چکیده: |
رنگ قرمز گوجه فرنگی های معمولی به دلیل وجود عنصر لیکوپن است. دانشمندان متوجه شدند که برخی از گوجه فرنگی ها حاوی یک رنگدانه بنفش ، مانند بلوبری به نام آنتوسیانین هستند. |
خواص بی نظیر گوجه فرنگی سیاه
گوجه فرنگی، جز سبزیجات خام محسوب می شود. در حال حاضر گفته شده است که گوجه فرنگی در واقع یک نوع میوه است. همه ما گوجه فرنگی های سبز و قرمز را دیدیم. همچنین، ما در مورد گوجه فرنگی زرد هم شنیده ایم، اما امروز می خواهیم با گوجه فرنگی سیاه آشنا شویم. بله گوجهفرنگی سیاه ! این گوجه که با نام سیاه ایندیگو رز (Black Indigo Rose) معروف استف خواص فوق العاده ای دارد. در این مقاله، با خواص شگفت انگیز گوجه سیاه آشنا شوید.
معرفی گوجه فرنگی سیاه
گوجه فرنگی های سیاه برای اولین بار توسط پروفسور جیم میرز در دانشگاه اورگان، کاشته شد. پروفسور جیم میرز، گوجه سیاه را از پیوند زدن گوجه فرنگی بنفش و گوجه فرنگی قرمز به وجود آورد. گوجه فرنگی های سیاه سالم تر از انواع گوجه فرنگی های قرمز هستند. گوجه سیاه، در طول روند رشد سبز است. هنگامی که خورشید به آن می تابد و بزرگ تر می شود به جای رنگ قرمز، سیاه می شود.
از داخل به رنگ قرمز متمایل به بنفش است. طعم آن ها مانند گوجه فرنگی های معمولی نیستند و عطر و طعم بیشتری دارند. این گونه از گوجه فرنگی ها را می توان، هم به صورت طبیعی و هم صورت غیر طبیعی (تغییر ژنتیکی) پرورش داد. این گوجه فرنگی ها به طور طبیعی، اوایل یا اواسط تابستان می رسند.
حتما بخوانید:
گوجه فرنگی داروی قلب و ریه
علت سیاه بودن گوجه فرنگی سیاه
رنگ قرمز گوجه فرنگی های معمولی به دلیل وجود عنصر لیکوپن است. دانشمندان متوجه شدند که برخی از گوجه فرنگی ها حاوی یک رنگدانه بنفش مانند بلوبری، به نام آنتوسیانین هستند. رنگ سیاه گوجه سیاه به علت وجود آنتوسیانین بسیار بالا است. آنتوسیانین رنگدانه گیاه را از اشعه ماوراء بنفش خورشید محافظت می کند.
ضد سرطان است
آنتوسیانین یک آنتی اکسیدان بسیار قوی است که درگوجه سیاه به فراوانی یافت می شود. گوجهفرنگی سیاه دارای توانایی مبارزه با رادیکال های آزاد است. رادیکال های آزاد سلول های بسیار فعال هستند که به سلول های سالم آسیب می رسانند. به این ترتیب گوجه فرنگی قادر به جلوگیری از سرطان است.
سرشار از آنتی اکسیدان است
این گوجه عجیب سرشار از آنتی اکسیدان است و مزه بسیار خوبی هم دارد. این میوه همچنین برای مبارزه با دیابت و چاقی بسیار مفید است. دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که پیوند زدن گوجه های بنفش به قرمز باعث به وجود آمدن این گوجه می شود.
تقویتکننده قلب میباشد
گوجهفرنگی سیاه حاوی مواد معدنی آنتی اکسیدانی مانند منیزیم و پتاسیم است که مشکلات فشار خون بالا را درمان می کند. منگنز یک ماده معدنی ضروری برای بدن است در حالی که پتاسیم فشار قلب و مایعات بدن را تنظیم می کند. همچنین، منگنز و پتاسیم، گردش خون را بهبود می بخشد. بنابراین، اگر شما گوجه فرنگی معمولی سیاه مصرف کنید، می توانید از بیماری های مرتبط با قلب مصون بمانید. آنتوسیانین موجود در این گوجه فرنگی، بدن را از حمله قلبی پیشگیری کرده و قلب را محافظت می کند.
برای تقویت بینایی مفید است
گوجه فرنگی های سیاه نیز برای چشم مفید هستند. این گوجه فرنگی، ویتامین آ و ویتامین ث بدن را تامین می کند. ویتامین آ برای چشم بسیار مفید است.
موجب کاهش وزن و کلسترول بد خون می گردد
گوجه سیاه نیز در از بین بردن چاقی موثر است. گوجهفرنگی سیاه، کلسترول بد را کاهش می دهد در نتیجه، باعث کاهش وزن می شود. گوجه سیاه برای بیماران دیابتی بسیار مفید است.
به درمان دیابت کمک میکند
به گفته محققان و همین طور کشاورزان، این گوجه فرنگی برای بیماران قندی (دیابتی) و بیماران قلبی بسیار موثر است. همچنین، سبب حفظ کبد می شود.
مضرات احتمالی گوجه فرنگی سیاه
همانند گوجه فرنگی قرمز، گوجه فرنگی سیاه نیز به خوبی توسط بدن انسان تحمل میشود و حساسیت و عوارض جانبی در اثر مصرف آن بسیار کم است ، لیکن افرادی که به گرده چمن حساسیت دارند به احتمال زیاد به گوجه فرنگی نیز حساس خواهند بود. این بیماری به عنوان سندروم آلرژی غذای گرده یا سندروم حساسیت دهانی شناخته میشود.