یکشنبه , ۲۳ , اردیبهشت , ۱۴۰۳
خانه / آموزش / آثار مخرب آلودگی هوا بر پوست

آثار مخرب آلودگی هوا بر پوست

چکیده:
آلودگی هوا در حقیقت یک قاتل پنهان بوده که مسئول ایجاد بیماری های مختلف  است و بسیاری از آنها نیز کشنده است. تعداد بسیار کمی از ما در مورد تاثیر دقیق آن بر ارگانهای خاص آگاه هستیم.آلودگی هوا می تواند  بر درختان، محصولات کشاورزی، سایر گیاهان، دریاچه ها، و حیوانات آسیب برساند. علاوه براین  به محیط زیست طبیعی نیز صدمه میزند.

این روزها مبحث «آلودگی هوا» در میان مردم جنجال زیادی ایجاد نموده است. آلودگی هوا که دیگر جزئی از زندگی ما ایرانی ها شده حاصل ماشینی شدن دنیای امروزه ست و آثار زیان بار آن نه تنها قلب و ریه ها را مورد هدف قرار می دهد، بلکه بر دیگر اعضا بدن به ویژه پوست که بزرگترین ارگان بدن و مهم ترین سد دفاعی در مقابل عوامل بیماری زای محیطی است نیز اثر سوء در پی دارد.

یک متخصص بیماری‌های پوست و مو گفت: هوای آلوده می‌تواند باعث ایجاد حساسیت‌های اگزمایی بر روی پوست شود که بر کودکان و افراد مسن نیز تاثیر بیشتری خواهد داشت.

بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی آلودگی هوا منجر به ۳۰۷ میلیون مرگ در سراسر دنیا در سال ۲۰۱۲ شده است. آلاینده های هوا به دو گروه اصلی تقسیم می شوند. ذرات ریز (PM) و گازها (O2 ، CO ، SO2 ، NO ، NO2 ، NOX2 ). ذرات ریز به طور معمول توسط احتراق و ذرات درشت تر به دنبال پروسه های مکانیکی ایجاد می شود و به صورت ذرات گردو غبار توسط باد در هوا به حالت تعلیق قرار می گیرند.

اثرات آلودگی های هوا بر پوست

دکتر امیرهوشنگ احسانی اظهار کرد: هوای آلوده دارای ذرات هیدروکربن، گوگرد و ذرات معلق است که مخاط تنفسی و پوست را تحریک می کند. پوست سر و صورت به خصوص دور چشم ها و دست ها در تماس مستقیم با هواست و بیشتر از سایر نقاط بدن آسیب می بیند و دچار حساسیت های اگزمایی می شوند.

این متخصص به افزایش بروز حساسیت های پوستی مقاوم به درمان در کشور و در شهرهای آلوده ای چون تهران اشاره کرد و گفت: تماس مستقیم و مداوم پوست با آلاینده هایی چون آرسنیک، گوگرد، سرب و ریزگردهای معلق در هوا منجر به بروز انواعی از حساسیت های پوستی می شود که حتی پس از یک یا دو هفته درمان نیز بهبود پیدا نمی کند البته خطر بروز این نوع حساسیت ها در کودکان نیز بیشتر از بزرگسالان است.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه عنوان کرد: افزایش آلاینده های هوا و کاهش ضخامت لایه ازن، باعث تابش بیشتر اشعه مضر ماوراءبنفش بر پوست می شود که این مساله می تواند به بروز سرطان های پوستی منجر شود.

احسانی با بیان این که درصدی از ساخت ویتامین D در بدن تحت تاثیر اشعه ماوراء خورشید صورت می گیرد، افزود: این میزان باید بسیار محدود باشد تا به ساخته شدن این ویتامین حیاتی برای پوست کمک کند در حالی که در روزهای آلوده با افزایش جذب اشعه های بنفش توسط پوست، ساخت ویتامین D نیز به درستی صورت نمی گیرد.

وی به رعایت بهداشت پوست اشاره کرد و گفت: استفاده مرتب از مرطوب کننده ها، شست وشوی مرتب سر و صورت با فرآورده های صابونی یا شامپوهای غیرمعطر، استفاده نکردن از عطر و ادکلن بخصوص در کسانی که زمینه اگزمای پوستی دارند می تواند اثرات مضر آلودگی هوا بخصوص سرب معلق در هوا را کاهش دهد.

این پزشک ادامه داد: همچنین مصرف مایعات فراوان، لبنیات، میوه و سبزیجات نیز می تواند در جهت رفع و یا کاهش اثرات آلودگی های هوا موثر باشد.

افراد استفاده از شوینده ها از جمله شامپو و ژل های شستشو جهت پاکسازی پوست از آلاینده ها را در نظر بگیرند، پوست خود را با استفاده از کرم های محافظتی یا کرم پودرها محافظت کنند، استفاده مداوم از امولینت ها(مواد نرم کننده پوست) جهت حفظ و بازسازی عملکرد سد پوستی و در آخر پرهیز از شستشوی بیش از حد پوست که منجر به آسیب عملکرد حفاظتی سد پوستی می شود.

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
ایمیل
واتساپ
آپارات
اینستاگرام
فیسبوک
SOCIALICON

درباره ی مدیر سایت

همچنین ببینید

نخودچی کشمش و خواص بی نظیر آن

چکیده: پیش از اینکه در مورد خواص نخودچی و کشمش توضیحاتی ارائه کنیم ، ضروری …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Share This