چکیده: |
خیار چنبر نسبت به خیار سبز مواد و املاح معدنی غنی تر و تخمهی مفیدتری دارد. خیار چنبر که چمبر و خیارشنگ نیز خوانده میشود، کمعطرتر، باریکتر و درازتر و با انحناتر از خیار سبز است و گاه طولاش به حدود یک متر میرسد. |
خیار چنبر که در زبان انگلیسی به آن Armenian cucumber گفته میشود ، دارای مواد مغذی زیاد است. خیار کالری کمی دارد اما ویتامین ها و مواد معدنی مهم زیادی دارد.
خیار چنبر بر خلاف خیار سبز که از خانواده کدو میباشد، هم خانواده گروه ملون و هندوانه است ولی از نظر طعم و ویژگی ها تقریبا مشابه با خواص خیار است. میوه، تخم، برگ و ریشه خیار چنبر در طب سنتی برای درمان بیماری ها استفاده می شود.
- حاوی آنتی اکسیدان است.
- هیدراتاسیون را تقویت می کند.
- به کاهش وزن کمک کند.
- قند خون را کاهش دهد.
- خیار چنبر می تواند عقب افتادگی قاعده بهبود ببخشد.
- افزودن آسان به رژیم غذایی برای کاهش اشتها
اگرچه خیار چنبر به طور معمول گیاهی بوته ای است ، اما در واقع یک میوه است. سرشار از مواد مغذی مفید و همچنین برخی ترکیبات گیاهی و آنتی اکسیدانی است که به درمان و حتی جلوگیری از برخی از بیماری ها کمک می کند.
حتما بخوانید:
خواص آب خیار برای جوانی، پوست و لاغری
همچنین ، خیار چنبر دارای کالری کمی بوده و حاوی مقدار زیادی آب و فیبر محلول است و آنها را برای تقویت آب بدن و کمک به کاهش وزن ایده آل می کند. در این مقاله نگاهی دقیق به برخی از برترین مزایای سلامتی ناشی از خوردن خیار می اندازد.
دارای مواد مغذی زیاد است
خیار چنبر کالری کمی دارد اما ویتامین ها و مواد معدنی مهم زیادی دارد. یک خیار خام ۱۱ اونسی (۳۰۰ گرمی) بدون پوست ، حاوی موارد زیر است:
- کالری: ۴۵
- چربی کل: ۰ گرم
- کربوهیدرات: ۱۱ گرم
- پروتئین: ۲ گرم
- فیبر: ۲ گرم
- ویتامین C: 14٪ از RDI
- ویتامین K: 62٪ از RDI
- منیزیم: ۱۰٪ از RDI
- پتاسیم: ۱۳٪ از RDI
- منگنز: ۱۲٪ از RDI
خیار چنبر جاذب رادیواکتیو
از دیگر ویژگی های عجیب این نوع خیار این است که در اراضی و آب و هوایی که دارای رادیو آکتیو زیاد باشد، بهتر به عمل آمده و قدش درازتر می شود، به طوریکه پس از جنگ جهانی دوم و نابود شدن شهر هیروشیما در اثر بمب اتمی در اراضی اطراف این شهر، خیار چـنبر هایی به عمل آمد که چندین متر طول داشت. این نشان میدهد که این سبزی دارای خاصیت جاذب بسیار بالایی بوده و میتواند به عنوان یک گیاه تصفیه کننده خاک برای آلودگی فلزات سنگین استفاده گردد.
طبیعت خیار چنبر :
خیار چنبر دارای طبع یا مزاج آن سرد و تر است.
چاشنی خیار چنبر کدام است؟
مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج خیار چنبر؛ نمک و ادویهجاتی مثل رازیانه، زنیان و نمک است. برخی منابع هم مصلح آن را مصطکی و انیسون میدانند. در روایات هم مصرف آن با نمک توصیه شده است.