خانه / سبک زندگی / آشپزی / ۸ مزیت استفاده از لمیو امانی (عمانی) در غذا

۸ مزیت استفاده از لمیو امانی (عمانی) در غذا

چکیده:
چنانچه می دانید لیموترش خشک شده یا همان لیمو امانی، عناصر اصلی و محبوب در آشپزی ایرانی بوده و از مزایای سلامتی بسیاری برای بدن برخوردار است. در این مطلب هشت خاصیت منحصر بفرد لیمو امانی را برای خواندگان ارائه خواهیم نمود.
  این لیمو ترش های تازه توپی شکل خشک شده که با جوشاندن با نمک در مخلوط آب و سرکه و خشکانیدن در آفتاب تهیه شده اند، دارای  عطر و طعم منحصر به فردی بوده و با پوست قهوه ای رنگ و لکه دار غنی از خواص برای سلامتی و طعم عالی در غذا هستند. لیمو عمانی یک ادویه از تیره مرکبات است که در آشپزی ایرانی و عربی از زمان باستان رواج داشته است. رنگ آن از قهوه ای کم رنگ تا سیاه بوده و پوسته بیرونی آن سخت و نازک است.  هرچه لیمو امانی تیره تر باشد ، طعم آن شدیدتر و تند تر می شود. معمولاً خرد شده آن یا به عنوان گرد یا پودر لیمو امانی در آشپزی استفاده می شود.
در اینجا هشت خاصیت مفید برای استفاده از لیمو امانی در انواع غذا وجود دارد که برای شما توضیح خواهیم داد.

۱. از بیماری قلبی جلوگیری می کند

لیمو امانی دارای مقادیر مفیدی از پتاسیم بوده که برای عضلات قلب بسیار عالی است زیرا باعث تقویت و تنظیم پمپاژ خون می شود. همچنین فشار خون را پایین آورده و کلسترول را کاهش می دهد.

۲. برای هضم مفید است

لیموهای امانی سیاه اسهال و سایر مشکلات معده را درمان کرده و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کنند. پاک کننده طبیعی دستگاه گوارش؛ یبوست را تسکین می دهد و اشتها را باز می کند.

۳. لیمو امانی پاک کننده روده است

لیمو امانی با تمیز کردن روده با درصد بالای ویتامین C و خاصیت ضد باکتریایی ، باکتری ها ، زباله ها و سایر سموم بدن را از بدن خارج می کند.

۴- دارای خواص ضد سرطان است

خاصیت ضد سرطانی لیمو امانی به دلیل وجود ترکیباتی است که از تقسیم سلولهای سرطانی جلوگیری نموده، مانع از تغییر DNA می شود. همچنین لیمو امانی به عنوان یک آنتی بیوتیک طبیعی و قوی در بدن عمل می کند.

۵- منبع سرشار انواع مواد معدنی است

لیمو امانی حاوی اسید فولیک ، ویتامین B و اسید آمینه به همراه اثری از مواد معدنی مانند کلسیم ، آهن ، منیزیم ، فسفر ، پتاسیم است که به تولید سلول های جدید در بدن کمک می کند.

۷. ویتامین C فراوان دارد

لیمو امانی همچون سایر تیره مرکبات به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند، خطر ابتلا به ناراحتی های قلبی را کاهش داده و برای جلوگیری از نفخ شکم مفید است. لیموهای خشک با التهاب ، سرماخوردگی مبارزه می کند. همچنین بدن را از عفونت های ویروسی و استرس محافظت می کند.

۸- یک منبع عالی برای ویتامین D

لیمو امانی توان حرکتی بدن را افزایش می دهد ، از پوکی استخوان جلوگیری می کند ، استخوان ها ، ماهیچه ها و دندان ها را تقویت می کند.

طبیعت لیمو امانی

طبیعت و مزاج لیمو امانی سرد و خشک بوده و  سرشار از ریبوفلاوین، فولیک اسید، ویتامین C، ویتامین D، کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر و پتاسیم است. لیمو عمانی بومی کشور عمان است و به عنوان یک چاشنی پایه در تهیه غذاهای عربی، ایرانی و هندی استفاده می شود.

طرز تهیه لیمو عمانی

روش تهیه لیمو امانی

لیمو امانی به دو شیوه متفاوت تهیه خشک می گردد.

روش اول : لیمو ترش هایی که بر روی درخت خشک می شوند و دارای رنگ زرد یا قهوه ای روشن بوده و محتوی داخل آنها سیاه بوده و دارای رنگ براق هستند.

این نوع لیمو امانی طعم شیرین تر و اسیدیته کمتری دارند.

روش دوم : اگر لیمو ترش شیرازی را به مدت مدت پنج دقیقه در آب نمک بجوشانند و سپس به مدت چندین هفته زیر نور خورشید خشک کنند، لیمو عمانی به دست آمده دارای پوست و گوشت سیاه رنگ می شود.

این نوع لیمو امانی دارای مزه ای تندتر دارد و اسیدی تر هستند.

روش مصرف لیمو امانی

لیمو عمانی خشک شده را به صورت درسته، خرد شده و پودر یا گرد لیمو (برای تهیه گرد لیمو آن را می شکنند، هسته ها را خارج کرده و سپس در آسیاب پودر می کنند) برای تهیه انواع غذا های ایرانی مانند خورش ها (قورمه سبزی و قیمه)، سوپ، خوراک سبزیجات و انواع غذا های عربی و سس استفاده می کنند.

روش تهیه دمنوش لومی:  دستور العمل روش درست کردن چای لومی با چای عمانیاینگونه است که ۳ عدد لیمو امانی را در ۲ فنجان آب جوش بیست دقیقه جوشانده و سبس یک قاشق مرباخوری عسل مخلوط نمایید.

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
ایمیل
تلگرام
اینستاگرام
فیسبوک
گوگل پلاس
تویتر
آپارات

درباره ی مدیر سایت

همچنین ببینید

شناخت خواص ویژه بادرنجویه و تهیه دمنوش آن

چکیده: در طب سنتی بادرنجبویه اغلب برای ایجاد آرام اعصاب، شادی بخش و رفع بوی …

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Share This