چکیده: |
عصاره سیر سیاه علاوه بر خواص آنتی اکسیدانی بیشتر نسبت به سیر خام ، دارای خواص متعددی از جمله ضد آلرژی، ضد دیابتی، تقویت کننده رشد مو ، ضد التهابی و اثرات ضد سرطانی قدرتمند میباشد. |
سیر سیاه در واقع سیر معمولی تخمیر شده است. در این فرآیند سیر را در دمای ۶۰ تا ۷۷ درجه به مدت ۳۰ تا ۹۰ روز نگه می دارند. مدت زمان تخمیر بسته به فرهنگ، تولید کننده و اهداف متفاوت است. در طی فرآیند تخمیر رنگ سیر، سیاه میشود، همچنین بافت و طعم سیر نیز تغییر می کند. قوام آن تغییر می کند و ژلهای مانند میشود.
تاریخچه استفاده از خواص سیر سیاه
اگرچه سیر سیاه بتازگی مورد توجه قرار گرفته است اما قرنها وجود داشته و مورد استفاده قرار میگیرد. منشأ آن دقیقاً مشخص نیست. اما سیر سیاه صدها سال است که در غذاهای چینی استفاده میشود.
سیر سیاه از قدیم در کره جنوبی، ژاپن و تایلند مصرف میشود. سیر سیاه از چند سال قبل به سایر کشورهای اطراف معرفی شده و در این اواخر، توسط سرآشپزهای معروف دنیا برای تهیه مرغ، ماهی، سوپ و سایر غذاها به کار برده شده است.
یکی از دلایل محبوبیت سیر سیاه این است مانند سیر خام تازه، دارای مواد آنتی اکسیدانی و سایر مواد مغذی مفید است که میتواند به بهبود سلامتی کمک کرده و احتمال بروز بعضی بیماریها را کاهش دهد. سیر سیاه، در عین حال طعم و بوی بهتری دارد.
فواید مطرح شده برای سیر سیاه
سیر سیاه و کنترل قند خون
مانند سیر خام تازه ، سیر سیاه نیز میتواند به تنظیم سطح قند خون کمک کند. مقادیر بیشتر آنتی اکسیدان موجود در سیر سیاه؛ ممکن است به کاهش قند و عوارض مربوط به دیابت کمک کند.
سیر سیاه و محافظت از قلب
سیر خام تازه به بهبود سلامت قلب کمک میکند. سیر سیاه نیز همان اثرات محافظتی دارد. سیر سیاه همچنین میتواند به کاهش سطح کلسترول و تری گلیسیرید کمک کند، که این به نوبه خود خطر بیماری قلبی را کاهش می دهد.
سیر سیاه و خطر بروز سرطان
مطالعات نشان میدهند که خواص آنتی اکسیدانی سیر سیاه میتواند به مبارزه با سرطان کمک کند. یک مطالعه نشان داد که میتواند به کاهش رشد سلولهای سرطانی روده بزرگ کمک کند. ترکیبات موجود در سیر سیاه همچنین میتوانند رادیکالهای آزاد بدن را حذف کند. این خاصیت، آسیب سلولی را کاهش می دهد و میتواند به کاهش رشد و گسترش بالقوه سلولهای سرطانی در بدن کمک کند.
سیر سیاه و سلامت مغز
سیر سیاه با آنتی اکسیدانهای خود میتواند به کاهش التهاب در بدن کمک کرده و از بیماریهای شناختی مانند آلزایمر و پارکینسون جلوگیری کند. همچنین ممکن است به بهبود حافظه و سایر عملکردهای مغزی و شناختی کمک کند.
حتما بخوانید:
سیر و عسل پیشگیرای و درمان بیماری های قلبی
سیر سیاه و افزایش ایمنی
آنتی اکسیدانهای موجود در سیر سیاه با کاهش التهاب، میتوانند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کنند. آنتی اکسیدانها با رادیکالهای آزاد مبارزه میکنند و از استرس اکسیداتیو که منجر به آسیب سلولی میشود جلوگیری میکنند. سیستم ایمنی قوی، به این معنی است که بدن قادر است به طور موثرتری با عفونت ها و باکتری ها مبارزه کند.
سیر سیاه و سلامتی کبد
سیر سیاه ممکن است به بهبود سلامت کبد کمک کند. برخی تحقیقات نشان می دهد که این غذا می تواند به کاهش آسیب کبدی به دنبال بیماری های کبدی ، کاهش چربی در کبد کمک کند.
سرم یا عصاره الکلی سیر سیاه برای تقویت مو
پس از تهیه سیر به روشی که در ادامه توضیح خواهم داد ، از حبه های خشک شده سیر سیاه میتوان عصاره الکلی یا ضماد روغنی سیر سیاه برای تقویت مو و افزایش رش مو استفاده نمود. سیر سیاه محرک قدرتمندی برای تحریک رشد مو میباشد.
مواد مغذی موجود در سیر سیاه
در ۱۵ گرم سیر سیاه بدون پوست، این موارد وجود دارد:
کالری: ۴۰
پروتئین: ۲ گرم
چربی: ۰ گرم
کربوهیدرات: ۸ گرم
فیبر: ۳ گرم
قند: ۴ گرم
سیر سیاه همچنین حاوی مقادیر خوبی از موارد زیر است:
ویتامین سی
ویتامین های B1 ، B2 ، B3 ، B6
فولات
کلسیم
منگنز
منیزیم
فسفر
روی (زینک)
آهن
در مقایسه با سیر معمولی ، سیر سیاه مقدار کمتری آلیسین دارد، آلیسین مسئول برخی از فواید سیر معمولی است اما سیر سیاه غنی از اسیدهای آمینه، مواد مغذی گیاهی و آنتی اکسیدان است. روند تخمیر ، این غلظت ها را تغییر می دهد.
سیر سیاه حاوی آنتی اکسیدان بیشتری نسبت به سیر معمولی است. همچنین ترکیب بیشتری به نام آلیل سیتئین (S-Allylcysteine) دارد. آلیل سیتئین به بدن در جذب آلیسین کمک می کند. سیر سیاه با غلظت بیشتر، به بدن به افزایش فواید آلیسین کمک می کند.
روش تهیه سیر سیاه در منزل
نکته ای که در هر روش تهیه سیر سیاه وجود دارد این است که:
– دما در حدود ۵۵ درجه در طول مدت حفظ شود.
-طوری سیر بسته بندی شود که رطوبت آن خارج نشود.
حتما بخوانید:
۱۰ روغن طبیعی فوق العاده برای رشد مو
سیر سیاه چگونه در منزل ساخته می شود؟
مواد لازم برای تهیه سیر سیاه
فقط دو ماده اصلی برای تولید سیر سیاه نیاز است:
سیر
حوصله
سیر سیاه به مدت حداقل ۱۰ روز در حرارت ملایم تولید می شود. اما روند تهیه حتی می تواند تا ۶۰ روز ادامه یابد. زمان تهیه سیر سیاه به شدت بر طعم و مزه آن اثر دارد.
بیاد داشته باشید که پروسه تولید سیر سیاه دارای بوی سیر فراوانی است که ممکن است آزار دهنده باشد. همچنین شما باید مکانی را پیدا کنید که بتوانید این مدت سیر سیاه را در دمای حرارت پایین بگذارید. نمی توانید دستگاه را شب یا هنگام خارج شدن از خانه خاموش کنید. باید به طور مداوم پخته شود.
می توانید سیر سیاه را در خانه با استفاده از دستگاه خشک کن یا پلوپز یا هر دستگاهی که حالت گرم کن دارد، درست کنید. این روند چند هفته طول می کشد ، اما ارزش تلاش را دارد.
اگر از دستگاه خشک کن استفاده می کنید:
سیر را در چند لایه نازک فویل قرار دهید. شیشه یا هر ظرفی که به دما مقاوم است و درب آن بخوبی بسته می شود نیز گزینه مناسبی است.سیر را طوری بپوشانید تا رطوبت آن حفظ شود و از خشک شدن آن جلوگیری شود.
بسته را در دستگاه خشک کن قرار دهید. دما را روی ۱۳۰ درجه فارنهایت (۵۴ درجه سیلسیوس) تنظیم کنید. سه هفته صبر کنید تا سیر سیاه آماده شود.
اگر از پلوپز استفاده می کنید:
پلوپز را روی گرم کن (نپختن) تنظیم کنید. سیر را داخل زودپز بریزید. دو هفته صبر کنید تا سیر سیاه آماده شود. البته، می توان آن را پس از حدود ده روز خورد، اما اگر میخواهید خیلی خوشمزه شود، باید تا ۴۰ روز صبر کنید. در این مورد، سیر سیاه تر تشکیل خواهد شد و طعم ترد و خوشمزه است.
تهیه قطره یا سُرُم سیر سیاه
این محصول برای تقویت مو بکار رفته و معمولا از عصاره الکلی سیر سیاه استفاده میشود. لیکن از ضماد سیر سیاه که بوسیله یک روغن پایه و سیر سیاه ساخته میشود نیز میتوان بهره برد
عصاره الکلی سیر سیاه
ابتدا میبایست پوست حبه های سیر سیاه را کنده و در خشک کن به مدت یک روز خشک نمایید. سپس سیرهای خشک شده را در الکل هفتاد درصد رنده نموده در ظرفی که درب آن کاملا بسته شود به مدت یک ماه نگهداری نموده و سپس صاف نمایید. این سُرُم سیاه رنگ دارویی جادویی برای رشد موهای شما میباشد.
ضماد سیر سیاه
ضماد سیر سیاه نیز محصولی شبیه عصاره الکلی است که به جای الکل از یک روغن پایه مانند روغن کرچک ، زیتون ، آفتابگردان یا روغن کند استفاده میشود. در این محصول سیر سیاه خشک شده میبایشت در روغن مذکور رنده و در جای تارک و کاملا درب بسته به مدت حداقل یک ماه نگهداری و سپس صاف گردد.