چکیده: |
در حال حاضر درمان خاصی برای بسیاری از انواع بیماری سرطان وجود نداشته و محققان همچنین در تلاشند راهی برای مبازره با اشکال مختلف سلول سرطانی ییابند . اخیرا امیدهایی برای یک درمان جدید مبتنی بر ویروس تبخال نتایج مطلوبی را از خود نشان داده است. |
استفاده از ویروس ها برای درمان سرطان به مدت طولانی برای محققان رشته پزشکی جذاب بوده است. یک نوع ویروس از گونه ویروسهای آنکولیتیک میتواند سلولهای توموری را از بین ببرد. اما تا کنون، اداره غذا و دارو آمریکا FDA تنها یکی از این موارد را تایید کرده است. یک فرم اصلاح ژنتیکی از تبخال برای درمان ملانوم. دلیل آن که ویروس ها می توانند تومورها را هدف قرار دهند بسیار ساده است. تومورهای سرطانی از چشم سیستم ایمنی بدن نامرئی بوده و به آنها اجازه رشد و گسترش می دهند.
اما هنگامی که یک ویروس به سلول سرطانی وارد می شود و خود را تکرار می کند، این اجازه می دهد که سرطان برای سیستم ایمنی نمایان شده و بدن به مبارزه و درمان سرطان می پردازد، در این روش عملا تومور سرطانی دچار سرماخوردگی می شود. ملانوما تنها نوع سرطان نیست که ویروس ها می توانند زوی آن تاثیر بگذارند. محققان اخیرا یک درمان مشابه در تومورهای مغزی را آزمایش کرده اند. یک مطالعه جدید نتایجی را در فرم سرطان مثانه پیدا کرده است. محققان، که بسیاری از آنها از دانشگاه Surrey در انگلستان هستند، تأثیر یک نوع سرطان ویروس سرطانی بر روی سرطان مثانه غیر تهاجم عضلانی NMIBC را مورد بررسی قرار داده اند. یافته های آنها در مجله Cancer Research Clinical منتشر شده است.
درمان فعلی سرطان مثانه
سرطان مثانه شایع ترین سرطان در مردان و شانزدهمین شایع در بین زنان است. بین ۷۰ تا ۸۰ درصد تشخیص سرطان مثانه در زمان تشخیص به دسته NMIBC می رسد. پروفسور هاردن پناه، محقق و استاد انکولوژی پزشکی دانشگاه سوری می گوید: NMIBC یک بیماری بسیار شایع است که نیاز به برنامه ریزی درمانی موثر و اغلب طولانی مدت دارد. او توضیح می دهد: درمان فعلی در مقایسه با عمق بیماری بی اثر و سمی است و نیاز فوری به درمان های جدید وجود دارد.
یک درمان که هر تومور قابل مشاهده را از بین می برد دارای میزان عود مجدد تومور (بین ۵۰ تا ۷۰ درصد) و میزان پیشرفت بالا (بین ۱۰ تا ۲۰ درصد) در طی ۲ تا ۵ سال است. ایمونوتراپی یکی دیگر از گزینه هاست، اما این بر روی یک سوم بیماران تاثیر نمی گذارد و می تواند عوارض جانبی جدی را در یک سوم دیگر ایجاد کند.
تکثیر ویروس و حمله به تومور سرطانی
برای انجام مطالعه حاضر، تیم محققان تصمیم گرفتند تومور سرطانی تو سط ویروس سرماخوردگی به نام Coxsackievirus یا CVA21 به مدت کوتاهی تحت فشار قرار بگیرد. محققان ۱۵ بیمار که یک هفته قبل از عمل جراحی تومورهایشان را با NMIBC تشخیص دادنه بودند را تحت آزمایش قرار دادند.، محققان پس از تعیین دوز، ویروس CVA21 را از طریق کاتتر به مثانه تزریق نمودند، تیم تحقیقات در نهایت شش دوز CVA21 را همراه با یک مقدار کم داروی شیمیایی به نام میتومایسین C برای بیماران تزریق نموده ، از هر بیمار نمونه های ادرار را در روزهای متناوب دریافت کردند. در خاتمه پس از عمل جراحی نمونه های بافتی را برداشت نمودند.
حتما بخوانید:
آیا کسانی که ویروس کرونا گرفته اند امکان ابتلای مجدد دارند؟
نمونه های ادرار نشان داد که ویروس قادر به کپی کردن خود و حمله و کشتن سلول های سرطانی در اکثر بیماران بود. نمونه های بافتی نشان داد که این ویروس تنها در حمله به سلول های سرطانی موفق بوده است، نه از افراد سالم.
پروفسور پاندا یادآور می شود: “کاهش میزان تومور و افزایش مرگ و میر سلول های سرطانی در همه بیماران مشاهده شد.” محققان معتقدند که ویروس توانست تومور ضعیف و مثانه را احیا کرده و کار سیستم ایمنی بدن را شروع کند. شگفت آور ترین آن این بود که در طی جراحی، یک بیمار نشانه ای از NMIBC نداشت. یک نتیجه مثبت دیگر این بود که “در هیچ یک از بیماران هیچ عوارض جانبی قابل توجهی مشاهده نشد.” این مطالعه ممکن است تنها از تعداد کمی از شرکت کنندگان استفاده کند، اما نتایج آن می تواند راه را برای تحقیقات آینده در مورد ویروس و سرطان CVA21 هموار کند.
طبق گفته پروفسور پاندا، فشارخون ناشی از ویروس سرماخوردگی “می تواند به درمان تغییرات در این نوع سرطان کمک کند.”
پروفسور نیکول آنلس، که اولین نویسنده این مقاله و یک پژوهشگر دانشگاه Surrey است، می افزاید: «ویروس های آنکولیتیک مانند ویروس کوکساکسایین می تواند راه درمان سرطان را به کلی تغییر دهند. او یادآور می شود که این درمان حتی می تواند “نشانه ای از پیشرفت درمان های پیشرفته مانند شیمی درمانی” باشد.
نتیجه گیری:
دانشمندان در خاتمه بیان کرده اند که نمی بایست از این شیوه درمانی نو ظهور انتظار بیش از حد داشت ، چرا که این ویروس تنها توانایی کاهش سایز تومور را داشته، و در حدود شش ماه نیز به عمر بیماران اضافه می کند. محققان ابراز امیدواری نموده اند که با انجام همزمان این شیوه درمان جدید با دیگر روش های درمان سرطان بتوانند به راه درمانی مناسبی برای درمان بیماران به سرطان پیدا کنند.