغن زیتون موجب بهبود سلامت قلب است ، تحقیقات جدیدی جهت مشخص شدن ارتباط میان مصرف روزانه روغن زیتون و سلامت قلب افراد مورد آزمایش ، انجام گردیده است.
دکتر گواش فر مدیر این مطالعه و یک دانشمند تحقیقاتی در بخش تغذیه دانشکده بهداشت عمومی هاروارد در بوستون ، گفت: “نتایج مثبت استفاده از روغن زیتون در مناطق مدیترانه ای و اروپایی نشان داده شده بودند. اما تاکنون ، هیچ مطالعه قابل ارائهای وجود نداشته است که نتایج را بر روی افراد آمریکایی نشان دهد.”
بهبود عملکرد عروق
به گفته دکتر بنیامین هیرش ، رئیس قلب و عروق پیشگیری در بیمارستان قلب ساندرا اطلس باتای در ، نیویورک ، فواید سلامتی روغن زیتون به خوبی درک شده است .
هیرش میگوید: “روغن زیتون یک راه ساده برای جایگزینی اسیدهای چرب ناسالم ، اشباع و ترانس چربی های حیوانی با منبع اسیدهای چرب امگا ۳ است که باعث کاهش التهاب و بهبود کلسترول می شود.” “همچنین با بهبود عملکرد عروق ، سلامت قلب و بقا همراه بوده است.”
چربی های حیوانی مانند مارگارین ، کره ، لبنیات و مایونز در هنگام حمایت از سلامت قلب از روغن زیتون کمتری دارند. جزئیات جالب توجه در مطالعه جدید نشان می دهد که روغن زیتون تنها روغن حاوی این فواید نیست.
گواش فر گفت: محققان همچنین ارتباط مثبت با سایر روغنهای گیاهی مانند روغن ذرت یا روغن کنجد مشاهده کردند ، اگرچه برای تأیید تأثیر روغنهای گیاهی بر پیامدهای سلامتی تحقیقات بیشتری لازم است.
وی توضیح داد: “در حالی که روغن زیتون از تجزیه و تحلیل جایگزینی بهتر از چربی حیوانات بود ، آنها از روغن نباتی برتر نبودند.” “این بدان معنی است که روغنهای گیاهی دیگر می توانند جایگزین سالم نسبت به چربی حیوانات باشند ، به ویژه به دلیل اینکه تمایل دارند در ایالات متحده مقرون به صرفه تر از روغن زیتون باشند.”
گواش فر همچنین خاطرنشان کرد که این یافته ها با توصیه های فعلی سازگار با کیفیت و به جای کمبود چربی دریافتی سازگار است.
وی می افزاید: این مطالعه سوالات جدیدی را به دنبال داشته است و بدون شک داده های بیشتری به درک کلی رابطه روغن زیتون و سلامت قلب می افزاید.
وی گفت: “یک مورد که ما در اینجا نمی توانیم آنالیز کنیم انواع مختلف روغن زیتون بود – خواه روغن زیتون معمولی باشد یا روغن زیتون اضافی باکره. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد گونه های روغن زیتون باکره اضافی دارای مقادیر بیشتری پلی فنول هستند که با پروفایل های لیپیدی بهتر و التهاب کمتری همراه هستند.
گواش فر اضافه کرد: “جالب است که اثرات ارقام مختلف ، همراه با تأثیر روغنهای گیاهی مختلف بر پیامدهای سلامتی ، همراه با تعریف مکانیسمهای اساسی این انجمنها را مشاهده کنیم.”
رژیم غذایی متعادل و ایدهآل
در حالی که جایگزین کردن چربی های حیوانی با گزینه های سالم تر مانند روغن زیتون یا سایر روغنهای گیاهی مانند روغن هسته انگور و روغن آفتابگردان ، گامی محکم در جهت بهبود سلامت قلب و عروق است ، اما به سختی همه و همه مهم نیست.
سلامت قلب خوب همچنین شامل فعالیت بدنی ، رژیم متعادل و در حالت ایده آل ، مراجعه به پزشک برای بررسی دورهای وضعیت سلامت قلب است. هیرش هشدار داد که روغن زیتون به خودی خود درمان معجزه آسایی نیست.
حتما بخوانید:
تشخیص اصالت روغن زیتون اصل و شیوه نگهداری آن
وی گفت: “من معتقدم که تمرکز روی یک جزء تغذیه فوایدی را که ناشی از تغییر الگوی کلی رژیم غذایی است ، از دست نمی دهد.” “این احتمال وجود دارد که افراد [در این مطالعه] که مصرف بیشتر روغن زیتون را به عنوان جایگزینی برای چربی های ناسالم تغییر داده اند ، احتمالاً تغییراتی در شیوه زندگی خود اعمال کرده اند تا غذای سالم تری مصرف کنند و فعال شوند.”
هرکسی که می خواهد رژیم خود را تغییر دهد تا سلامت قلب را بهتر کند ، می تواند با اتخاذ رژیم مدیترانه ای شروع کند. این رژیم غذایی به غذاهای تصفیه نشده گیاهی ، همراه با ماهی ، و البته روغن زیتون فراوان تمرکز دارد.
نکته آخر که توسط گواش فر و هیرش به آن اشاره شد این است که یافته های این مطالعه بر اساس مشاهده است. این بدان معنی است که محققان نمی توانند علتی را برای اثبات آن ارائه کنند.
با این وجود ، این یافته ها با دانش طب سنتی پیرامون فواید سلامتی روغن زیتون و در عین حال مزیت استفاده از آن نسبت به سایر روغن های گیاهی نیز انطباق دارد.
گواش فر گفت: “تحقیقات زیادی وجود دارد که نشان می دهد غذاهای گیاهی از جمله روغن های گیاهی سالم مانند روغن زیتون می توانند فوایدی برای سلامت قلب داشته باشند.” کره و سایر چربی ها که چربی های اشباع زیادی دارند ، می توانند برای قلب مضر باشند.
بهتر است روغن زیتون برای پخت و پز استفاده نشده ، بصورت مستقیم یا به همراه سالاد مصرف شود. برای پخت و پز میتوان از دیگر روغنها ، از جمله روغن حیوانی ، روغن هسته انگور و دیگر روغنهای مقاوم در برابر حرارت زیاد استفاده کنید.
یک دیدگاه
بازتاب ها: مشایخی