خانه / آموزش / هرآنچه که باید در مورد میوه ازگیل بدانیم

هرآنچه که باید در مورد میوه ازگیل بدانیم

چکیده:
ازگیل یکی از میوه‌های فوق‌العاده‌ای است که علاوه بر ظاهر جالب و طعم لذیذش، فواید سلامتی بی‌شماری نیز دارد. ازجمله خواص ازگیل می‌توان به توانایی پیشگیری از دیابت، کاهش سطوح کلسترول، کاهش خطر ابتلا به سرطان، تقویت سیستم ایمنی و کاهش فشار خون اشاره کرد.

ابتدا ازگیل را بشناسیم

ازگیل درختی است با بوته‌های کوچک همیشه سبز با میوه‌های نارنجی روشن. ازگیل که به‌طور علمی Eriobotrya japonica نامیده می‌شود، به نام‌های دیگری مانند آلوی چینی، آلوی ژاپنی، ازگیل ژاپنی، پیپا، نیسپرو و آلوی مالت نیز معروف است. میوه ازگیل بسیار سخت و اسیدی است و تا زمانی که خوب رسیده نشود قابل خوردن نیست. گوشت ازگیل پس از رسیدن از رنگ سفید به قهوه‌ای تغییر می‌یابد و کاملاً نرم و شیرین می‌شود و مردم به آن خرمای گیلان نیز می‌گویند.

این میوه‌ی گلابی‌شکل که کمی بزرگ‌تر از آلوست، می‌تواند پوستی زرد یا نارنجی داشته باشد که گاهی‌اوقات برخی قسمت‌های آن به رنگ قرمز هستند. گوشت این میوه که مزه‌ی تند و خوشایندی دارد، سفید، زرد یا نارنجی با هسته‌های قهوه‌ای است. طعم میوه‌ی ازگیل، چیزی بین طعم انبه و هلو است. این میوه را می‌توان به‌صورت تازه یا خشک‌شده مصرف کرد.

ازگیل‌های بدون لک و به رنگ روشن، آبدار و خوشمزه هستند، اما ازگیل‌های متمایل به سبز، طعمی ترش و اسیدی دارند. ازگیل به‌عنوان یکی از اولین میوه‌هایی که در آسیا کشت شده است، در اصل متعلق به چین است، اما بیش از دو هزار سال قبل وارد ژاپن شد و به‌تدریج بومی این کشور گردید.

دو نوع اصلی از ازگیل کشت می‌شود: چینی و ژاپنی. گفته می‌شود که بیش از ۸۰۰ نوع ازگیل در شرق آسیا وجود دارد. امروزه ازگیل در بسیاری از نقاط جهان کشت می‌شود.

طبع ازگیل و مصلح آن

طبع ازگیل سرد و خشک است. طبع ازگیل برای افرادی با طبع گرم و‌تر مناسب و مفید است. اما افرادی که طبع سرد و خشک دارند با طبع ازگیل ناسازگار بوده و ممکن است بدنشان پس از مصرف آن واکنش نشان داده و با مشکل مواجه گردند. اما مصرف این میوه همراه با مصلح آن ایجاد تعادل می‌کند و از بروز مشکل پیشگیری می‌شود. (به مواد غذایی که به منظور متعادل نمودن مواد غذایی دیگر به کار می‌روند مصلح می‌گویند) بهترین مصلح برای ازگیل، عسل است. افرادی با طبع سرد و خشک اگر چنانچه با ازگیل عسل مصرف نمایند؛ بدن آن‌ها با مشکل مواجه نمی‌گردد و می‌توانند خاطره‌ای خوش از مصرف این میوه داشته باشند.

ارزش غذایی میوه ازگیل

میوه و برگ ازگیل حاوی پکتین (نوعی فیبر)، ویتامین A، ویتامین C و ویتامین‌های گروه B مانند تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، پیریدوکسین، فولات و اسید فولیک است که باعث می‌شود در تقویت سلامت عمومی انسان، بسیار مؤثر باشد. همچنین ازگیل یک منبع عالی از مواد معدنی مانند آهن، کلسیم، منگنز، پتاسیم، فسفر، روی، مس و سلنیوم است. ازگیل کلسترول و کالری پایینی دارد و حاوی چربی‌های تک غیراشباع مانند اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ است.

فواید ازگیل برای سلامتی

خواص درمانی ازگیل در طب سنتی عبارتند از:

۱- کاهش فشار خون

یکی از مواد مغذی که به مقدار زیاد در ازگیل وجود دارد، پتاسیم است که به‌عنوان وازودیلاتور (منبسط‌کننده‌ی رگ‌ها) برای سیستم قلبی عروقی عمل می‌کند. پتاسیم با کاهش کشیدگی و فشار روی رگ‌ها و عروق خونی می‌تواند فشار خون را پایین بیاورد و از سلامت قلب محافظت کند. پتاسیم اغلب یک تقویت‌کننده‌ی مغز در نظر گرفته می‌شود، چون جریان خون به مویرگ‌های مغز را افزایش می‌دهد که می‌تواند عملکرد شناختی را بهبود ببخشد.

۲- پیشگیری از دیابت

چای ازگیل اغلب به‌عنوان روشی برای پیشگیری یا درمان دیابت پیشنهاد می‌شود، چون ثابت شده است قند خون در افرادی که به‌طور منظم از چای ازگیل استفاده می‌کنند، به‌طور چشمگیری کاهش می‌یابد. ترکیبات ارگانیک منحصربه‌فرد موجود در چای ازگیل قادر به تنظیم سطوح گلوکز و انسولین هستند که به محافظت از بدن در برابر دیابت کمک می‌کند. همچنین برای کسانی که دیابت دارند، اجتناب از افت‌وخیز ناگهانی قند خون، اهمیت ویژه‌ای دارد که چای ازگیل می‌تواند به این امر کمک کند.

۳- کاهش خطر ابتلا به سرطان

چندین آنتی‌اکسیدان در ازگیل وجود دارند که برای سلامت انسان مفید هستند. آنتی‌اکسیدان‌ها قادرند رادیکال های آزاد را در درون بدن خنثی کنند؛ رادیکال‌های آزاد به‌عنوان یک محصول جانبی متابولیسم سلولی، در داخل سلول تولید می‌شوند. این مولکول‌ها با الکترون‌های جفت‌نشده‌شان می‌توانند باعث جهش سلول‌های سالم شوند که این امر به بیماری‌های مزمن ازجمله سرطان منجر می‌شود. چای ازگیل به‌طور خاص به کاهش میزان بروز سرطان ریه و دهان کمک می‌کند.

۴- آرام کننده دستگاه تنفسی

مواد خلط‌آور در درمان سرماخوردگی و سایر عفونت‌های تنفسی، بسیار مهم هستند. چای ازگیل به‌عنوان یک خلط‌آور به‌کار می‌رود؛ خواه به‌صورت نوشیدنی یا برای غرغره کردن، چون می‌تواند باعث سرفه و خروج خلط گلو و مخاط شود. خلط، جایی است که باکتری‌ها می‌توانند زندگی و رشد و در عین حال سایر علائم را تشدید کنند. بنابراین خروج آنها از دستگاه تنفسی‌تان می‌تواند حال شما را به‌سرعت بهتر کند.

۵- تقویت سیستم ایمنی

ازگیل منبعی فوق‌العاده از ویتامین C است؛ ویتامین C یک جزء کلیدی در سیستم ایمنی همه‌ی افراد است. ویتامین C به افزایش تولید گلبول‌های سفید خون – اولین خط دفاعی بدن در مقابل پاتوژن‌ها – کمک می‌کند و همچنین به‌عنوان یک آنتی‌اکسیدان برای پیشگیری از بیماری‌های مزمن عمل می‌کند. علاوه بر این، ویتامین C برای تولید کلاژن ضروری است. کلاژن به رشد و ترمیم بافت‌ها در سراسر بدن پس از یک بیماری یا آسیب‌دیدگی کمک می‌کند.

۶- کمک کننده به هضم غذا

پکتین نوع خاصی از فیبر رژیمی است که در میوه‌ی ازگیل وجود دارد و می‌تواند به بهبود روند گوارش کمک کند. فیبر رژیمی می‌تواند مدفوع را حجیم کند و حرکت پیش‌برنده یا کِرم‌وار را تحریک نماید که این امر به منظم شدن حرکات روده کمک می‌کند. اگر از یبوست، اسهال، گرفتگی شکم، نفخ یا سایر اختلالات معده رنج می‌برید، فیبر رژیمی می‌تواند آن التهاب را کاهش دهد و سلامت روده‌ی شما را بهبود ببخشد.

۷- تنظیم سطح کلسترول خون

اگرچه مکانیسم دقیق آن به‌طور کامل مشخص نیست، اما تحقیقات نشان می‌دهند که ازگیل به‌طور مستقیم با کاهش سطوح کلسترول در افرادی که به‌طور منظم از میوه یا چای آن استفاده می‌کنند، مرتبط است. این یکی از فواید سلامتی جالب ازگیل است اما در مقیاس وسیع اثبات نشده و به مطالعات بیشتری در این زمینه نیاز است.

۸- استحکام استخوان‌ها

ازدست دادن تراکم مواد معدنی استخوان، یکی از مشکلات عمده‌ای است که افراد با بالا رفتن سن به آن دچار می‌شوند، به‌خصوص در سنین پس از یائسگی در زنان. خوشبختانه ثابت شده است که ازگیل از کاهش تراکم استخوان در بخش‌های مختلف بدن جلوگیری می‌کند. این فایده‌ی ازگیل به‌خاطر وجود ویتامین‌ها، مواد معدنی و ترکیبات شیمیایی تقلیدکننده‌ی هورمون در آن است.

۹- تنظیم کننده سیستم گردش خون

برای پیشگیری از کم خونی و علائم ناخوشایند آن لازم است مقدار زیادی آهن در رژیم غذایی افراد وجود داشته باشد. ازگیل حاوی غلظت‌های بالایی از آهن است که خبر خوبی برای گلبول‌های قرمز خون شماست! آهن یک بخش ضروری از هموگلوبین است که گلبول‌های قرمز اکسیژن‌دار را در سراسر بدن حمل می‌کند و درنتیجه گردش خون را افزایش می‌دهد. این کار می‌تواند به روند التیام سرعت ببخشد، انرژی را افزایش دهد و اطمینان دهد که تمام سیستم‌های ارگانی شما با حداکثر ظرفیت‌شان کار می‌کنند.

مضرات ازگیل

مصرف هر ماده‌ی غذایی به مقدار زیاد می‌تواند به دلایل مختلف سمی باشد اما اگر شما به مقدار بیش‌ازحد از عصاره‌ی برگ ازگیل استفاده کنید (یک عصاره‌ی غلیظ که گاهی اوقات در عطاری‌ها یا فروشگاه‌های محصولات گیاهی فروخته می‌شود)، چیز عجیبی اتفاق می‌افتد.

بنا به گزارش‌ها، مصرف بیش‌ازحد این عصاره باعث میوپاتی سمی می‌شود که شامل ضعف و درد غیراختصاصی است. هسته‌های میوه‌ی ازگیل حاوی مواد سمی هستند و می‌توانند در صورت مصرف خطرناک باشند. ازگیل و محصولات آن را در حد اعتدال مصرف کنید.

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
ایمیل
واتساپ
آپارات
اینستاگرام
فیسبوک
SOCIALICON

درباره ی مدیر سایت

همچنین ببینید

اثر بی نظیر ماسک صورت عسل و دارچین

چکیده: ماسک صورت برای شادابی ، زیبایی و جوانی پوست مفید و لازم است و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Share This