خانه / زیبائی / آرایش صورت و دست / درمان گیاهی و خانگی ترک خوردگی لب‌ها

درمان گیاهی و خانگی ترک خوردگی لب‌ها

چکیده:
مراقبت از لبها تنها برای داشتن ظاهری زیبا نیست، این مورد به منظور حفظ سلامتی اهمیت ویژه ای دارد. پس باید راه های درمان خشکی و ترک خوردگی لب را بدانیم تا بتوانیم مراقبت بیشتری از از لب های خود بکنیم.خشکی لب و ترک خوردن آن از جمله عارضه هایی است که گریبان بسیاری از مردم را میگیرد.

خشک شدن و ترک خوردن لب ها، نه تنها باعث زخمی و دردناک شدن آن می شود، بلکه ظاهر زشتی به لب ها داده و از این نظر هم فرد مبتلا را آزار می دهد. جالب است بدانید ممکن است خشکی لب به عفونت ختم شود، ولی جای نگرانی نیست، چرا که در ادامه قصد داریم با معرفی ۹ روش خانگی، به درمان خشکی و ترک لب شما کمک کنیم. با ما همراه باشید.

دلیل ترک خوردن لب ها

یکی از مهمترین عوامل خشکی و ترک لب ها هوای سرد و خشک  خوردگی ا ست ولی دلایل دیگری نیز دخیل هستند که عبارتند از:

  • کمبود ویتامین B
  • مصرف داروهای خاص مانند داروهای ضد آکنه
  • شرایط بهداشتی مانند عفونت قارچی یا کم خونی
  • مصرف غذاهای تند و شور و اسیدی
  • استفاده ار رژ لب‌های حاوی موم و یا حتی خمیر دندان وکرم‌های ضد چروک
  • حساسیت به نیکل که معمولا در مراجعه به دندان پزشک و لوازم مربوط به آن وجود دارد و مخصوصا جنس لاتکس دستکش معاینه
  • عطر و رنگ بکار رفته در صابون ها و مواد شوینده
  • سیگار کشیدن؛ زیرا باعث تبخیر چربی پوست در نزدیکی لب ها می‌شود
  • قرار گرفتن در معرض نور آفتاب

با ترکیبی از مواد طبیعی موجود در خانه خود، می‌توانید لب‌های ترک خورده خود را ترمیم کنید:

درمان خانگی و رفع ترک خوردگی لب

۱- استفاده از عسل برای ترمیم پوسته پوسته شدن لب‌ ها

از زمان های قدیم، عسل به عنوان یک درمان خانگی برای زخم‌ها و مشکلات پوستی مورد توجه بوده است. عسل به علت خواص مرطوب کنندگی، درمان مناسبی برای ترمیم لب های خشک می‌باشد. شب هنگام، یک لایه نازک عسل را روی لب های خود بگذارید. خاصیت ضد عفونی کننده عسل، می‌تواند خونریزی لب ها را متوقف کرده و آن را ضدعفونی کند.

۲- استفاده از روغن زیتون برای تمیز و مرطوب نگه داشتن لب ها

یکی دیگر از راه حل‌های موجود، استفاده از روغن زیتون است. خواص مرطوب کنندگی آن شگفت انگیز است. روغن زیتون به علت داشتن ویتامین E می‌تواند از غشاهای سلولی محافظت کرده و لب ها را ضدعفونی کند. برای نرم کردن لب‌های ترک خورده چند قطره از روغن زیتون را به لب های خود بزنید یا یک قاشق غذاخوری روغن زیتون را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

۳- ترکیب گلاب و گلیسرین

گلاب شامل ترکیبات فنولیک می‌باشد که می‌تواند لب های خشک و آسیب دیده را ترمیم کند. ترکیب گلاب و گلیسرین، خواص مرطوب کنندگی دارد و به نرم ماندن لب ها کمک می‌کند. چند قطره گلیسرین را به یک قاشق چایخوری گلاب اضافه کرده و خوب مخلوط کنید و روی لب‌های خود بگذارید. به ندرت ممکن است گلیسرین تولید حساسیت کند. بنابراین قبل از استفاده بر روی لب های خود، مقداری را در ناحیه کوچکی از پوست خود تست کنید تا مطمئن شوید که حساسیت ندارید.

۴-  تغذیه پوست لب با کره گیاهی

مخلوط ۲ قاشق غذاخوری کره شیا و ۶ قاشق غذاخوری روغن بادام یا روغن سویا: هر دو را مخلوط کنید و حرارت دهید تا کره ذوب شود

۲۰ قطره رزماری. ۱۰ قطره مریم گلی را مخلوط کنید و بگذارید سرد شود: این ترکیب بعد از ۲۴ ساعت و وقتی سفت و سفید شد آماده مصرف است. این مخلوط را می‌توان به عنوان مرطوب کننده بدن نیز استفاده کرد.

آفریقایی‌ها درخت شیا را درخت زندگی می‌نامند، زیرا روغنی که از دانه‌های این درخت به دست می‌آید دارای ویتامین‌هایی با خواص مرطوب کنندگی و شفا بخش است. ویتامین E موجود در این روغن، خواص آنتی اکسیدان دارد و به علت وجود الکل تریدرین، خاصیت ضد التهابی نیز دارد.
کره شیا، خاصیت مرطوب کنندگی دارد و دارای کریستال‌های غلیظ شده غیر قابل تصفیه، به مقدار ۵% تا ۱۷% می‌باشد. روغن بقیه دانه‌ها، در حدود ۱% این خواص را دارا می‌باشند. کره شیا به عنوان یک مکمل، می‌تواند لب های خشک و ترک خورده را ترمیم و نرم کند. این ترکیب مومیایی را تهیه کنید و در منزل نگه دارید.

۵-  روغن نارگیل

این روغن از پوست محافظت می‌کند. روغن نارگیل در محصولات مراقبت از پوست استفاده می‌شود؛ زیرا اسیدهای چرب آن به نوع چربی پوست بدن ما نزدیک است.

روغن نارگیل خاصیت مرطوب کنندگی فوق العاده‌ای دارد. یک لایه نازک روغن نارگیل خالص را روی لب‌های خود بگذارید تا به ترمیم لب ها کمک کند.

۶-  استفاده از کره آب شده برای نرم شدن لب ها

کره خاصیت سم زدایی و پاک کنندگی دارد و به علت چرب بودن، خاصیت نرم کنندگی نیز دارد و با کمک اسیدهای چرب ضروری به بهبودی خشکی لب ها کمک می‌کند. لب های خود را با کره ماساژ دهید و حتی اجازه دهید تا یک شبانه روز بر روی لب های شما بماند.

۷-  محیط زندگی خود را مرطوب نگه دارید

برای رفع ترک خوردگی لب علاوه بر استفاده از داروهای طبیعی، می‌توانید شرایط دیگری را نیز محیا کنید. بعنوان مثال در فصل زمستان، محیط گرم خانه، علت اصلی خشک شدن پوست می‌باشد. وجود یک مرطوب کننده در اتاق خواب، به کاهش خشکی پوست کمک خواهد کرد و لب هایتان را شاداب تر نگه می‌دارد.

۸-  لب های خود را زبان نزنید!!!

هنگامی که لب‌های شما خشک شوند، طبیعی است که با لیس زدن بخواهید آن را مرطوب کنید. در این صورت چه اتفاقی می‌افتد؟ وقتی بزاق دهان بر روی لب خشک قرار می‌گیرد، لب ها خشک تر از قبل می‌شوند و آنزیم‌های گوارشی بزاق، خشکی لب را تشدید می‌کنند. بنابراین وسوسه نشوید که با لیس زدن، لب‌هایتان را مرطوب کنید.

۹-  استفاده از چربی پوست خود برای مرطوب نگه داشتن لب ها

آیا چرب نگه داشتن لب مفید است؟ بهتر است بدانیم که لب غده چربی ندارد پس لازم است که آن را مرطوب نگه داریم. انگشت خود را به آرامی بر روی پوست خود بکشید و سپس روی لب‌های خود بگذارید. متوجه می شوید که مقداری چربی طبیعی بر روی لب‌های شما می‌نشیند. فقط این کار را هنگامی که پوستتان آلوده است یا گرد و خاک بر روی آن نشسته، انجام ندهید.

۱۰-  تاثیر تغذیه مناسب در رفع خشکی و ترک خوردگی لب

اگر کمبود مواد مغذی باعث ترک خوردن لب‌های شما می‌شود، وقت آن است که توجه بیشتری به رژیم غذایی خود داشته باشید. فقدان ویتامین B، باعث می‌شود تا پوست لب‌ها خشک و ترک خورده شوند و کمبود آهن نیز، باعث ترک خوردن گوشه لب‌ها می‌گردد. غذاهای غنی شده با ویتامین B عبارتند از:

  • ماهی
  • مرغ
  • تخم مرغ
  • غلات کامل
  • سویا
  • میوه های تازه
  • کلم بروکلی
  • اسفناج
  • مارچوبه
  • شیر
  • پنیر

سبزیجات سبز، آجیل، انواع حبوبات شامل عدس، لوبیا و میوه‌های خشک غنی شده با آهن هستند که می‌توانید در رژیم غذایی خود بکار ببرید. غذاهایی که خیلی تند یا شور باشند، می توانند ترک لب را تشدید کنند. بنابراین جهت رفع ترک خوردگی لب سعی کنید به مدت چند هفته، این غذاها را مصرف نکنید تا از ترک خوردن لب‌های خود جلوگیری کنید.

۱۱-  به اندازه کافی آب بنوشید

نوشیدن مقدار زیادی مایعات، پوست شما را مرطوب نگه می‌دارد.

شما به ۸-۶ لیوان آب در روز نیاز دارید تا آب بدنتان تامین شود و اگر از لحاظ جسمی فعالیت دارید و زیاد عرق می‌کنید یا در منطقه گرم و خشکی سکونت دارید، باید آب زیادتری بنوشید.

۱۲-  محافظت از لب‌ها در برابر نور خورشید

استفاده از روغن‌های گیاهی که دارای خواص ضد آفتاب هستند، برای محافظت از پوست لب‌ها در برابر نور خورشید گزینه مناسبی می‌باشد. کره شیا، روغن بذر هویج و روغن جوجوبا، می‌توانند به این امر کمک کنند. این روغن‌ها را می‌توانید به مواد آرایشی خود اضافه کرده و با خیال راحت استفاده کنید.

۱۳- ژل آلوئه ورا

کیفیت و درمان‌بخشی آلوئه‌ورا در ترک‌وردگی لب‌‌ها بسیار شناخته شده است. قرار دادن روزانه مقدار کمی از ژل آلوئه ورا برای بهبود لب هایتان عالی است و باعث می شود زخم آن التیام و دردش تسکین یابد.

البته ژل آلوئه ورا دارای طعم نامطبوعی است اما کیفیت التیام‌بخشی شگفت انگیز آن بسیار با ارزش است.

۱۴- کرم شیر

چربی بالای کرم شیر آن را به یک مرطوب‌کننده طبیعی و عالی برای لب تبدیل کرده است. به مدت ۱۰ دقیقه کرم شیر را بر روی لب‌های خود قرار دهید و سپس به آرامی با یک پنبه آغشته به آب ولرم آن را بشویید.این کار را روزانه انجام دهید تا لب‌هایتان هر چه سریعتر بهبود یابند.

۱۵- روغن کرچک

روغن کرچک یکی دیگر از درمان های عالی برای لب‌های خشک و ترک‌خورده است. آن را در طول روز چندین مرتبه به لب‌های خود مالیده و ماساژ دهید. همچنین می‌توانید یک قاشق چایخوری روغن کرچک و یک قاشق چایخوری گلیسرین و چند قطره آب لیمو تازه را ترکیب کرده و قبل از خوابیدن به لب‌های خود بمالید و صبج با آب ولرم به نرمی بشویید. این کار را روزانه تکرار کنید تا زمانی که لب‌هایتان ترمیم شوند.

تکه پوست‌های سفید رنگ روی لب یا گوشه‌های ترک خورده لب‌ها، می‌توانند نشانه عفونت باشند. پس بلافاصله به پزشک مراجعه کنید. کسانی که دندان مصنوعی دارند، بیشتر در معرض این عفونت‌ها قرار دارند و باید دندان‌های خود را بطور کامل شستشو دهند. اگر به هر دلیلی تغییرات شیوه زندگی شما، تاثیری در رفع ترک خوردگی لب‌های شما نداشت و خشک شدن و ترک خوردن آن‌ها برای مدت طولانی ادامه یافت، حتما با متخصص پوست و آلرژی مشورت کنید.

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
ایمیل
واتساپ
آپارات
اینستاگرام
فیسبوک
SOCIALICON

درباره ی مدیر سایت

همچنین ببینید

دستور غذایی مفید برای تغذیه سالم و متنوع

چکیده: تغذیه سالم در عمل کار دشواری است. این سختی، بیشتر مربوط به کنار گذاشتن …

یک دیدگاه

  1. بسیار خوب بود تشکر میکنم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Share This